Kakelugn

 
Om jag tidigare hade mjölkiga flytningar så är de numera gräddiga. Varsågod för informationen! 
 

R och jag köpte en kakelugn förra månaden. Vi har eldat i den nästan varannan dag. Nu undrar jag om det kan vara farligt att andas in om man är gravid. Hittar inte direkt något svar. Självklart åker röket ut genom röret, men det luktar ju... Är det inte röken som luktar? 
 
R menar att det inte är farligt, och att en promenad i stan är värre. Att det är trä som eldas, inte plast och inte heller är det några kem-ångor. Men jag undrar ändå lite över detta. Någon med erfarenhet som kan lugna mig? 
 
Det är så mysigt med en brasa, filt och en kopp te i höstmörkret. Men finns det någon som helst risk så åker det ut genom fönstret på direkten (icke exklusive maken). 
 
 


Dagens gravid-shopping

 
Gravtest, utrogestan och gravid-supplement. 
 
Jag var lite orolig för att ta utrogestan, speciellt om jag verkligen inte behövde det. Apotekarien försäkrade mig om att det inte var någon fara. Hon sa att alla som genomgått IVF tar utrogestan, och att jag bara ska ta halva dosen. Skönt att veta. 
 
Känner mig så otroligt lyckligt lottad. I juli blir vi fôräldrar! ♥

v5+0

 
Efter ett samtal med gynekologen har jag nu bokat tid för VUL (15 november, 12:30), och jag har även fått OK för att använda medicinen. Hon rekommenderar 1 tablett om dagen, och det ska jag ta fram till vecka 12. Jag är då i vecka 7+1, så vi borde få se ett slående hjärta. Om jag, mot förmodan, skulle vara gravid från förra månaden (vilket är osannolikt) så är jag i vecka 11+6. Men då hinner vi ta NUPP-testet också. 
 
Det känns så otroligt skönt att ha dessa saker avklarade. Det är verkligen en tyngd som lyfts från mina axlar. Nu kan jag se framåt och börja njuta ordentligt! Snart ska jag tralla ner till apoteket och hämta ut medicinen. 
 
 
Tänkte även köpa ett till digitalt test. Jag har läst runt på lite trådar (jag vet, aja baja!) och sett att många vill se sina test gå från 2-3 veckor till 3+. Det vill jag också. Men det leder till noja... "När ska det ändra sig? Vad är normalt? När borde jag se 3+???"  Så jag vill ju gärna se 3+ när jag väljer att testa. Gör jag inte det kommer jag definitivt bli orolig! Och då känns det lugnande att kunna ha ett test hemma och testa igen efter ett par dagar... 
 
Är även sugen på att testa med de billiga stickorna för att se en ökning. Men jag låter bli. Det går inte att inte vara orolig, men jag njuter också nu. Nu kan jag faktiskt börja ta det lugnt igen. Speciellt när jag nu äntligen känner av tydligare symtom. 
 
 

Symtomsammanfattning Vecka 4

Nu har jag tagit mig igenom vecka 4 så jag tänkte skriva en symtomsammanfattning. 
 
Jag hade i princip inga tydliga symtom förrän v4+6, dvs, BIM+5.
 
v3+5 - v4+5:
Kände ingenting förutom trötthet. v4+3 fick jag en stor finne på kinden, vilket aldrig händer. Men det var bara en så jag tänkte inte på det så mycket. Jag hade också ömma bröst, men det var inte såå farligt. Hade bara känt av mensvärken en gång under hela veckan, vilket är ovanligt. 
 
Ett annat symtom, som även R reagerade på, var min hunger. Jag kunde äta en stor middag och två timmar senare var jag hungrig igen. Det hade varit så i ett par dagar, men jag trodde att det skulle bli bättre när mensen kom. Men den kom ju aldrig! 
 
v4+6:
Denna dag kom alla symtom på en gång. Jag var extremt trött. Jag hade helt sjukt ont i brösten. Och äntligen blev mina bröstvårtor känsliga och hårda igen. Det har alltid varit en av mina tidiga tecken, men denna gång dröjde det rejält. Tror helt ärligt att jag fick en ordentlig dos hormoner denna dag. Jag fick även ordentlig mensvärk, vilket gjorde mig ganska rädd. Det hade jag inte haft innan. 
 
Under hela veckan har jag även varit kissnödig. Har ändå kunnat hålla mig upp till fyra timmar!
 
Det var allt för vecka 4! 

Bra värden.

Jag har pratat med läkaren nu. Hon sa att mina nivåer är helt normala. Progesteronet låg bra till. Normalt ska man vara mellan 18-44 och jag har ett värde på 35. Jag frågade om det kunde sjunka, och hon svarade ja. Jag frågade även om jag då kunde få ta medicinen i förebyggande syfte. Hon sa att det normalt inte är något problem alls, men att jag för säkerhetsskull skulle prata med min gynekolog. 
 
Jag fick dock inte tag i gynekologen, så jag ska ringa henne i morgon. Det känns otroligt skönt nu. Jag har inte heller bråttom med att få tag på medicinen, för jag har ju bra värden. Men jag ska höra vad gynekologen tycker. Kanske kan jag ta en tablett varannan dag istället för två/dag som läkaren skrev ut. Nu håller vi tummar och tår för att det ska gå hela vägen! Tredje gången gillt! Eller hur? 
 
