Ersan

I flera dagar har R bara gått runt och förundrats över min mage. "Den står verkligen ut." "Vad rund den ser ut." "Men bebis är ju bara ty 2 cm, hur kan detta vara?!" Till slut fick jag nog och sa: "Hörru, nu får du inte längre kommentera min kropp - överhuvudtaget - . Förstått?!"
 
Så nu går han runt och bara sneglar på min mage. Utan att säga något. Med min grottkvinnoröst frågade jag: "VA ÄRE?!" 
 
"Vah? Men jag har inte sagt nåt!"
 
-.-
 
Fast jag älskar honom ändå. Lite i alla fall. ♥

Mmmmusslor

Idag har jag tagit hand om hushållssysslorna. Eller jag har försökt i alla fall. Helst av allt vill jag ju bara ligga kvar i sängen, men jag hade så mycket att göra. Mitt i allt bestämde jag mig för att laga gratinerade musslor. Det blev ju skitlyckat! Jättegott blev det! 
 
Men jag tror jag åt lite för mycket för nu ligger jag här och mår illa. Tror faktiskt inte att det är ett graviditetsillamående utan ett harätitförmycket-illamående. Ska läsa lite i min grav-bok ikväll och bara njuta av att vara gravid. Så glad att jag får uppleva det här. Jag har aldrig tagit mig såhär långt utan att blöda! Heja, Snutten! 

v8+1

Jag diskuterade lite med mamma om jag kanske skulle berätta för familjen att jag var gravid. Hon tyckte att det var en bra idé, men att hon kanske borde "förbereda" min pappa lite. Så att han typ inte svimmar eller något sådant. Kanns bra om det går bra att undvika. 
 
Jag nämnde dock att jag inte kommer att ha gått ut vecka 12, och att jag gärna vill berätta efter ultraljudet i januari. Hon sa att jag skulle vänta om jag kände så. Jag sa bara att jag ville vara SÄKER på att allt ska gå bra. Hon tyckte att jag borde känna mig säker ändå. Men jo. Nu känns det skönt. Att vänta, alltså. 
 
Jag längtar så otroligt till att kunna berätta! Jag längtar till att bara kunna sluta känna att det kanske kan gå fel. Jag är så otroligt glad, och ibland känns det verkligen som att det är vår tur. Men det är fortfarande så overkligt. Det känns fortfarande så osäkert. Men snart är jag förbi det datum jag hade mf sist. Jag hade hoppats att jag kunnat lugna ner mig efter det. Men fan. Det känns så långt bort. Är så avis på de kvinnor som knappt tänker en sekund på mf. De är lyckliga och glada för sitt plus och är inställda på att det kommer bli en bebis till slut. De berättar för familj och vänner i vecka 4. 
 
Jag önskar att jag var en av dem. Jag vill så gärna vara en av dem. 

Lugn igen

Yes, jag mår fortfarande illa! Jag mådde väl illa igår men det var inte så farligt. Nu är kväljningarna tillbaka! Jag har även känt lite molvärk, vilket jag bara brukar känna typ en gång i veckan. Minns att jag hade det mer förut. Så jag har varit orolig över att jag inte känt livmodern växa. Men nu känns det bättre igen! Jag tror att allt är bra med bebis! Hoppas, hoppas. Fem veckor kvar till vul. Aaah, en evighet ju. 

v8+1

Biljetterna till Sverige är bokade. Spontant-bokade, kanske vi ska säga. Kollade ett par biljetter igår kväll, och bokade de typ en timma senare. Det var lätt att övertyga R. Han älskar att vara i Sverige på vintern. Det blir bara under en helg, men fy fan så nice! Jag är så otroligt glad! Funderar på att berätta för familjen när jag är där. Har då visserligen inte gått ut vecka 12, men jag är väl runt vecka 11 eller något... 
 
I två dagar har jag mått så otroligt bra. Nästan för bra. Jag blir ju orolig för att något ska vara fel. Samtidigt verkligen uppskattar jag dessa dagar. Får lite extra energi och jag hinner göra saker jag inte gjort. Men igår smögde sig oroliga tankar upp. Hoppas på att få känna ordentligt illamående under en kort tid i alla fall. Vill ha graviditeten bekräftad igen! 
 

Vecka 9

Ja, fy fan! Vecka 9, here I am! ÄNTLIGEN!
 

Hej då, vecka 8. Och så välkomnar vi, med öppna armar och en varm famn, vecka 9! Nu har jag vetat om att jag är gravid i en månad. Jag har gått in i graviditetsmånad 3 (vecka 9 till 12). Det kommer att bli en orolig månad, men jag tror att jag klarar det. Illamåendet har varit mycket bättre sedan igår. Tror att jag lärt mig att hantera det. Jag är så glad! Speciellt idag. Att få gå in i vecka 9 känns så speciellt. 
 
Ofta har det känts som att tiden stått stilla. Och sedan blev man tillbakaflyttad en hel vecka! Men tiden har faktiskt gått! Jag håller tummarna så hårt för att all oro ska försvinna till slut. Att vi får det vi kämpat så mycket för. Inte bara jag och R, men alla de par som försöker därute. Vi ska inte misslyckas! 

Min anonymitet

Angående min anonymitet på bloggen... 
 
Jag är inte bara anonym på min blogg. Jag finns inte på facebook. Jag lägger inte upp bilder i andra sammanhang. Ingen vet vem det är som ligger bakom mitt twitterkonto. Sådant kan man säkert kolla upp. Bilder på mig hittar man säkert. Bland annat från 9:ans bal, min student och liknande. Men ser man på de bilderna är det bara människor som känner mig IRL som kan veta att det där är jag. Och jag har ju även lagt upp bilder på mig på bloggen. Men de är inte supertydliga. 
 
Visst kan man inte vara helt anonym på nätet. Men jag tycker ändå att jag lyckats rätt bra. Varför? Det beror INTE på att jag inte vill att folk skulle veta att vi försökte få barn. Det beror inte på att jag är rädd att folk ska veta om att jag haft missfall. Det beror inte på att jag vill dölja min graviditet fram till vecka 12. Nej. Det beror på att jag är en privat person själv. Det har jag alltid varit. Långt innan jag startade bloggen. 
 
Så nej... Jag kommer inte "outa" mig efter vecka 12. Tyvärr. Men jag skulle definitivt vilja träffa vissa av er. Det skulle jag mer än gärna göra! Lägg bara inte ut bilder på fb sen.
 
 

Och nej. Jag är inte ful. 

v7+6

Igår natt var riktigt jobbig. Jag hade ätit smörstekt sparris med salt och citron, och efter det mådde jag inte alls bra. Vet inte om det var pga det som jag började må helt sjukligt illa. Ville bara spy så att det skulle gå över. R fick trösta och till slut somnade jag med näsan inborrad i halsen på honom. Vaknade upp flera gånger på natten, men nu mår jag så mycket bättre.
 
Jag hade även ont i ryggen och då blev jag så rädd att något fel var på gång, men sedan i morse känner jag ingenting. Minns att jag hade ryggont vid förra missfallet. Men äh. Nu ska vi vara positiva! Jag går ju in i vecka 9 i morgon! Så himla coolt! Jag har tagit mig till vecka 9, jag mår riktigt gravidigt och detta kommer att gå asbra!
 
