dröm


Öppen sex cm. Upplever en värkpaus just nu. Innan värkstormarna börjar, antagligen. Bebis kan komma inatt. Eller om tre, fyra timmar. Han är jätteduktig. Har haft perfekta hjärtslag, även under värkarna. Min duktiga pojke. Snart träffas vi. 

Är så otroligt tacksam för att ha tagit mitt såhär långt. Jag ska snart få uppleva min drömförlossning. 

v41

Jag tror att jag ska föda snart. Var två cm öppen i morse och har haft värkar sedan... fyra dagar egentligen. Men sen igår kväll har de varit mer intensiva. Kunde inte sova på natten. Nu har jag haft oregelbundna men starka värkar, allt från 5-20 min intervall. 

Är så trött, men ser fram emot att få träffa bebis snart. 
Här tar jag värkarna. Är ibland övertygad om att vi kommer få träffa bebis imorgon. Och ibland känns det fortfarande så långt bort. 

Just nu är värkarna med 15 minuters mellanrum. Kan hantera dem om jag börjar profylax-andas precis när de börjar. Att börja andas mitt i värken går inte. Då gör det skitont. 

v40+4

I morse fick jag en teckenblödning, sen började värkarna. Har haft regelbundna värkar under hela dagen. Var tionde minut. Och sedan kom en stor del av slemproppen också. Nu efter kl 21 så har de fasat ut. Synd. Får se hur det blir under natten. 

Aj, nu fick jag ju en till värk. Hmm... hoppas det blir starkare och hoppas på mer slem och äckel ur vaginal. 

Vecka 40-magen. 

v38+5

Idag var första gången som jag verkligen har känt mig stor och trött och väldigt, väldigt gravid. Längtar verkligen till att han kommer och jag kan inte tänka på något annat än när det kommer ske. Inatt hade jag förvärkar igen. Med en massa ont i ryggen. Var vaken ganska länge. Till slut bad jag raza värma vetekudden som hjälpte med ryggen och jag lyckades somna om. Värkarna har kommit och gått under dagen. 

Jag längtar verkligen till att det sätter igång på riktigt. Jag läste om någon som kickstartade sin förlossning. När hon fick de här onda förbärkarna så använde hon sin bröstpump för att stimulera bröstvårtorna. Det ledde till att värkarna ökade i intensitet. Jag funderar på att försöka mig på något liknande. 

Hoppas alltså på ordentliga värkar i natt med. Då sätter jag igång bröstpumpen istället för att försöka somna om. Håller er uppdaterade om hur det går. 

v38+0

Jag mår alltför bra. Här är jag med vecka 38 magen. Rund och go.