Vi hörs imorgon. Jag tar en internetpaus för ikväll. Ska njuta av mina "bra-iga" värden. 

Bekräftat

Fick graviditeten bekräftad av läkarens sekreterare. Så otroligt skönt! Hon berättade också vilken progesteronhalt jag låg på, och även min hcg-halt. Men hon visste inte vad det betydde. Lika lite som jag vet vad det betyder. Snart ska ännu en läkare ringa upp mig för att förklara om jag behöver ta utrogestan eller inte. Jag är såå nervös. Det är inte samma läkare som jag hade igår. Tydligen har hon semester nu... 
 
Men ni anar inte hur skönt det var att höra "Ja, så du ÄR gravid". Någonstans i bakhuvudet fanns en rädsla att de skulle säga att jag inte var det. Vet inte varför men den känslan har smugit sig fram ett par gånger. Så jag känner verkligen pjuuuh. Jag är faktiskt gravid! 
 
Funderar på att skita i vad läkaren säger och ta medicinen ändå. Vill hämta ut den på en gång. Ska ändå diskutera det med läkaren. Kanske kan jag ta halva dosen i stället för hela? Vad tror ni om det? 

Testet från igår

Det understa är från igår. 
 
Det är otroligt svårt att få en bra bild tycker jag. Allt är tydligare i verkligheten. Strecket på första testet syns knappt utan redigering. Jag ser att det blivit tydligare, men tycker ändå att det kan vara starkare. Blir så orolig av svaga test, men vet ju att även det är ett positivt resultat. Äh... Skulle inte analysera utan bara visa upp gårdagens test, et voìla! 
 

Hoppfull

Jag sitter med telefonen i famnen. Läkaren har fortfarande inte ringt. Det känns så hemskt att vänta. Jag måste erkänna att jag var extremt sugen på att ta ett test i morse, men jag lät bli. Mitt digitala test ligger och väntar på att bli använt också. Jag vet inte varför jag inte känner mig redo att använda den än. 
 
På väg hem från träningen i söndags, dvs innan jag visste att jag var gravid, då satt jag i bilen och tänkte. Jag insåg att den efterlängtade novembermånaden skulle vara här. Det hade jag sett fram emot om jag var gravid Jag tänkte att jag skulle få ta mig igenom den 22a november alldeles ensam - utan något frö i min mage. Det gjorde mig extremt sorgsen. I mitt huvud fanns det ingen chans att jag skulle kunna vara gravid. Så jag är så otroligt tacksam över att få en chans att ta mig igenom det datumet med ett hopp. Så otroligt tacksam.
 
Jag är fortfarande jätteorolig. Det ska bli skönt att ha hela vecka 8 bakom sig. Sedan ska det vara skönt att komma in i 2a trimestern. Det kommer jag att göra runt slutet av december. Det känns så otroligt långt bort. Men just nu känns det som att jag kommer ta mig dit. Jag måste bara det... 
 
BF är i juli. 

v4+6

God morgon. 
 
Väntar på samtal från läkaren. Hon sa att hon skulle ringa runt kl 08. Mmm... Även jag har ett par samtal att ringa men vågar inte utifall hon skulle försöka ringa. Inte schysst om det då är upptaget. 
 
I morgon går jag in i vecka 6 (v5+0, jag tycker fortfarande det är konstigt att räkna!). Härligt ju! Jag håller tummarna så jäkla hårt just nu! 
 
Har läst lite om utrogestan, och tydlligen är det inte direkt farlgt att ta det även om man inte behöver det. Vad som kan hända är att man kan få ett ma istället för ett mf. Kroppen behåller graviditeten, för att progesteronet då styr, typ. Men jag ska fråga läkaren om jag kan ta det ändå, om mina värden visar att det är ok. Tänkte även fråga om det är OK att komma in för ännu ett blodprov om 2 dagar, så att man kan se ökningen i hcg. Hoppas att det är möjligt. 

Går inte.

Det kan inte bli ett tredje missfall... Det får inte bli ett tredje missfall.

Riktigt nöjd

Nu är jag tillbaka från läkaren. Jag har en riktigt bra och förstående läkare. Hon sa att man brukar mäta hormoner och hcg först efter tre missfall. Men så tog hon ändå mitt blodprov. Jag får svar redan i morgon om jag behöver ta utrogestan eller inte. Hon skrev även ut receptet för mig så att jag kan hämta upp det om det är så att mina nivåer är låga.
 