I v7+6 ska bebis vara ungefär 1.4 cm stort. Längtar till januari. Lite mer än en månad kvar till nästa ultraljud. Kommer de köra apparaten över magen denna gång? Eller blir det fortfarande vaginalt? 

Storhandlat

Idag har jag storhandlat. Jag har köpt massor av grejer som är lätta att laga och sådant som jag var sugen på. Bland annat brysselkål, sparris och selleri. Man ba whaaat? R undrade också om något var fel på mig. Men allt grönt bara lockar! Köpte även massor med frukt. Mandariner och vindruvor hjälper mot illamåendet. Jag behöver liksom mumsa på någonting. Och då vill man ju att det ska vara något nyttigt. 
 
R är en sådan otrolig stöd under dessa dagar. Jag mår sämre av att veta att jag inte klarar av att göra de vanliga sakerna "för honom". Maten brukade t ex alltid vara klar när han kom hem, och ibland när jag kommer hem från universitetet så vill jag bara sova. Men han har hittills varit väldigt förstående.
 
Det är så mysigt att gå runt i affären, även om lukterna inte alls är särskilt trevliga. Men gång på gång hittar man något bebisrelaterat. Barnmat, blöjor, mjölkersättning, nappar. Och R och jag skiner upp som två solar. Jag tror att jag redan ska ta och köpa lite grejer. Även om det fortfarande är tidigt. 
 
 
P.S. Jag vet inte om det har varit otydligt att jag är ganska glad över att vara gravid. Fan, jag kanske inte ska skriva "ganska" glad. JÄTTEGLAD menar jag förstås. Kan kanske ha det som en sidfot, eller varför inte skriva det direkt på headern... "JAG ÄR GLAD FÖR ATT VARA GRAVID!". Kanske blir det liiiiiite tydligare för de som inte har så bra koll. 

Aaaargh

Jag mår såååå illa. Fick lämna lektionen idag för det blev för mycket. Har så otroligt mycket att göra men jag klarar inte av att resa mig. Så fort jag reser mig tar kväljningarna över. Jag måste tänka på shampoo och tvål för att inte spy. Om jag råkar tänka på typ kyckling så blir situation ohållbar. 
 
Aaaah, måste göra något åt detta. 

22 november

Vid det här laget hade jag passerat mitt BF... Det skulle nog kännas jobbigare att tänka på förra BFet om jag inte var gravid nu igen. Trodde faktiskt att det skulle vara hundra gånger svårare. Faktum är att det känns som att it wasn't meant to be. Och när man kommit till den insikten är det lättare att gå vidare. 

v7+4

Fortsätt kämpa, Snutten. Snart är man igenom vecka 8+9 och då kanske man kan lugna ner sig lite. Jag uppskattar illamåendet för det är ett tecken på att allt är bra. Denna gång har jag inte "letat blod" i trosorna som jag gjorde i min första graviditet. Progesteronet skyddar mig liksom från en blödning. I mitt huvud är det ju ännu svårare att upptäcka att något är fel då. Jag är så sjukt rädd för att få ma istället för mf. Det känns ännu mer hemskt. Tänk att få komma in om fem veckor och se att pyrets slutat växa för x antal veckor. Och då har man varit glad och "gravid". Det är det hemskaste jag kan föreställa mig. 
 
Jag får tänka att jag faktiskt såg bebis för tre dagar sedan. Allt var bra, och så har mina symtom ökat. Jag är livrädd för att de ska avta dock. Vågar just därför inte ta något emot illamåendet heller. Jag vill på riktigt känna mig gravid. Insåg att jag inte lagt upp en bild på bebis och dess ståtliga 1 cm. 
 
 
Stanna kvar nu, fortsätt kämpa. Jag vill träffa dig i juli. ♥

Kväljningar och sånt.

Det är faktiskt ett konstant illamående, som är lite bättre precis efter frukost. R reagerar knappt på mina kräkljud längre, haha. I början tycker vi ju att det var så obehagligt. Alltså själva ljudet är obehagligt. Kväljningarna är ju jobbiga i sig. Ögonen tåras,  och det känns i halsen. Men jag tänker fortfarande inte klaga! :D
 
Fast det jobbigaste är inte det... Det jobbigaste är att få kväljningar när man gäspar. Att gäspa är ett av de härligaste grejerna man kan få göra när man är trött. Jag är trött nästan hela tiden. Och då vill jag kunna njuta av en härlig gäspning! Ni vet en sådan då man inte ens bryr sig om att hålla för munnen? Men det kan jag inte göra. 
 
Tänk på de kvinnor som har kräkfobi. Hur tacklas man mellan paniken vid illamåendet och lyckan att vara gravid? Helt obegripligt för mig.

Hej, igen!

Förlåt för den sugiga uppdateringen. Jag hade ingen dator igår, så det gick inte att blogga. Hade massor av saker att berätta dock. Idag var jag upptagen och mot kvällen fick vi oväntade gäster. Det är nu jag fått chansen att sätta mig ner och hänga lite med er! Jag har mått illa hela dagen idag. Igår natt var spyan i min hals. Jag var redo att spy, men jag drack snabbt lite vatten och en bit havrekaka. Genast blev det mycket bättre. Skönt med sådana symtom. Tycker fortfarande att jag kan stå ut med detta till vecka 12 åtminstone. Då vet jag att allt är bra i alla fall. 
 
R tar hand om mig på ett suveränt sätt, men även han kan bli lite irriterad. Speciellt när mitt humör svajar. Jag har varit sugen på en cheeseburgare sedan en vecka tillbaka, och R är så emot McDonalds. En veckas tjat senare fick jag äntligen min efterlängtade cheeseburgare. Gudomligt gott. Här i Belgien hittar man inte McD överallt som i Sverige. Vi har inte ens i vår stad så jag kan inte skaffa en helt själv så lätt. 
 
Hur är det med er? Cravar/cravade ni något speciellt? 

9.8 mm

Wihu! Jag är ingen drama-queen (referens: förra inlägget)! Allt såg jättebra ut! Jag såg först inte hjärtat slå, och det var nästan som att mitt eget stannade; Men läkaren såg och zoomade in. Sedan såg jag det också. Hon mätte och bebis har växt precis som den ska! 9.8 mm stor! Enligt tabellen är jag i vecka 7+1. Men hon räknade BF till 12 juli, och när jag räknar ut det själv blir det 9 juli. 

Jag vet att det inte spelar så stor roll. Kommer ju ändå bli flyttad igen. Vi bokade tid för nästa gång vi ska ses. Det blir nästa år! Haha. Vad långt bort det känns när man säger så..; Nä, det blir det 3 januari. Sex veckor dit, och då är jag i v13+1. 
 
Tillbaka i bilen sa jag till R: 1 hel cm! VAD STORT! 
R: Men det är ju jättelitet. 
Jag: Hallå?! Om jag hade en 1 cm stor finne mitt på pannan, då skulle du väl lägga märke till den?!
R: Ehh, ja, det skulle jag nog. 
Jag: Amen där ser du ju! 
 
 
Yep, you can't argue with my logic. 

Mmm, mjölk!

Jag brukade leta efter "mjölkiga" flytningar runt mensetiden... Men det är den senaste veckan som jag insett vad "mjölkigt" betyder. Jag har aldrig upplevt detta på den här nivån förut. Jag måste ha bindor på mig för annars måste jag byta trosor typ fyra gånger på en dag. Det är som att man pissar på sig.
 
