Snabbis

Jag tycker det är jättejobbigt att våra snabbisar inte alls är snabbisar. De ska vara fem-tio minuter långa och avslutas med sprut enligt mig.

R tycker annorlunda. Jag tror att han känner att "ju längre desto bättre" vilket inte alls är sant. Ibland är det jättepraktiskt och skönt!

Körde en "snabbis" nyss... varade i en halvtimme. -.-

Design

Jag ska ta och fixa designen på bloggen! Den ser jättekonstig ut ju! Jag har inte haft tid, och jag vet inte vart min header har tagit vägen. Jag har försökt lägga in den igen, men det har inte fungerat. Ja, en ny design kommer snart. Jag är lite trött på det här svart-vita. 
 
 
Så jag tänkte kompensera för den tråkiga designen med en rolig berättelse.
 
Så, jag och pappa sitter i datorrummet. Jag läser lite bloggar medan pappa läser ett dokument. Dokumentet är öppnat i en pdf-fil. Efter ett tag hör jag att pappa sakta men säkert blir väldigt irriterad. Till slut vänder han sig mot mig och säger med ett väldigt bekymrat uttryck: "Jag fattar inte hur jag ska stänga ner pedofilen? Hur stoppar man pedofilen?" 
 

Jag visste inte om jag skulle skratta och skämta med honom. Eller faktiskt hjälpa honom stänga ner filen. Det blev det förstnämnda kan jag säga. "Pappa, det där får du nog ta med polisen."
 
 
Är inte det där världshistoriens roligaste skämt? Skrattade oavbrutet i typ fem minuter. Aaw, stackars pappa. ♥
 
P.S. Pappa har bott i Sverige i mer än 30 år nu. Men ibland är det verkligen inte lätt att tacklas med det svenska språket! 

Varje Dag

Jag och R har haft sex varje dag i drygt en vecka. Satt och läste lite om UVI när jag snubblade över ett "tips" för att öka chanserna att bli gravid. "Ha inte sex varje dag utan varannan dag som mest. 2-3 dagar i veckan räcker."  Det är dumt, jag vet men jag blev orolig över det faktum att det kanske inte bildas tillräcklig spermiemängd för en graviditet. Kan för mycket sex verkligen sabba ens chanser?
 
Jag har inte riktigt koll på detta. Läst lite på olika hemsidor och den ena sidan säger att det INTE är bra. Den andra att det inte spelar någon roll alls och att sex varje dag gör att det bildas nya spermier snabbare. Att kroppen blir van vid det. 
 
Jag tror att jag börjar bli orolig och har börjat tänka alldeles för mycket. Dags att lugna ner sig och försöka att inte tänka så mycket på det.
 
Jag är orolig över att bli orolig. Blir jag det så blir min cykel längre och konstig. Och det vill jag ju inte såklart. 

Urinvägsinfektion?

Gah, det är med himlande ögon och en massa suckande som jag skriver rubriken till dagens första inlägg. Jag kissade i morse och det gjorde ont mot slutet! Dessutom luktade kisset illa. Jag har haft urinvägsinfektion en gång tidigare så jag VET hur det känns. 
 
Igår kväll kunde jag känna att det gjorde lite ont. Men det luktade ingenting så jag ignorerade det. Men i morse (och senare) blev jag säker på att det faktiskt är UVI. 
 
Är det något som påverkar en chansen till en/påbörjad graviditet? Någon som vet? 
 

UPDATE:  
"Urinvägsinfektioner har förknippats med ökad risk för missfall, låg födselvikt ochunderburenhet, så om du misstänker att du kan ha en urinvägsinfektion är det bra att söka hjälp nu."
 
 
Fan, fan, fan! 

30 Januari

Jag skrev ett detaljerat inlägg om mitt sexliv för en stund sedan. Kändes inte riktigt rätt att publicera. Men... jag vill verkligen inte glömma bort hur roligt det egentligen ÄR att göra barn!!! Det har aldrig varit såhär bra! 
 
Har säkert att göra med att jag varit ifrån R, men nu har jag ändå varit tillbaka i två veckor! Jaja, det gör ju det här varje-dag-sexet mycket lättare. And I'm not complaining. 
 
 

Sammanställning: Försöken

Blev lite chockad när jag insåg att det var SEX månader sedan vi bestämde oss för att försöka. Eller ja. Jag bestämde mig. R var inte riktigt med på noterna (inte för att han är efterbliven, utan jag lät honom inte vara med på noterna). 
 