Kan ju faktiskt hämta ut medicinen redan idag, för är det verkligen så farligt att ta medicin trots att jag egentligen inte behöver det? Jag är i alla fall riktigt nöjd med samtalet, känner att jag har fått rätt hjälp och att jag är på väg mot en lyckad graviditet. Känner ni det också? ♥
 
Btw, brukar älska att ge blod, men denna gång gjorde det faktiskt ont. Så nu fungerar inte någon av mina armar... :(

Läkarbesök

Ringde till gyn och sa att jag var gravid. Hon sa att det kunde vara en graviditet från förra gången, men det enda sättet att ta reda på hur det ligger till är att undersöka mig. Jag undrade om hon kunde ge mig något som gör att jag slipper få ännu ett missfall. Då svarade hon att det inte går att undvika om det är dit graviditeten är på väg. Hon sa att jag kunde åka till vårdcentralen och kolla mina hormonhalter. Om det visar sig att något inte står rätt till ska läkaren skriva ut ett recept för "utrogestan". Någon som hört talas om det? Det är ett preparat med progesteron. Hoppas, hoppas, hoppas att jag får använda det. Och att det fungerar.
 
Ska till läkaren kvart i fyra. Hoppas att få min graviditet bekräftat. Hoppas att hcg-nivån är tillräckligt hög. Jag oroar mig mest för att jag har svaga streck. Förhoppningsvis är allt bra. Håll tummarna, jag ska snart iväg.

v4+5

Fick missfall v4+4 förra gången men jag har tagit mig förbi gårdagen. Känns ju väldigt skönt att ha den tiden bakom mig. Tänkte skriva lite om symtomen jag har:
 
  • Hunger. Jag är sååå hungrig, typ hela tiden. Jag tyckte att det var konstigt, men det brukar bli så innan mens också. 
  • Ont i brösten. På sidorna som vanligt.
  • Trötthet. Men det är också svårt att känna av...
  • Kissnödighet.
Ville gärna ha tydligare symtom, som t ex ömma bröstvårtor eller illamående. Men det kommer väl hoppas jag. Just nu är bröstvårtorna som vanligt... vilket är jättekonstigt, för jag har alltid fått ömma bröstvårtor vid graviditet. Jag hade liksom väntat mig det, och när det var som vanligt uteslöt jag en graviditet. Visst är det konstigt hur annorlunda det kan vara från graviditet till graviditet?
 
Har inte känt av mensvärken heller. Det är också ovanligt. Nu ska jag ringa gyn och får se vad hon tycker.

Nytt test

God morgon. 
 
Jag kunde ju självklart inte låta bli att testa idag. Sent igårkväll fick jag för mig att strecket jag sett var ett spökstreck. Och att jag tolkat det som att jag var gravid när det inte alls var så. För faktum är att, förutom ömma bröst och en kurrande mage, finns inga andra symtom! Men nu tog jag ett test igen och det visar positivt. Strecket är märkbart starkare. Skulle ladda upp en bild men min dator känner inte igen mitt SD-kort, så det går inte att ladda upp det.
 
Jag har lugnat ner mig, eftersom att jag nu SER att det ÄR starkare. Jag vet vad ni tänker, "sluta ta de billiga testen!"... Ni har helt rätt. Detta var mitt sista test denna vecka. Jag tänker dock inte ta mitt digitala test än. Det får vänta till nästa vecka. Var och köpte ett igår. Vill gärna se 3+ på displayen. När borde jag testa då?
 
En annan grej jag undrar är om det finns något magiskt preparat jag kan använda för att få behålla bebis... Kan jag fråga gyn om det? Känner ni till några mediciner som man brukar få ta om man fått upprepade missfall. Förhoppningsvis behöver jag inte dem, men jag vill ändå läsa på lite. 
 
Hoppas att ni har det bra! Kramar!

Negativ

En negativ känsla kom över mig alldeles nyss och det känns som att det kommer att bli ännu ett missfall. Mitt streck är så svagt. Det är så självklart nu när jag jämfôr med mina tidigare streck. Så jag förbereder mig mentalt på att det kommer bli ett tredje missfall. Suck. Jag vet. Jag ska vara glad över att jag ens fått ett streck. Men jag förväntar mig inte alls att det ska gå hela vägen. Vi får väl se i övermorgon om strecket blir tydligare. 
 
Måste ju inflika att jag inte känt av några symtom så det kan vara så att hcg-nivån varit väldigt låg från början. Äh, jag får bara vänta och se. 
 
Berättade för R. Eller han frågade om jag hade testat, och jag svarade att jag hade det och att det var positivt. Han blev glad, men jag ska nu diskutera min oro med honom, så att han också är beredd. Jaja... Det var dagens deppinlägg. Hejs. 

28 oktober

Hejsan allihopa! Tack för fina kommentarer! Er kan man alltid lita på! :) Jag är förstås väldigt glad över det svaga strecket... Men det går inte att jämföra med de tidigare testen. Det har inte varit samma typ av rena glädje. Jag vet inte varför, men antagligen har det att göra med de två missfallen jag har bakom mig. Det är som att jag förväntar mig att det snart ska komma blod. Och inlägget jag skrev i morse var i ren chock! Hade verkligen inte förväntat mig ett plus.
 
Har fortfarande inte berättat för R. Vill att det ska gå någon vecka eller så. Att jag ska kunna testa med det digitala testet innan. Jag vet att det är dumt. Av erfarenhet vet jag att jag kommer att behöva honom något otroligt när, förlåt OMnågot går snett. Jag är orolig, men mycket mer lugn om man jämför med förra gången. Jag gjorde ALLT RÄTT förra gången och jag kunde inte stoppa missfallet. Så det kommer att gå som det är menat. Såklart har jag redan börjat dagdrömma om bebisrelaterade saker, men det hör till. 
 