 
11.45 har jag tid hos gynekologen. Kommer antagligen komma in 12.30. Jag är rätt lugn och vet att allt antagligen är superbra. Mina symtom är så tydliga så jag kan knappats betvivla situationen. Jag erkände dock för R hur hemskt det skulle vara om det inte var som det borde. Då har jag väl inbillat mig alla symtom. Inte bara kan jag inte få barn, men jag är typ världens största dramaqueen..
 
 

Symtom och sånt.

Oj, idag mådde jag rejält illa. Nu känns det dock mycket bättre. Fick ner en halv portion middag. Det är så konstigt hur smakerna förändras. Jag har helt tappat lusten för chips, pizza och kyckling. Jag brukar ofta vara sugen på just chips, men jag kan inte ens tänka på det just nu. Pizza kommer inte på tal. Speciellt inte pizzahut-pizzan. Det är nästan så att jag spyr bara jag tänker på den. 
 
Mitt frukt- och grönsaksintag har verkligen ökat. Vindruvor lindrar mitt illamående, och kiwi är typ det godaste jag vet just nu. Mitt luktsinne har ju även förstärkts. Jag hatar lukten av vår brasa. Jag tycker att det luktar fôrskräckligt. Röklukt i allmänhet är det äckligaste jag vet. Kan heller inte använda vissa av mina parfymer. 
 
Så himla stolt över mina symtom! 

v7+0

God morgon, eller hur var det nu? Jag är så otroligt trött hela tiden. Sover och vilar hela tiden känns det som. Det är ju otroligt skönt att ha den möjligheten, men när disken ligger odiskad, när tvätten ligger otvättad och när allt bara är stökigt... då blir det så jäkla jobbigt. Nu har jag tagit itu med det mesta, så jag ska fortsätta sova nu. Skönt att R är förstående, men ibland känner jag mig ändå "skyldig". 
 
Idag skulle jag gått i vecka 9, men istället går jag in i vecka 8 i morgon. Det är det vi hoppas på i alla fall. I morgon får jag veta på vul. Hoppas att ärtan växt som den ska. Håll tummarna! Uppdaterar såklart så snart jag kan! 

SÄNG <3

Idag blev det en riktigt smarrig curry-gryta till middag. Jag tyckte det var alldeles hemskt att steka kycklingen men resultatet blev så bra! Nog för att jag är halvindier men jag har bara lagat curry typ två gånger i hela mitt liv. Nu ska jag sova... Jag vet.. klockan är inte ens sju. Som yngre brukade jag somna precis efter bolibompa, dvs kl 19. Fick borsta tänderna och sedan bums i säng. Hatade att lägga mig så tidigt. Nuförtiden längtar man ihjäl sig till sängen. Jaja, godnatt på er! 

Cravings

I morse insåg jag att jag visst hade cravings. Har alltid tänkt att jag inte haft någon gravid-craving alls. Men i flera dagar har jag ätit ostmackor med gurka. Till frukost, till lunch och till kvällsmål. Sedan har jag varit jättejättesugen på mjölk. Det var R som påpekade det i morse. "Ska du äta en knäckemacka IGEN?!" Såklart. Det är det godaste som finns! Haha, brukar verkligen inte äta mackor överhuvudtaget. 
 
Undra vad för andra cravings jag kommer få! 

Känslor

Ursäkta min sämstiga uppdatering. Jag har mått lite dåligt. Inte pga graviditeten. Det tål jag. Jag sa t ex till mamma att jag mår illa. Hon svarade att "det är inte direkt synd om dig! Var glad istället!". Och jag håller mer. Jag är positiv. Jag mår gärna sämre om det betyder att det ska gå bra. Så nej. Det har inte att göra med graviditeten utan andra saker. Och nu stressar jag väl inte så mycket över om det ska bra eller inte. Faktum är att jag är kolugn (ko-lugn, som i muuuuh-lugn, inte kol-ugn). Men det är nog för att jag har andra grejer att oroa mig över. 
 
Jag vill gärna skriva så att det lockar. Jag blir så jäkla glad om någon gillar min blogg. Eller om någon börjar följa. Jag vet också att det kanske inte är så lätt att läsa, för detta är ingen romantiserad bild av graviditeten. Det hade jag velat göra, det skulle jag också gjort. Men jag kan inte stänga ner alla negativa känslor i en burk och låtsas som att bli gravid har varit det enklaste jag gjort. Säkerligen har alla hört talats om hur jobbigt det är. Men jag har hört och läst om få som beskrivit den oro jag varit igenom. Jag är glad att lämna den fasen bakom mig för tillfället. Och så jäkla tacksam att ni stått ut med varenda en av mina panikinlägg. Kommer nog komma ett par till, basånivet. 
 
Trodde att alla försök skulle vara som bortblåsta efter detta plus, men jag minns allt. Elaka gynekologer, negativa test, mensvärk (skickat från satan själv) och förlorad självrespekt. Men det är det värt. Bara jag tar mig till slutet på denna resa. Tack för att just du följer med och stöttar...

Ultraljudsbild

Det var underbart att se det lilla pyret på skärmen. Och mer underbart att se hjärtat ticka på! Jag hade under ett par dagar verkligen inte känt av mensvärken. När jag känner av den blir jag orolig, och när jag inte känner av den blir jag oroligare! Haha. Men det var skönt att se att allt var bra. Hoppas på att se att det växt som det ska till på fredag! 
 
Igår kväll kände jag av mensvärken, efter typ mer än vecka. Det gjorde inte så ont, men skönt att liksom känna att livmodern växer. Längtar till fredag! 
 

Äcklig känsla

Jag mår så konstigt... Jag mår inte dåligt, inte bra. Jag mår inte som mig själv bara. Jag hoppas verkligen att det är pga graviditeten. Jag har känt såhär i ett par dagar nu. Jag försökte beskriva känslan för en vän tidigare. Och det lät någonting såhär: "Ingenting FASTNAR i magen. Det är en blandning av magsjuka och hunger. Att äta är inte tillfredsställande. Man kan inte göra någonting för att få bort det. Obehagligt bara. Nästan en äcklig känsla" 
 

Är väl kanske inget "vanligt" grav-symtom, men så känns det just nu. Så ovant. Någon som känner igen det? 

Huuuuuur?!

 
Nu är jag förstoppad! Nice! 
 

En grej som ligger och gnagar på mig är att vi BARA hade sex den 10e oktober. Eller... alltså, vi hade sex mot sluuuutet av min cykel, men jag bad R inte ha utlösning inom mig. Och av vad jag kan minnas så drog han ut. Eller så är minnet av den sexhändelsen så traumatisk att jag bara blockat minnet. 
 
Så antagligen har jag blivit gravid på försats. Eller? Finns det fler alternativ som kan förklara HUR jag kan ha blivit gravid, och HUR jag bara är i vecka 7 när jag borde vara i vecka 8... Jag verkar inte fatta det. 

Sanna drömmar

Allt känns mycket bättre nu. Jag vet att vi kommer ha barn i juli. Det här kommer låta helt stört... men försök vara open-minded. Min pappa brukar ha sanna drömmar. Han kan se saker som ska hända i förväg. Idag ringde mamma mig och berättade att pappa drömt om mig. Jag vill inte berätta i detalj vad han såg, men det var tydligt att vi fick barn. Mamma sa att hon var sååå nära att berätta för honom att jag faktiskt var gravid, och att det var en sann-dröm. Men hon lät bli. R sa att hon kunde ha berättat, men hon ville ändå vänta till efter nästa vul.
 