Försök nr 1: I början av augusti slutade jag tveka på om vi skulle försöka eller inte. ÄL kom i mitten av månaden, tidigare än jag trott att den skulle komma. Vi hade sex dagen efter ÄL, men avbrutet. Han kom alltså inte i mig. Det där är inte optimalt om man vill bli gravid kan jag ta och påpeka. Mensen kom den sista augusti. 
 
Försök nr 2: Kände inte av min ägglossning alls när jag förväntade mig att jag skulle göra. Men vi sexade på som vanligt. Jag trodde att den hade passerat utan att jag känt av den. Men den 19 September hade jag ÄL-känningar och ÄL-sekret. Vi missade att mysa den dagen. Och dagen efter. Jag hoppades att det skulle räcka med sexet fem dagar tidigare. Det gjorde det inte. BIM+7 kom mensen. Innan dess hann jag ta x antal negativa graviditetstest. 
 
Försök nr 3: Den 6 oktober hade mensen behagat sig komma. 22 Oktober hade jag ÄL (tror jag) som vi prickade in (tror jag). Här är en sammanställning från min blogglogg.
21 okt -  ägglossningsont i magen, sexade
22 okt -  fortsatt ont i magen, sexade inte
23 okt -  ingen ont i magen...
5 nov  - BIM
8 nov  - Testdag!!!
Mensen kom sedan 11 november, BIM+6
 
Försök nr 4: Blev inget ordentligt försök. Vi hade besök under helgen jag hade ÄL och fick inte till det innan dess. Visste att det inte skulle bli något, var inte särskilt hoppfull. Ändå gjorde det ondare än någonsin att få mens i mitten av december. 
 
Försök nr 5: Blev inget försök heller för jag och R var ifrån varandra. Han var här och jag var i Sverige. Vi sexade inte heller speciellt mycket just eftersom vi var borta på besök.  Mensen kom 13 januari. 
 
Försök nr 6: Nu är jag här och har kanske eller kanske inte ägglossning. Ska det gå denna gång?
 
Nu efter denna sammanställning inser jag att vi faktiskt bara haft ett eller två ordentliga försök. Det är inte mycket alls. Även om sex månader låter jättemycket! Jag har ingen anledning att oroa mig överhuvudtaget! Eller hur?


Varm

 Igår kväll och i morse var jag jättevarm. R som låg bredvid mig i sängen reagerade också på detta. Och att det var konstigt. Mina händer och fötter var glödheta! Det är verkligen ovanligt för att vara jag. Mina händer är sällan varma! R trodde att jag var lite febrig. JAG trodde att kroppen var lite ägglossnig. Men jag tror att vi båda hade fel. Kanske.
 
Okej, jag ska inte ifrågasätta ÄL-testet... Eller jo, det ska jag nog! Kan det vara så att jag haft ÄL även om det inte visades på testet? Jag hoppas nästan det. 
 
Fick faktiskt ett jättebra tips på att köra långt in i cykeln. För jag kan ju ha en kort lutealfas på bara tio dagar! Fast när jag "känt av" ägglossningen så har den varit 14/15 dagar innan mens tidigare i alla fall. 
 
ÄH! Jag är så förvirrad! 
 
Fick ont i sidan av magen igår också, men det var inte den vanliga ÄL-smärtan. Vi får väl vänta och se...

29 Januari

Angående förra inlägget: Nä, jag ångrar mig! Jag vill visst bli gravid denna månad! Vet inte vad jag tänkte! 

Ingen äl.

Nä, jag hade nog ingen ÄL, inget som gav utslag på testet i alla fall. Synd. Eller så har jag redan haft det. Eller så kommer det snart. Ska se om jag har något på känn de närmaste dagarna.
 
Vet inte hur det ligger till i cykeln faktiskt. Jag har ju inte den mest regelbundna mensen. Någonstans inom mig känns det som att det inte kommer att gå denna gång heller.... 
 
Varför känns det så? Vi har sexat på som vanligt, men jag har inte haft någon förhoppning alls på att "det skulle ta sig" nu. Just nu känns det som att det gärna får ta en månad till. Men varför vet jag inte riktigt. 
 
R och jag hade en diskussion om barn häromdagen. Han längtar verkligen, med hela sitt hjärta. Jag tror att tog i lite för hårt när jag sa att det skulle dröja länge innan det gick! Jag tror att jag sårade honom. Men då borde en graviditet vara mer välkommet just denna månad...
 
 

ÄL?