Vi hade sex 10 oktober, ingenting före det, ingenting efter det. Och det räckte gott och väl, fastän jag inte trodde det. Sedan har jag även druckit kaffe, nästan varje dag. Aldrig mer än en kopp, men ändå.;; Det är helt sjukt att det ens gick. 
 
Jag tänker också ringa till gyn i morgon och se om hon kan ta blodprov eller något, så att man kan kolla mina hormonnivåer. Och om det är något som inte är OK kanske hon kan droga ner mig eller något så att jag slipper få ett till missfall. Vad tror ni om det? Går det ens?
 
Jag oroar mig även för att strecket är alldeles för svagt for ett BIM+3-test. Men jag försöker lugna ner mig. Kanske testar igen i övermorgon. Men först ska jag ta och ringa till läkaren. Jag håller mina tummar så jäkla hårt just nu. Det här måste ju bara gå nu...

Jag skakar...

Herregud. Herregud. Jag kan inte tro det. Jag kan inte tro det. Jag skakar som ett asplöv. Kunde knappt ta ett foto på testet. Hur fan kan det bli två streck!? Gah, fotot vägrar laddas upp. Jag måste visa er. Jag trodde verkligen inte att det skulle bli någonting. Jag fotade precis efter fem minuter och nu är strecket ännu starkare! Aåååh. Vet inte vad mer jag ska skriva. Jag är sååå förvirrad. AAAH, äntligen har fotot laddats upp!
Jag har endast förstärkt skuggor.
 
Ni ser väl strecket? Aåååh, helvete. Oh shit. Ska jag berätta för R? Ska jag kontakta gyn? Aterkommer när jag kan använda hjärnan igen.
 
 
 

BIM+3 testdag

Jag vet med säkerhet att det kommer bli negativt. Jag känner mig inte alls gravid! Mina bröstvårtor har alltid blivit känsliga. Snart får jag min teori bekräftad... testet ligger i badrummet. Måste vänta i fem minuter. Ska äta frukost så länge...

Skadad

Gjorde mig rejält illa. Tror att ett eller flera blodkärl har gått sönder. Det gör så jäkla ont. Bollen var så hård, och jag kände av smärtan alltför sent. Nu blir det vila. Kan knappt använda armen. Det är mycket mer lila i verkligheten.
 
Hur som helst. DIskuterade med R nyss om att min mens inte har kommit, och att jag nu funderar på att testa. Han tycker att jag borde vänta och tror att det kan bero på att min cykel rubbats lite av missfallet. Just nu ligger jag på cykeldag 32, och mina cyklar har varit så långa som 36 dagar utan att jag varit gravid.
 
Men det  spelar ju ingen roll när man undrar hur det egentligen ligger till. Ska försöka testa i morgon. Men jag kan inte lova det. Jag kanske ändrar mig i sista sekund.
 
Nu ska jag sova. Det har varit en alldeles för lång dag. Godnatt på er!
 

 
 
 

BIM+2

Glömde testa. Fan att jag är sa dum. Äsch, det var nog för det bästa. Kommer hem sent ikvâll. Ska iväg och träna nu. Ha en bra dag. Och i morgon vet vi nog om jag är gravid eller inte. Dvs, om jag kommer ihag att testa. Idioti, alltsa.
 
Vi hörs ikväll!
 
 

Volleyboll

Ja, fan. Tror nästan att jag kommer testa i morgon. Även fast det känns som att jag inte alls kan vara gravid. Har inte haft mensvärk sedan i morse. Antagligen kommer mensen precis efter att jag har testat. Fy vad jag är nervös! Varför är jag så nervös?! Vi försökte ju inte ens ordentligt... Ska tidigt i morse iväg och spela volleyboll. Det brukar vara nice om jag är på bra humör. Får jag ett minus kommer jag vara sur, vilket bidrar till att jag spelar dåligt. Får jag ett plus kommer jag bli skitglad, men sedan asrädd att jag ska jag få missfall. Jag kommer inte våga fånga bollar och resultatet blir att jag spelar dåligt igen. 
 
Låter jag bli att testa kommer jag att spela asbra. Kanske kan jag fôrsöka vänta till måndag. Fan, att det ska vara så svårt. 
 
 

BIM+1

Jag tror att jag kände av något som liknade mensvärk tidigt i morse. Men sedan dess har jag inte känt någonting. Min mens är bara sen med en dag, men tror att det kan dröja en vecka tills mensen kommer. Är jättenyfiken nu. Funderar på att testa i morgon. Får se hur det blir. 
 
Just nu lyssnar jag på ett radioprogram som en läsare tipsade mig om. Det handlar om ofrivillig barnlöshet, och man får höra två kvinnors historia och solskenshistorier. Jättebra program, om någon vill känna lite extra hopp! Radioprogrammet kan du lyssna på här nedan.  