Efter det samtalet är jag hur lugn som helst! Jag vet att det kommer att gå bra! ♥

Symtomsammanfattning från vecka...6?

Jag känner mig magsjuk nästan hela tiden. Typ som att maten inte fastnar i magen, och strax ska komma upp igen. Nu är det lite bättre. Igår kväll mådde jag verkligen jättedåligt. Vi var hos svärisarna som hade beställt från pizzahut. Mår illa bara jag tänker på lukten. Usch, nä. Nu kom illamåendet tillbaka. 
 
Tänkte att jag skulle berätta lite om förra veckans symtom. Alla symtom ökades till dubbelt. Jag har mått ordentligt illa. Jag har haft ännu mer ont i brösten. Jag har blivit känslig för lukter. Blev även SUPERKISSNÖDIG. Har aldrig upplevt något liknande. 
 
Alltså. Det känns som att jag skriver samma sak vid varje sammanfattning, men symtomen bara ökar mer och mer. Jag är fortfarande så himla glad och tacksam för symtomen. Hade jag inte känt av något alls hade jag nog blivit heeeelt galen. Och jag är ju redan halvt galen, så jag vet hur svårt det skulle vara. Ja, jag har liksom något att gå efter. Fredag är det vul igen. Då borde bebis vara runt 1 cm. Hoppas, hoppas!

Bajs.

Jag drömde att det blivit ett tredje missfall. Fick reda på det på vul:et. Och gynekologen sa att "jag vet att detta är något du inte vill se". De kunde inte hitta något foster, och jag grät jättemycket. Jobbigt att vakna upp efter detta. Jag vill bara spola fram tiden. Det känns som att vi ALDRIG kommer ha barn ibland... Jag vet att jag ÄR gravid, så jag borde inte tänka så. Kanske har jag inte ens rätten till det. Men det är så det känns. Det känns så otroligt långt bort... 
 

v6+0

Det känns lite, lite surt att bli tillbakaflyttad en vecka. Jag har ju redan gått igenom vecka 7 ju! Allt går ju så segt, och så går det ju ännu lite segare! Ah. Bara att ta sig igenom denna vecka... igen! 
 
Jag har sovit sedan jag kom tillbaka. Nu ska jag skynda mig och laga kvällsmaten! Jag är så hungrig. 

Ultraljudet

Goddag! 
 
Tack för era peppkommentarer. Satt och läste lite snabbt i mobilen i morse, men jag hann inte svara. Men tack som fan, hade inte kunnat klara av dagen utan dem. <3.
 
Halv ett hade jag tid hos gynekologen. Jag kom fram 12:20 och fick vänta i ungefär 50 minuter på min tur. Det blev ett kort samtal hos henne. Jag vägde mig och sedan skulle jag klä av mig för undersökning. På skärmen fick vi se något mycket, mycket litet. Med ett slående hjärta. Läkaren frågade om jag hade en 28-dagars cykel. Jag sa att den var längre. Insåg då att bebis antagligen var mycket mindre än vad hon väntade sig. 
 
Fick återigen sätta mig på hennes kontor. Hon sa att jag mätte i v6+0. Bebis är endast 3 mm. Om jag varit i v7+1 borde den vara runt 10 mm. Hon sa att jag antagligen haft min ägglossning senare än jag trott. Egentligen har jag ju själv misstänkt det. Mina svaga streck, mina rätt så låga hcg-nivåer... Och jag har ju faktiskt inte haft koll på min ägglossning. 
 
Hon ville att jag ska komma tillbaka redan nästa vecka för ännu ett ultraljud. Då kan vi se om bebis växer som den ska. Jag blir ju lite orolig... Hade hoppats på att allt skulle vara perfa! Att jag inte hade behövt oroa mig alls. Detta kommer bli en lång vecka. 

Magbild v6+6

Här kommer magbilderna från igår. Lite mulligare har jag ju blivit. Tror inte det beror på bebis, utan också på att jag blivit ganska oaktiv sedan mitt pluss. Slutade spela volleyboll och träna i övrigt. Nu är det bara långpromenader som gäller, men de har det varit lite sisådär med. Ska börja med yoga, så att kroppen hinner bli stark till förlossning.

Ursäkta den kassa kvalitén. Ska be R fota nästa gång. 
 
 
 
 

v7+0

Yes! Jag har gått in i vecka 8 nu. Heja, heja! 
 
I morgon är det vul. Gud, vad jag har tjatat om detta! :D Haha. Jag är nervös och glad på samma gång! Hoppas sååååå att allt ska se bra ut. Ibland hoppas jag att jag redan är i vecka 11, som jag skulle varit om jag varit gravid från förra gången. Då slipper jag i alla fall oroandet fram till vecka 12. Aaah, nej. Allt kommer att gå bra denna gång. Det måste det bara. 
 
Idag är jag väldigt trött. Jag har även lite illamående, men det är inte såå farligt. Känner faktiskt inget behov av att ta ett grav-test igen, som jag trodde att jag skulle göra innan mitt vul. Jag känner mig rätt gravid än så länge. Kommer snart en symtomsammanfattning från veckan som varit. 

Aaaah

Tog precis av mig BH:n. Vilken gudomlig känsla, aaaah, så skönt! 

GAH

 
Ikväll var jag och träffade ett par vänner på en pub här i stan. Det var ganska trevligt. Det var ett par stycken från min språkskola. Tyvärr skulle den där gravida bruttan också komma. Hon röker fortfarande. Två cigaretter per dag, enligt henne... Men antagligen mer. För på vägen till puben rökte hon, och sedan på väg tillbaka. Hon säger så jäkla smarta saker alltså. En tjej frågade om hon mådde illa någonting i början av hennes graviditet. 
 
"Nej", kläcker hon då ur sig. "Man måste vara "mentalt stark". Om man inte är det så mår man illa". Jahaaaa. Ska kanske starta en tråd på FL om detta, ser vad vi får för reaktioner. Irriterar mig så jäkla mycket på henne fortfarande. När hon tände cigaretten gick jag snabbare. Vill inte utsättas för det där. Fattar fortfarande inte att hon utsätter sitt barn för det där. 
 
 

v6+6

Woop, woop! Jag går in i vecka 8 i morgon! Så jäääkla nice! Jag oroar mig fortfarande att allt inte står rätt till men förhoppningsvis får jag pusta ut på fredag. Idag har jag verkligen inte mått så illa. Igår var det mycket värre. Blir ju oroligare när symtom avtar... Förhoppningsvis spyr jag i morgon. 
 
Jag har dock suttit och småätit på vindruvor och hoppas att det är därför jag inte mått illa. Brösten gör fortfarande helt sjukt ont och bröstvårtorna är fortfarande känsliga. Ska kanske låta magen hungra och se om illamåendet kommer? Heheh. Jag är helt sjuk i huvudet. 
 
Hur är det med er? Ni har varit så tysta på sistone... 

Kram!

Gynekologen

I morse tog jag ett par mag-bilder. Min mage har varit väldigt, väldigt uppblåst. T o m  R noterar hur mycket den svällt upp. Ska kanske lägga upp bilderna snart! Är ju intressant och kul att se hur magen växer. 
 
Jag är såå jäkla trött just nu, så jag tror nästan att jag ska gå och lägga mig nu. Behöver faktiskt lite extra sömn, det verkar som att inte ens åtta timmar är tillräckligt. Ska ju passa på att sova innan bebis kommer! ;) *alla mammor nickar instämmande*
 

Sedan ska jag komma ihåg att raka muffen och benen ikväll. Jag vet att det inte ska vara jätteviktigt när man går till gynekologen, men jag vill ändå vara fräsch där nere. Minns förra gången då jag inte ALLS var förberedd på det vaginala ultraljudet. Efter två och en halv vecka i Indien var det sannerligen katastrof i mitt privata område. Fast gynekologen säger ju ingenting, så klart. 
 
Lite curiosa: Första gången jag var hos gynekologen (skulle sätta in en kopparspiral, var 17 år) hade jag också glömt raka benen. Jag sa det till henne när hon var där inne och kollade. Hon blev lite ställd och sa: "Men du behöver ju inte raka för min skull!" Jag slutade såklart inte prata, och tänkte väl att det var bästa att gräva mig ännu längre ner i gropen. Det slutade med en lång förklaring om hur jag definitivt skulle ansat mig om jag hade tid, men jag hann veeerkligen inte med det. Hon tänkte säker att jag inte ens behövde några extra preventivmedel när jag var sådär hårig. 
 
Två dagar kvar till vul! 

För att det är roligt att testa

Notera att strecket till vänster är TEST-linjen!
 
Ägglossningsstickor is the shit. Man testar och får se två linjer, men det känns inte som ett "riktigt" test för det är inte ett graviditetstest ju. Jag har 14 ÄL-stickor och 7 st graviditetstest kvar från paketet jag beställde i augusti. När jag går ut vecka 12 firar vi genom att lotta ut det jag har kvar här på bloggen. FÖRMODLIGEN ungefär 5 st gravtest + 14 äl-test. 

v6+5

Idag har jag mått småilla hela dagen. Det gjorde jag inte i min förra graviditet. Kände mig knappt gravid då. Nu "känns" det mer. I alla fall sedan jag gick in i vecka 7. Och nu närmar jag mig slutet av denna vecka och går in i vecka 8. Det var i vecka 8 jag började blöda. 7+2 fick jag min första blödning - brunt blod. Dagen efter var vi på kontroll och allt såg BRA ut. 7+5 fick jag en större blödning. Gick in och kollade igen, och allt var bra v7+6. Efter ett par mycket oroliga dagar kom det ut en klump. v8+5. 
 
Jag vet att jag inte ska tänka på det. Men alla dessa datum är små mål. Det kommer kännas så skönt att få gå in i v9+0. Lite mer än två veckor kvar. Sjukt nervöst.

SEX

I morse tog lusten över och vi hade (penetrerande) sex. Jag har aldrig gjort något så läskigt i hela mitt liv. Haha, nej, nu överdriver jag väl... Men jag var rädd ett bra tag efter. Rädd för att börja blöda. Jag måste erkänna att det kändes väldigt bra att det var mitt val. JAG kände mig redo. JAG var mindre rädd. Och JAG valde att ta det steget. Jag har flera gånger försökt resonera med mig själv. Det GAR inte att få missfall av att ha sex. Men det kändes inte skönt. Sexa och försöka vara sexig medan man tänker på mf? Nej, tack. Gick så jäkla mycket bättre när man var galet kåt och inte orkade bry sig. 
 
Hur som helst.. fick växtvärk några timmar senare och blev rädd. Men det är bara en växande bebis! Tisdag, onsdag, torsdag och på fredag är det VUL! AAAAH, can't wait!  

Symtom

Ni vet hur jag alltid brukar säga att jag vill ha TYDLIGARE tecken och symtom? Igår kom illamåendet som ett brev på posten. Det var inte sådär lite som jag upplever just nu. Nej, detta var inte alls vagt. Inte så att man nästan spekulerar om man inbillar sig eller inte. Nej. Detta var så illa att jag famlade efter en plastpåse. Kräket var i halsen. Jag vill inget annat än att spy, för då skulle i alla fall illamåendet avta. Men jag la mig i sängen och blundade en stund. Sedan blev det bättre. Så bra att jag somnade omedelbart. 
 
Jag hade druckit ett glas oboy, och ätit en kaka. Sedan hostade jag lite, och det var då illamåendet kom. Runt kl 22.30. Idag är det inte fullt så illa. Men vi får väl se framåt kvällen. 
 
Just nu har jag precis hoppat ur duschen och sitter framför brasan. R håller på att fixa vattenledningar till vårt nya badrum. Hoppas allt är färdig till när pyret tittar ut! 

Jämförelser

Jag har varit väldigt nyfiken på hur andra i min omgivinghet har upplevt sina graviditeter och förlossningar. Min mamma, t ex, blev väldigt illamående ganska omedelbart efter befruktning. Hon har aldrig fått missfall, vad hon vet. Hennes förlossningar har varit väldigt, väldigt långa och jobbiga. Fem dagars värkar med mig, första barnet. 
 
Rs mamma hade aldrig några symtom. Det var först när hon började känna av rörelser i magen som hon förstod att hon var gravid... Hennes förlossningar vet jag ingenting om. 
 
Men man kan ju inte veta om man kommer ha en liknande upplevelse som ens mamma... Jag hoppas i alla fall att jag ska ha det lättare än mamma. Vad som kommer hända återstår att se. Ska bli kul att jämföra ändå! 
 
Hur var/är det för er och era mödrar? 

v6+3

God morgon! 
 
Hur står det till? Här är det rätt bra. Jag har en sådan olidlig hunger som varvas med illamående. Så otroligt härligt att känna av det. Illamåendet har sedan igår blivit ganska tydlig. Även mina "kräkreflexer" har kickar igång. Ungefär som förra gången... 
 
Borsta tänderna - kräkreflex.
Hosta - kräkreflex.
Gäspa - kräkreflex. 
 

Blir ju mest så när jag är hungrig eller när jag ätit för mycket.
Brösten fortsätter att göra superont. Fem dagar kvar till vul! Fy fan vad jag längtar! 

Dröm

I natt drömde jag att jag var gravid i typ vecka 30. Eftersom jag inte skulle föda förrän många veckor senare så åkte R iväg på en affärsresa. Jag var ensam hemma. Rätt som det är känner jag värkar, och snart har jag fött ut en son. Han är världens sötaste! Men han är också så väldigt liten. Jag tycker att han är den sötaste bebisen jag någonsin sett! 
 
Jag minns att jag försöker amma, och tydligen är det inte så svårt. Det konstiga är att jag inte har bråttom till sjukhuset, utan jag bara chillar med ungen hemma.. 
 
Sedan jag började blogga har jag redan drömt om att föda barn, hela tre gånger! Samtliga gånger har jag aldrig upplevt att det gjort "ont" av att föda. Det har gått väldigt smidigt. Jag undrar om det är en "önskedröm" eller om det är för att jag ännu inte känner till den smärtan... Men ja... Jag brukar faktiskt inte tänka på att det kommer göra helt fasansfullt ont. 

v6+2

Tack återigen för alla råd. Blev lite orolig pga min hcg-nivå, som verkar vara mycket lägre än jämfört med andra, men jag litar på det läkaren sa. Annars är det bara att vänta till fredag när jag har mitt vul. Hoppas, hoppas att få se att allt är bra. 
 