Confession

 
Måste erkänna att jag tänker på detta typ nästan varje dag. Det är ju faktiskt inte helt omöjligt. Jag HAR faktiskt inte tagit ett test efter att "mensen" tog slut. Hoppas varje dag att blödningen inte påverkat fostret och att jag kan vara gravid. Sedan inser jag att jag fick ett helt negativt test redan INNAN jag börjat blöda. Jag tvingar mig själv att inse att jag antagligen inte är gravid och att det bara är att¨försöka igen. 
 
 
Det hade varit ett drömscenario om det visade sig att jag var gravid från förra månaden. Jag kan ju inte säkert veta. Men jag får veta om jag är gravid om MAX en vecka. Antagligen tidigare om mensen kommer. Hur långt gången jag är får vi veta vid ett eventuellt ultraljud. Jag tycker ändå att tanken vid att jag kan vara i 8e veckan är väldigt... pirrig. Och skön. 
 
 
Jovisst kan jag fortfarande vara gravid. Konstigare saker har ju hänt... (Typ som när min kille trodde att Scrubs och GA var samma serie. Kan fortfarande inte fatta hur det ens är möjligt...)

Vänner. ♥

Vet ni vad jag gillar med min nya universitet? Folk gillar mig. Trots att jag inte kan språket superperfekt. T o m lärarna gillar mig. Och jag har hittat flera jättefina vänner. Vänner som vill ta en fika, och bryr sig om en. Känns helt jävla asbra. Folk brukar säga att den franska delen av Belgien är skit, och jag måste faktiskt ta och hålla med. Folk är mycket, mycket vänligare i den flamländska delen. Jag har aldrig, under mina två år som student i Liège, fått ordentliga vänner. Nu har jag fått bekräftat att det inte är mig det är fel på.
 
Idag fick jag en liten present av en av mina vänner. Hon är från Kina och hade beställt cirkellinser och ett halsband till mig därifrån! Hur snällt?! Och titta så fint halsbandet är! Linserna har jag inte testat än. 
 
Och ja, jag satte på läppstift bara för att ta den här bilden för er. Jag är en bra bloggare. 
 
 


BIM-dagen

Då är jag nästan framme vid mållinjen. Har inte haft någon mensvärk på evigheter. Allt känns som vanligt i kroppen. Vet inte om det ska bli mens eller ett plus. Förmodligen blir det mens om några dagar. Har varit sjuk och då dröjer det ett par dagar för kroppen att återställa sig. Måste erkänna att jag mer än gärna vill ta ett grav-test. Försöker verkligen låta bli. 
 
Har inte nämnt för R någonting om att närma mig BIM. När tycker ni att jag borde testa? Min hjärna tycker att jag ska vänta till BIM+6. Brain, ju gots to be kidding me.

Han

Fattar inte varför jag drömmer om honom... Det var typ fem år sedan jag såg honom sist. Och även då visste jag att R var den rätta för mig. Så jag önskar att jag bara kunde radera honom ur mitt medvetande. Fan att man inte kan kontrollera vem man drömmer om. 

Stark berättelse

Fick en kommentar som berörde mig ENORMT. Fick en styrka och en känsla av hopp när jag hade läst klart. Det här är Isabels historia och hennes blogg hittar ni HÄR. In och läs. Jag blir så djupt berörd. 
 
Hon skriver: 
 
Jag har också en liten solskenshistoria. 
Våren 2012 började vi försöka skaffa barn och OH så glada vi blev när ett fint plus dök upp redan första månaden. Vi skulle bli föräldrar och vi var så lyckliga och glada. Men efter ungefär 3 veckor började jag blöda och läkarna konstaterade att missfallet var ett faktum. 

Vi hade inte ens funderat på missfall för "för det mesta går det ju bra". Jag blev jätteledsen men vi gjorde som läkarna sa att tog en månads uppehåll innan vi försökte igen. 2 månader senare kom plus nr 2 med efter 2 veckor började jag blöda igen och besvikelsen och sorgen var stor. 

Ett missfall okej, men två!!! Det kändes bara orättvist. Jag kände mig jätteledsen och kände att jag kanske behövde ta en liten paus på ett par månader så vi bestämde oss för att inte riktigt försöka. Men mensen kom aldrig tillbaka efter missfallet så efter en månad gjorde jag ett graviditetstest och jag blev förvånad när det dök upp två streck. 

Jag vågade nästan inte hoppas på att det hela skulle sluta väl men veckorna gick och allt verkade ju faktiskt gå bra. Vecka 12 kom och nu kändes det verkligen som att vi skulle få vårt efterlängtade barn och vi bokade ett ultraljud för att få se det lilla livet. 

Aldrig hade vi kunnat förbereda oss på att något skulle vara fel på vår lilla bebis, men det var precis vad det var. Ultraljudet gick få stor glädje när vi fick se vår lilla sprattla till enorm sorg när barnmorskan sa att något var fel på vår bebis. 

Efter flera ultraljud och provtagningar fick vi veta att vi väntade en liten tjej med en ovanlig kromosomavvikelse och att hon med största sannolikhet inte skulle klara sig. 

Läkarna tyckte vi skulle avbryta graviditeten tidigt men vi ville inte. Vi ville kämpa för vår lilla tjej. Vi ville ha HENNE. Det var ju ändå vår bebis. 