 
 

Smärtor och rädsla

Precis innan jag satte mig i bilen och skulle köra iväg fick jag en sådan hemsk värk i magen. Blir så rädd när det värker. Jag brukar inte ha ont alls faktiskt. Känner knappt av "mensvärken", men när den väl kommer blir jag skräckslagen! Vill inte att något ska gå fel! 
 
Minns att det började blöda första gången efter en ordentlig värk. Jag hade kommit hem och sett brunt blod i trosan. Det var mer som en huggande smärta. Blir så otroligt rädd varje gång det gör liiite extra ont. Men det ska väl vara normalt? Eller? Det kan ju göra ordentligt ont utan att något ska vara fel? 
 
 

HCG-nivå.

Ringde till doktorn och fick veta att mitt hcg ligger på en bra nivå. Jag har ett värde på 5000. I vecka 6 är det ändå en bra nivå, även om det ligger under "medel", av vad jag läst på internet. Men läkaren sa att det såg jättebra ut så jag följer det hon säger istället. Idag mådde jag ordentligt illa, men det gick över ganska snabbt. Det blir mest när jag håller på att steka och laga mat och så. 
 
Annars mår jag rätt så bra. Känner mig väldigt nöjd. Om precis en vecka har vi även vul. Fy fan vad jag längtaaar! Jag vet att mycket av det jag skriver blir repetetivt, men det är mina tankar också, repetetiva; Längtar, längtar, längtar! 
 
Idag skulle jag tillsammans med mitt team åka till Holland för att spela volleyboll, men jag skippar det. Känns sorgligt, och alla i laget ville att jag skulle spela, men jag sa att min armskada fortfarande inte riktigt har läkt. Hade varit härligt att följa med fôr peppning, men R och jag har andra planer. Ikväll ska vi till Ikea, och sedan ska vi möta upp ett par vänner. Ska bli jättenice, var superlängesedan vi träffades. 
 
Veckor efter senast mens (hCG i mIU/ml)
3 5 – 50
4 4 – 426
5 19 – 7 340
6 1 080 – 56 500
7-8 7 650 – 229 000
9-12 25 700 – 288 000
13-16 13 300 – 254 000
17-24 4 060 – 165 400
25 – 40 3 640 – 117 000Läkarbesök

Jag har varit hos doktorn och hon tog ett blodprov igen. Hon ska kolla ALLT så får vi se om något av värdena är för låga. Förutom det kollar hon även hcg igen. Skönt! Jag får svar om hcg:et i morgon. Om jag ska utgå från morgonens test borde det väl ligga på en normal nivå. Vi får verkligen hoppas det. Läkaren ville kolla upp hcg utan att jag ens behövde fråga. Det känns verkligen som att hon förstår min oro. 
 
Jag hoppas verkligen att jag får svar på varför mina ben rycker när jag väl slappnar av. Det är så jobbigt för min nattsömn blir verkligen störd. R har försökt att massera, men läkaren sa att det antagligen beror på att jag har en låg nivå av vitamin B. Får resten av svaren på tisdag, och sedan kanske jag tar vitamintillskott. 
 
Har haft lite illamående idag. Så jäkla härligt, men ändå så svårt att tro. Dagen jag kräks kanske jag kan tro att det är "riktig" gravid-illamående. Är också hungrig, men har inte lust att äta... 

Symtomsammanfattning vecka 5

v5+0 - Mjölkiga flytningar och extrem hunger. At och kände mig hungrig igen. Hade dock ingen mensvärk
 
v5+1 - Såå trött. När jag väl somnade drömde jag konstiga drömmar. Var också väldigt gasig. 
 
v5+2 - Hade jättesvårt att somna.  
 
v5+3 - Hade ordentlig mensvärk, nästan så att jag blev riktigt rädd.  
 
v5+4 - Så. Himla. Trött. Var tvungen att gå upp på natten och kissa trots kissning precis innan sovdags. Superont i brösten.
 
v5+5 - v5+6 - Ovanstående symtom, OCH mina bröst började göra JÄTTEONT, och kändes supertunga! 
 
 
En anledning till varför jag haft det svårt att sova är mina "restless legs". Varje gång jag blir sömnig rycker de till och jag vaknar. Det är extra påtagligt när jag är trött, och hela denna vecka har jag upplevt detta. Jag hade det för längesedan, men när jag blir gravid verkar det komma tillbaka tio gånger starkare. Hade samma problem i min första graviditet. Idag ska jag till läkaren för att kolla blodvärden. Sedan kanske jag ska ta medicin mot detta. Det stör verkligen min nattsömn. Någon annan som upplevt kramper eller ryckningar i graviditeten? 

v 6+0

Brösten värkte som fan i morse men jag kände mig inte kissnödig, vilket är ovanligt. Brukar alltid vara helt galet kissnödig. Blev lite orolig, så jag tog ett test. Lyckligtvis kom strecket upp på direkten! Lite senare såg jag även att mitt teststreck var STARKARE än kontrollstrecket! Har aldrig fått så på ett test! Så jag hade underbar start på dagen. Det var så jäkla skönt att se att det blev så starkt! Det kan ju inte bli starkare så jag känner verkligen inget behov av att testa igen. 
 
Eller... jag tror nog att jag lär testa om en vecka igen! En dag innan mitt vul. Nu ska vi vara positiva, men OM det är så att det blir ett svagare streck, kan jag kanske vara förberedd på att det kanske inte finns ett slående hjärta. Jag vill inte bryta ner på gynekologens kontor. Men åh, vad skönt det är att se att jag är gravid!
 
Nu har jag även gått in i vecka 7! Nu hoppas jag att veckorna flyger fram! 
 
Dagens test! 

Överdriver

Mina bröst känns väldigt tunga. När jag reste mig från sängen kändes det extra påtagligt. Jag sov i ungefär 1,5 timme. Nu känns det mycket, mycket bättre. Har äntligen energi till att göra hushållssysslorna. R tror att jag överiver när jag säger att han ska låta bli att röra brösten. När jag säger att jag är jättetrött och behöver sova. Jag tror inte riktigt att han vet hur det faktiskt är. Inte ens JAG vet hur det är. Jag vet bara att jag känner så och att jag måste lyssna på kroppen. 
 
Jag ska börja skicka vecko-symtom till honom via mail, så får han veta hur många kvinnor som faktiskt har det värre. Som spyr sedan vecka 4. Och att mina grav-känslor är inte något jag överdriver, utan det är något som ligger bakom det! Skulle vara skönt om han förstod varför jag behöver den där tuppluren emellanåt. Och varför vi får gårdagens rester till middag ibland. 

v5+6

Sov jävligt dåligt i natt vilket betyder att jag just nu är dödstrött. Mina bröst kändes så otroligt tunga och har aldrig varit så ömma som i morse/i natt. Jag blir jätteglad om symtomen blir tydligare! Just nu har jag inget att klaga över! :) Ligger idag på v5+6, och det känns bra i magen. Funderar på att ta ett test bara för att se så att hormonnivån inte har sjunkit. Jag har ju lite symtom, men vet också att jag haft sjukt ont i brösten utan att jag varit gravid. Att ta en test i veckan är väl ändå inte så mycket? 
 
Imorgon går jag in i vecka 7! Och nästa vecka får jag träffa gynekologen. "Bara" nio dagar kvar! Längtar som fan! Hur ska tiden gåå? 