Halva graviditeten kämpade vi tillsammans innan vi tillslut fick inse att hon var så sjuk så att hon aldrig skulle klara hela graviditeten och än mindre ett liv utanför livmodern. Så i v 21 lät vi vår vackra flicka somna in tryggt i min mage. 

3 månader efter förlossningen så fick vi åter igen ett plus och de första 12 veckorna var i princip bara ren ångest för mig. Jag var övertygad om att det antingen skulle bli missfall eller vara något fel och jag hade också sagt till min man att "vi försöker bara den här gången också. Blir det inget nu så vill jag inte mer. Då adopterar vi!" 

Men i vecka 13 fick vi göra ett ultraljud för att utesluta samma kromosomavvikelse som sist och den här gången VAR det faktiskt en till synes frisk liten bebis där inne. På rutinultraljudet kring vecka 20 fick vi veta att alla organ och så såg bra ut och att vi väntade en välmående liten pojke. 

Nu är det ca 6 veckor kvar till förlossningen och vi längtar så hemskt mycket efter vår lilla son som minsann inte var ett dugg lätt att få till vår familj, men ändå så värt det såklart. 

Så ge INTE upp. Det tog oss lång tid och mycket sorg. Men äntligen är det vår tur att få bli föräldrar till ett levande, friskt litet barn!

BIM -2

Här går det snabbt. Har fortfarande inte haft någon mensvärk men brösten värker och jag känner ett hunger från helvetet. Jag kan känna mig proppmätt ena sekunden för att i nästa hoppa ner i chipspåsen. Börjar verkligen bli nyfiken på hur det egentligen ligger till denna cykel. Det känns lite annorlunda i kroppen. Antagligen är det bara något jag inbillar mig. Jaja, det är inte långt kvar till att jag får veta. 
 
 

BIM -3

 
Jag insåg precis att det bara är tre dagar till BIM, men jag tror att det kan dröja mer än så. Jag har inte haft någon mensvärk, men jag har inte heller riktigt känt efter. Jag har dessutom haft lite feber och varit ganska sjuk, och den brukar komma lite senare då. 
 
Jag har tagit hostmedicin mot mitt torra hostande. Vilket alltså ska vara tvärtemot det "slemlösande" medlet. Undrar om det kan vara gynnande för en fästande blastocyst? Någon som vet?

Positivt inställd

Ett till inlägg i inspirationskategorin! Tummen upp för det!
 
 
Kommer ni ihåg KÄNSLAN av att BESTÄMMA att man nu skulle skaffa BARN? Det var ett extremt stort beslut och snart skulle det hända. Jag minns att vi låg i sängen och såg på en film. Och jag kände att snart är det någon som ligger emellan oss. Det var så jäkla längesedan jag tänkte på det, och minnet har liksom samlat damm. Vad man istället minns är tiderna efter det beslutet. Alla negativa testet och allt misslyckande. 
 
Men (nästan) hela den här veckan har varit som den där beslutsdagen. Går runt och tänker att vi snart kommer att ha barn. Att det kommer finnas en mini-snutte snart! Och snart måste inte betyda nu nu nu. Det kan få dröja. Men det kommer att hända. One way or another. 
 
Tror stenhårt på att allt kommer i rätt tid! Och även om en kan vara otålig kanske tidpunkten kan vara bättre. Vi håller t ex på att renovera, och det skulle ju vara skönt att slippa tänka på det när man var gravid. Hur som helst, fortsätt vara positiva! <3 
 
Kramar! 
 
 

Presentation

Ikväll har en presentation för ett par elever i min språkskola som lär sig svenska. Jag är lite nervös, men ser verkligen fram emot det. Det hade nog varit bättre om jag inte var så förkyld. Hur som helst, jag ska prata om Sverige, och skillnader mellan belgare och svenskar. Kommer naturligtvis prata lite om mig själv också. Tänkte dessutom tipsa om hur de kan förbättra sin svenska. Ett av de bästa tipsen jag fick när jag skulle lära mig franska var att börja läsa bloggar. Bloggar är "korrekt" skrivna, dvs, de följer skrivregler, men det är inte långtråkigt som i en bok. Det är mer vardagliga saker, och oftast med talspråk inblandat
 
Därför tänkte jag fråga om ni ville tipsa om era bloggar inom kategorin "graviditet"? Har andra kategorier som "mode och skönhet", "inredning", "sport", "hälsa". Tänkte nämna minst två i alla kategorier. Hojta till om ni har några tips!
 
 

Påminnelse

 
Idag är jag fruktansvärt positiv. Visst är det konstigt hur det kan ändra sig från den ena dagen till den andra? Jag tror att jag skrev någonting om någon sorts rädsla, minns inte så bra länge. Heh. Löjligt. För vet ni vad? 
 
Jag är 21 år gammal. Jag har minst 10-15 år av riktigt bra fertilitet framför mig. 
 
Det betyder 10 försök/år med 20 % chans att bli gravid varje gång.
 
Jag har fått plus två gånger inom loppet av ett år!
 
Jag kommer antagligen få uppleva en lyckad graviditet.
 