Uppenbarelser

Kom precis på att min mamma nu vet att jag har haft sex. Alltså... hon har ju egentligen vetat det sedan april, då jag berättade att jag var gravid. Om hon är smart har hon vetat det sedan ett par år tillbaka, men nu är det ju verkligen tydligt. Som ett kvitto på att man haft sex. Hur sjukt är inte det?! När man säger "vi ska ha barn!" då säger man egentligen "vi gökade för sisådär två och en halv månad sedan". Och alla jublar. För att... inte bara hade du sex, utan nu ska du ha barn också. Dubbel skoj. 
 
 
Jag vet inte. Sådana tankar som man kommer på i duschen... Omg. Min pappa kommer få veta att jag haft sex. Fan. Jag är inte redo att berätta än... (Han fick inte veta när jag var gravid förra gången.) Jag undrar hur han kommer ta det. Stackars pappa. Hur kan man göra något så vidrigt som att säga att man har gökat mitt framför sina föräldrar?! Fast det gör man ju egentligen inte... Men alla vet ju... 
 
 

Vår tur

Om vi fortsätter på tema "missfall", som vi i för övrigt ska försöka undvika framöver, så vill jag bara säga att det känns som att jag har haft my share of bad luck Nu är det min tur att få en lyckad graviditet. Jag har varit en av de 2-5% som får missfall... Jag har varit en av de som sett hjärtat slå, och bebis växa, och ändå fått missfall. Jag är klar med det där nu. Nu är det min tur! Och nu ska vi ha barn! 

v5+5

Härligt att ha kunnat ta sig igenom ännu en dag! Här tar man sig verkligen igenom en dag i taget! Ser fram emot att kunna se bebis om lite mer än en vecka. Ska bli så skönt att få se att allt är OK. Jag hoppas att få se att allt är bra. Det finns en oro inom mig. Det har att göra med allt jag gick igenom i april. Det var en sådan otrolig kamp mellan att vara positiv och handskas med de enorma blödningarna. Jag läser igenom de inläggen och ser hur mycket jag hoppades få undvika missfallet. 
 
Jag ser självklart positivt på saker och ting nu också. Men jag hoppas att jag slipper blöda. Kan inte gå igenom det där igen. Det blir för jobbigt. Men äh... än så länge känns det riktigt bra. Kan tänka mig att det blir mycket värre runt vecka 8, då jag faktiskt började blöda. 
 
Nu ska jag dra ut för att träffa en vän på stan! 

Finne

Vid läggdags insåg jag... jag har en fet finne på rumpan. Det liksom gjorde ont när jag la mig. Tog en titt i spegeln, och ja... min rumpa är inte direkt den mest smickrande delen på min kropp. Och den där finnen gjorde ju inte saken direkt bättre. Men det värsta är att jag nu inte kan ligga på rygg. Det är så en stor kudde mellan ena skinkan och madrassen.
 
 

Utmattad

Jag är såå otroligt trött idag. Jag har varit i zombie-mode större delen av dagen. Och just nu är jag verkligen helt SJUKT utmattad. Väljer att tro att det beror på graviditeten. Men det kan lika gärna vara "första-dagen-efter-lov-trötthet". Jag ligger nu äntligen i säng och ska snart sova. Fan, jag glömde kissa. Gah... Får väl gå upp mitt i natten för att kissa då. Det spelar ändå ingen roll. Kan inte hålla mig längre än sex timmar. 
 
Alltså jag är så pessimistisk när det gäller mina symtom. Ibland kan jag känna mig lite, lite illamående, men jag intalar mig själv att jag bara inbillar mig. Sen går det oftast över. Mina bröst försäkrar mig dock om att jag faktiskt är gravid! De gör så ont, och bröstvårtorna är fortfarande känsliga och hårda. 
 
Jag hoppas verkligen att jag får tydligare symtom snart. Skulle vara så härligt om man kunde känna sig riktigt gravid! Längtar! 

Lugn

Aterigen, jag måste ta och tacka er som väljer att slänga in en stöttande kommentar. Direkt efter att jag postat mitt inlägg i morse var jag tvungen att springa efter bussen. Så jag hann inte riktigt stilla min oro. Förmiddagen har alltså spenderats i ovisshet och oro. Men nu loggade jag in på bloggen och tydligen ska det inte vara något problem. Ni lugnade ner mig på direkten! Sedan har jag läst på diverse sidor om just detta. Många får inte 3+ förrän sjätte veckan, men sedan finns det de som får det v4+2 (orättvist). Sammanfattningsvis är hormonnivån något mycket individuellt. Fast det hade varit jäkligt skönt att se 3+.Fy fan vilken dålig morgon jag har haft... Nu ska jag fan inte testa igen på ett lååångt tag. Det gör mig bara orolig. 
 
Jag får hoppas att denna graviditet går "sakta men säkert". Att den går sakta vet vi ju redan. Nu hoppas vi att det går säkert till slutet! 

Clearblue

Hade gärna velat se 3+; men bör jag vara oroad? Ligger ju på v5+4 idag, så egentligen borde jag ju se 3+. 

Mensvärk

Under dagarna innan och efter BIM har jag faktiskt inte alls känt av mensvärken. Det har för det mesta varit en dov smärta, om ens någon. Vissa dagar har jag inte haft någon värk alls. Men nyss när jag reste mig upp från stolen fick jag ganska ont. Jag blir så rädd. Jag håller mig så lugn när jag inte har någon värk, men när det känns ordentligt får jag nästan panik. Sedan rann det till i trosan också, men det var bara flytningar. 
 
Vet att det är livmodern som växer. Men det blir så jobbigt när man alltid förknippat denna känsla med just mens. 

"Slappna aaaaav"

Ibland känns det som att jag inte är så långt gången. Det känns bara som att jag fick mina symtom mycket senare än de andra gångerna. Jag vet faktiskt inte med säkerhet NÄR jag hade ägglossning. Jag hade inte tagit ÄL-test som förra gången. Då visste jag på pricken hur långt gången jag var. 
 
Jag vet dock när på ett ungefär befruktningen kan ha skett, för R och jag fick bara till det EN enda gång under hela cykeln. Känns fortfarande helt, helt ofattbart. Jag tänker på det lite då och då. Om det där med att "slappna av så tar det sig!". Denna gång drack jag kaffe, jag glömde att ta min folsyra ibland och jag slutade analysera symtom. MEN... jag har faktiskt blivit gravid vid två andra tillfällen. Då var jag ju ganska insatt på att bli gravid. 
 
Jag hoppas dock att denna "slappna av"-metod kan ta mig hela vägen genom en lyckad graviditet. Helt och fullkomligt inställd på att det nu ska gå hela vägen. Det måste det bara. Tiden är helt rätt! 
 
Jag är som sagt beräknad till 2a juli, men jag är typ hundra på att bebis lär komma 14 juli på vår bröllopsdag. Vi firar då fyra år som gifta. Ska bli hur härligt som helst! 

3 November - v5+3

Det känns som att tiden inte går, men det gör den ju. Ibland tycker jag att jag har kommit så långt in i graviditeten, haha! Varje dag betyder sååå otroligt mycket. När jag ska på toa mitt i natten, då passar jag på att titta in på min grav-app på mobilen. Jag älskar att se att jag tagit mig igenom en till dag! Det är underbart!
 