Det är såklart otroligt jobbigt att vänta när man längtar som en galning. Och det är så jäkla svårt att minnas det jag skrivit här ovan. Härmed startar jag en ny kategori med solskenshistorier, motivation och inspiration. Inspiration till att fortsätta försöka, och fortsätta att vara positiva. Snart får vi våra efterlängtade barn, tjejer. Det måste vi komma ihåg! 
 
Kramar till er alla!
 
P.S. Skriv gärna ERA solskenshistorier här nedan, ni som nu har barn/är gravida efter kämpande. Kan vara skönt för oss "försökande" att läsa. 

Zombiekväll

God morgon. Idag mår jag faktiskt bättre! Jag är fortfarande otroligt förkyld men nu slipper jag i alla fall febern. Igår var det zombiekväll hos oss. Det började med ett avsnitt av The Walking Dead och sedan såg vi filmen World War Z. Det var verkligen en riktigt bra film. Jag tror att alla filmer blir lite bättre när man kollar i 3D. Älskar att vår TV har den funktionen. Hur som helst... Vi fortsätter på zombie-temat och ska idag se den senaste Resident Evil-filmen. Också i 3D. Man får ju passa på när man är sjuk. Har aldrig tid att se på filmer annars.
 
 
Älskar denna typ av filmer. Försöker övertala R att vi måste bygga en zombie-säker källare i vårt hus. Och att vi borde ha ett matförråd och ett medicinförråd. Helt bombsäker på att vi kommer behöva använda den! Vem är på? :D
 


Ziek

Jag har gått och blivit ordentligt sjuk. Det började i går morse, och nu har jag feber och förkylning. Typiskt. Roar mig med att se Scrubs och läsa bloggar. Det är INTE kul att vara sjuk. R tar hand om mig så fint, och jag njuter lite av det för att vara ärlig, men gahh. Hoppas att bli frisk till i morgon redan. 
 
Hoppas att ni mår bättre än vad jag gör. Räknade precis ut att jag har ungefär en vecka kvar till BIM. Vet nästan med säkerhet att mensen lär komma. Det får bli ett ordentligare försök nästa månad. Hoppas på att få se fler plus från er. Kram!
 
 

Rädsla

Folk blir gravida till höger och vänster omkring mig. Jag vill också. Längtan griper tag i mig igen. Folk undrar när det är dags för barn. Svärmor undrar. Alla kan dra åt helvete. Jag hatar frågan. Som att det är jag som bestämmer. Som att jag kan styra det. Hatar att folk tror att det är okej att fråga sådant. 
 
Idag är ingen bra dag att inte vara gravid på. Jag vill att det ska bli vår tur nu. Måtte det bli en lyckad graviditet nästa gång. Vet inte vad jag ska ta mig till om det blir ännu ett missfall. Jag vet att jag inte ska tänka så, men idag har skräcken gripit tag i mig. Och nu vägrar den släppa.
 
Jag ska försöka sova bort det. 
Godnatt.
Hoppas att ni sover bättre än vad jag kommer göra. 

Hemsk insikt

Jag insåg precis att min man tror att TV-serierna "Scrubs" och "Grey's Anatomy" är samma... Vem är jag egentligen gift med?! 
 
 

Aj i kroppen

Mina flytningar är så jäkla konstiga denna cykel. Har inte haft ÄL-flytningar, och nyss var det som ett tjockt lim. Yay för detaljer! Tror inte att det "tog sig" denna gång. Vi sexade bara en gång under ägglossningen, om det ens blev en ägglossning. 
 
Jag är så jäkla trött idag. Har så ont från volleybollen igår. Ramlade riktigt hårt två gånger! (Men jag räddade bollen, vilket är det viktigaste.) Nu ska jag laga mat och sedan ska jag fan sova ut dagen. Vi hörs imorgon. Kram!

The Dress

Tänkte bara lägga till ett par bilder på min klänning från i söndags. Mycket finare i verkligheten faktiskt. Men jag tycker att de här bilderna blev rätt bra ändå . 
 
 
Hoppas att allt är bra med er. Jag tror att jag hade min ägglossning idag. Hade inte så tydliga symtom dock. Brukar känna av den rätt ordentligt ändå. R och jag fick till det igår morse, men inte efter det. Har inte tagit något ÄL-test. Försöker att inte tänka på cykeln så mycket. Försöker att inte bli besatt. Det har gått rätt bra hittills. R och jag fortsätter att vara positiva och hoppas att allt går bra nästa gång. Snart är det vår tur! 
 
Hur går det för er? Hur ligger ni till i cykeln. Let me know! 
Nu drar jag till IKEA, måste få tag på Kalles Kaviar. Mumma. Tootels!
 

Idioti

Idag fick jag veta att den gravida tjejen i min klass också dricker. "Två glas vin per vecka är ju helt okej". Jag vill helt ärligt slå henne på käften. Enligt hennes läkare borde hon inte heller sluta röka. För då får hon högt blodtryck och det är minsann farligare.
 
Jag tål inte henne. 