 
En ny grej som har hänt är att jag måste upp på natten och kissa. Det är inte ofta jag behöver göra det. Jag tror att jag ska börja kissa preciiiiiis innan jag ska sova, annars måste jag upp runt tre-fyra. Skulle ta clearblue-testet idag, men det får vänta till i morgon i stället. Och i morgon ska jag tillbaks till skolan. Ska bli sjukt härligt att ha något vettigt att göra på dagarna igen.

Längtar.

Längtar till att skolan ska börja igen, då kanske dagarna kan gå lite snabbare. Det verkligen segar sig fram för tillfället. Två veckor kvar till vul, det är en lång väntan dit. Hur gör man för att tiden ska gå snabbare egentligen? Jag försöker se på film och trixa med fotoalbumet, men som sagt; det går så seeeegt. Funderade på att ta en paus från bloggandet, men det går ju inte. Det är ju här jag får utlopp för mina tankar! 
 
Jag längtar illamående. Jag längtar till spya. Jag längtar till den feta magen. Jag längtar till bebis. 

En plussande

Grattis till bambino.blogg.se som fått sitt plus! In och börja följ! Ska bli otroligt kul att följas åt och jämföra symtom och liknande! <3

v5+2

Jag försökte laga middag, men jag kände mig helt sjukt trött. Tog en tupplur på två timmar istället och nu är jag utsvulten! Men det finns ingen mat. Hehe. Jaja, det är bara att sätta igång. Som sagt håller vi på att renoverar. Just nu slipar vi trägolven så att de ska blänka... Det finns en tung maskin som för mycket oljud för det. Sov mig igenom det också! Fast de höll på i rummet bredvid. 
 
Jag hade det så svårt att somna igår. Det blir extra jobbigt när R ligger och snarkar bredvid. Jag testade till och med att sjunga för mig själv. Det är en speciell sång som mamma brukade sjunga när jag var liten och skulle sova. Och det fungerade! Men visste ni att gäspa och sjunga samtidigt inte går? Jo, det är sant! 
 
Jag somnade runt halv två. Men jag fick sova ut till tio ungefär. Är jag så trött att jag behöver få ta en tupplur så tolkar jag det som ett grav-tecken! Gah, hunger! Idag blir det couscous! 

Angående volleybollen

Fick en bra kommentar av Sara att om jag blir orolig av träningen så behöver jag inte spela. Jag vet att det inte kan orsaka ett missfall, men OM det skulle vara så att jag började blöda efter träningen skulle jag aldrig kunna förlåta mig själv - ÄVEN OM det inte var mitt fel. ÄVEN OM det ändå skulle ha blött. Igår var jag säker på att jag kunde spela försvarspositionen utan några större problem. Men jag vet också att jag ibland tar i mer än vad jag måste i stundens hetta. Jag gjorde ju mig illa förra gången. 
 
Efter att jag diskuterat med R insåg jag att han var oroligare än vad jag var. Han ville ju såklart inte säga det rakt ut att han tyckte att jag skulle sluta med träningen, men jag fick den vibben ändå. Så för att stilla hans oro, men även mina egna tvivel, har jag beslutat att inte spela i matcherna. Det är ju hans barn också. Han är ju lika oroad för ett missfall som jag. Dessutom har han ju ännu mindre kontroll än vad jag har. Det känns bra att ha detta uppklarat.
 
Självklart slutar jag inte helt med träningen. Ska fortsätta gå mina långpromenader, och även börja med gravidyoga. Hoppas att jag ska kunna slappna av lite extra nu! 

Streck, streck, streck.

Äntligen ett tydligt streck! Vad jag har längtat till att kunna fånga ett streck på kameran utan större svårigheter. Visst är det fint, strecket? Det som kommit ut mitt kiss? MITT KISS! Coolt. 
 
Idag berättade jag för mamma att jag var gravid. Hon blev glad och gratulerade en massa. Hon lugnade även ner mig jättemycket, och sa att jag absolut inte skulle få missfall. Hon sa att jag skulle sluta tänka så och börja tänka positivt. Så skönt att ha pratat med henne! Jag älskar att hon lugnar ner mig på två sekunder. 
 
P.S. Idag går jag runt med handen på magen och låtsas att jag är i femte månaden. Mycket trevligt må jag säga. 

Mysig kvällsläsning

 
 
Mycket intressant läsning. Jag köpte boken i Indien. Förutom ren fakta om bebisens utveckling finns mycket personliga erfarenheter skrivna i boken. Så nu sitter jag och R och bläddrar igenom den. 
 
 

1 November

Blä... Mina nya gravid-tabletter smakar illa. Inte så najs att svälja, speciellt när de är så stora också. Men jag är tacksam för att jag ens har rätt att ta dem! Hehe. Igår stoppade jag även upp progesteron-kapsylen i muffen. Det var det konstigaste jag gjort. Jag brukar ju inte vara där inne och pilla, men det kändes lite konstigt. Som att jag nästan kände tappen... Är otroligt noga med att tvätta händerna. Inte bara när jag ska pilla med muffen men när jag ska laga mat och så. Äter aldrig samtidigt som jag sitter vid datorn, för jag är rädd att bakterierna ska hamna i maten. Det gäller att vara noggrann, även när man inte är gravid. 
 
 
Funderar på att ta ett test i morgon för att se styrkan lite. Tycker att jag förtjänar det. Sedan tar jag säkert den digitala.. om jag känner för det. 

Jobbigt

Nu blev det av någon konstig anledning att min svärmor typ fått reda på att jag är gravid. Rs syster och jag brukar jogga tillsammans, och idag när hon undrade om jag skulle följa med sa jag att jag inte kunde. Fick då ett samtal av svärmor att varför går det inte? Jag sa att jag hade ont i benet. Är det benet eller finns det någon annan anledning? Jag svarade att det kanske fanns en annan anledning. Hon förstod ju på direkten. Och hon höll med, "ja, då borde du verkligen inte jogga. Och ha inte på dig högklackar heller. Det kan också vara farligt." Fast jag fick känslan av att hon trodde att jag misstänkte att jag var gravid, och att jag kanske inte var det.. Att jag inte hade fått det bekräftat. 
 
Jag tycker det är lite jobbigt att hon ska lägga sig i så värst, men jag vet ju att hon menar väl. Men jag vet också, att om något går fel så kommer hon hitta en anledning att "skylla" på mig. Typ: "Men gick du i högklackat? Gjorde du? Amen, det är ju därför..!"
 

Mmm... verkligen vetenskapsbaserat. 

Det eviga oroandet

Idag blir det återigen volleyboll-spel. R tycker jag ska ta det lugnt... Helst inte spela alls. Men jag vill inte svika teamet. Vi har ingen annan som kan hoppa in. Jag ska försöka att inte slänga mig med magen forst, och sedan spela i en defensiv position så att jag inte behover hoppa högt och smasha. Jag vet att det egentligen inte borde vara något problem alls, men man vill ju känna sig säker. 
 
Det är samma sak med sex. Det har också undvikts, även om det inte kan framkalla missfall. Ibland behöver man bara göra saker som medför känslor av trygghet för att ta sig igenom dagen. Men det skulle vara så tråkigt om jag missar Holland-Belgien-Frankrike-matchen om två veckor, pga min rädsla... 
 
Och jag vet att alla räknar med mig...
 
P.S. v5+1, wihuuuuu!