Het verleden en de toekomst

Hade en superkonstig dröm om att jag åkte tillbaka i tiden och träffade R. Jag förklarade för honom att vi skulle gifta oss i framtiden. Han trodde mig inte. Sedan frågade han hur länge vi hade varit gifta då... Jag svarade i mer än tre år! Då frågar han om vi har några barn. Jag svarar "inte än". Han blir chockad. Tre år, och inga barn?! 
 
Jag berättade om drömmen för honom. Han skrattade och sa att vi skulle försöka snart igen. Igår innan vi somnade sa han att han inte ville något hellre än att göra så att fick bli mamma snart. Jag sov halvt, men hade jag varit i mitt sinnes bruk hade jag börjat gråta. Det sista jag tänkte innan jag somnade var hur gärna jag ville att han skulle få uppleva hur det var att bli pappa. 
 
I morgon ska jag ha ägglossning, enligt mina beräkningar. Jag tror att det stämmer rätt bra, för jag har redan börjat känna av ÄL-smärta. En sak är visserligen bra med min kropp, den talar om när jag är fertil. En av de få saker som faktiskt fungerar korrekt. Jaja... man tar det man får. Ska sluta klaga. 
Nu ska jag och R spela poker. R har lagt hans fulaste byxor i potten. Vinner jag så eldar jag upp dem. 
 

Update

Hej, allihopa! 
 
Sorry för skitig uppdatering. Har inte suttit vid datorn på tre dagar! Har haft volleybollträning typ hela helgen. Spelade rätt dåligt i lördags, men igår gick det mycket bättre. Nu har jag såå mycket bättre kontroll på mina smashar. Längtar till att spöa skiten ur Frankrike, hehe. 
 
Igår var vi även på bröllop och kom hem skitsent. Jag hade på mig en underbar rosa klänning. Har haft den hängades i garderoben i mer än tre år och har aldrig använt den, men nu var det dags. Kan slänga in en bild på den lite senare om jag hinner. Känner att det är alldeles för få bilder på bloggen. Tyvärr har jag noll motivation för att förändra det. 
 
Snart närmar jag mig ÄL också. Skiter i testen denna månad. Vi chillar lite just nu. Jag orkar inte med min galenskap riktigt ännu. Det får vänta ett tag till. Ibland känner jag mig så pessimistisk. Ibland känns det som att vi aldrig kommer att få barn... 
 
:(

Roliga minnen

Jag är inne på min (jättegamla) blogg, och läser inlägg. Tror faktiskt att jag skrev bättre förr i tiden. Tyvarr var den även då "anonymt" skriven. Endast mina vänner visste vem jag var. Hade aldrig lagt upp bilder på mig själv. Faktum är att jag inte ens har facebook. På internet existerar jag inte, och jag tycker om det. Vill gärna att NI ska få en tydligare bild av mig, men jag vill inte ha det ute på nätet. Hur som helst... så otroligt många minnen! Och vad roligt jag skrev också! 
 
Ett av mina så-pinsamt-så-att-man-nästan-dör - inlägg har att göra med min gamla fysiklärare. Killarna i min klass var riktiga nördar. Och min lärare var en kort osäker kille med glasögon. Han var en sådan person man ville vara extra snäll mot. 
 
Denna konversation utspelades mitt under en lektion;
.
Elev: Vad läser du för böcker då?
Lärare: Jaa, lite olika *säger några författarnamn, och böcker han håller på och läsa*
Elev: Aha, så är det typ som en självbiografi? Jag läser också en självbiografi!
Lärare: Jaså? Vilken då?
Elev *säger författarnamn*
Lärare: Hmm.. jaa, det låter väldigt bekant. Honom har jag hört talas om! Från var då? Hmm...
Alla nördar:HAHAHHA.
Alla normala elever: Öhh?
Eleven: Det är typ världens kändaste porrskådis!
 
Jag skojar inte när jag säger att vår normalt otroligt bleka fysiklärare blev röd som en tomat. Om jag minns rätt sa han även upp sig nästa termin. 

Irriterad

Gah, irriterar skiten ur mig på den gravida prutten i min klass. "åååh, det är så svårt att vara gravid, ååh, jag skulle egentligen börja studera men så hände det HÄR!"
 

Jag hatar att vara såhär bitter... Hoppas att det går över snart. Vill så gärna vara i hennes skor.

FU

Det har börjat en ny tjej i min språkkurs. Hon är gravid i femte månaden. Och så röker hon också. Mitt under lektionen tar hon upp en macka och säger: "Jag blir skithungrig från ingenstans ibland". "Ja, bebis måste ju också äta", säger läraren. 
 
Fuck you, säger jag. Fast inte så högt. 
 
Jag måste erkänna att jag tyckte det var mysigt att se hennes fina mage. Önskade henne all lycka... tills hon nämnde att hon röker. Då ville jag att hon skulle uppleva det jag varit igenom. Men det är bara taskigt. 

Slutat blöda

Nu känns det äntligen bättre. I morse frågade R: "Vi försöker väl denna månad igen?" Jag hade inte riktigt på det. Ändå svarade jag: "Självklart." 
 

Jag kan aldrig sluta hoppas. Hur jag ska göra denna månad? Testar inte förrän ett par dagar efter BIM. Jag vill inte veta att jag fått missfall... Saknat bloggen. Hoppas att komma igång igen nu.