Jag fick precis en massa rosa i min trosa. Kan det vara en ÄL-blödning? Jag kanske borde testa med ovulationstest. Nästa övertygad om att det faktiskt är äl pa gang! Spännande. I sadana fall har vi prickat in det!

Snuva

Ja, varför inte? Nu när vi ändå satsar kan vi väl ändå ta och satsa stort? Köra varannan/varje dag ända till mot slutet av cykeln! Heltidsjobb? Så brukade i alla fall jag tänka, men det känns inte alls så jobbigt. Inte för tillfället i alla fall.
 
Just nu sitter jag i min pyjamas och känner mig snuvig. Måste iväg till skolan men det tar emot. Har fått en hemsk finnattack i ansiktet. En över läppen och så en på pannan. Det är rätt ovanligt. Precis så kommer jag tänka om allt och ca 14-20 dagar. Tänkte bara skriva ner att: "Så är det inte ALLS!" Så gå inte runt och hoppas att du är gravid pga några finnar! Det brukar hända då och då! 

Planering

Hur jag hade tänkt göra denna cykel:
 
Köra varannan dag under min fertila period!
 Vet inte exakt när den är (!) men under hela veckan nu i mitten på cykeln - med start IMORGON!
 
♦ Pricka in ÄL 30-31 jan. 
 Men har faktiskt ingen aning NÄR den faktiskt är så jag det är därför jag (haha, VI menar jag såklart) kör varannan dag tills... ja, vi inte orkar mer!
 
♦ Invänta mens som förhoppningsvis inte kommer den 14 februari!
HEY! Alla hjärtans dag då! 
 
 
Fan, hade precis tänkt skriva att jag INTE skulle testa någonting alls denna månad förrän mensen var sen 10 dagar - MINST. Men tänk vilken söt allahjärtansdag-present till R om jag faktiskt VAR gravid! Aaw.
Sen fyller han år den 8 februari, men jag hinner nog inte få ett plus innan dess! Synd! 
Ser det bra ut såhär eller glömde jag något?

Smärta

 
Ni har väl sett denna video? Där två killar testar på att föda barn. Visade videon för R. Han skrattade mest - men jag vill helt ärligt att han ska känna på detta! 
 
 
Jag har alltid känt att R inte behöver vara med mig när jag ska föda. Kände liksom att han inte behövde få se mig i sådan smärta. Men jag tror att jag börjat tänka annorlunda. Att han måste finnas där. Bara han. Ingen annan. Har en känsla av att svärmor gärna vill vara med. 
 
Sedan vill min mamma att jag ska vara i Sverige när det är dags, så att hon kan hjälpa till de första dagarna. Näe, tack säger jag! Jag älskar dig, mamma, men de första dagarna vill jag bara ha R och bäbis hos mig. Ingen annan. 

Tror jag. Så känner jag nu. Men jag vet inte hur det blir längre fram. Jag kanske ändrar mig igen! 

?

Jag har funderat mycket över hur jag kommer vara som gravid. Ni vet, det finns olika typer. Var skulle jag klassas in?
 
- De eleganta. Smaala i övrigt, bara en liten bullmage i perfekt storlek. Och utmärkt matchat till det stora leendet.
 
- De sura. Som bara cravar mat och tjatar på sin partner.
 
- De sjuka. Som bara har det jobbigt och ont hela tiden.
 
 
 
Jag bara undrar var jag kommer hamna. Och det är helt sjukt att jag går runt och funderar över detta. Hur det kommer att vara... Hur R och jag kommer vara tillsammans för att hantera det där. Jag vill inte vara en sådan som utnyttjar sin partner pga att man är gravid. Men det vet jag att jag kommer att göra. Man måste passa på! Okej, skämt åsido... Jag hoppas verkligen att det blir en förändring som passar mig. Att en graviditet ser BRA ut på mig.
 

Glad igen

Jag är såå exhalterad över att få komma igång igen! Min senaste cykel var precis som den brukade vara förut! Prick 32 dagar lång räknade jag ut, alldeles nyss.
 
Så fort jag slappnade av lite, och fick vila ut i älskade Sverige så ordnade även cykeln upp sig! Och så har jag varit friskt vilket hjälper. Jag hoppas att den fortsätter vara såhär! En annan god nyhet är att mina fertila dagar snart börjar. Redan?! Jag hade faktiskt ingen aning.
 
I och för sig kan jag ju inte säkert veta. Testar med ÄL-test om ett par dagar. Yihooo! 

Skönt

Väl hemkommen insåg jag att jag inte tagit min folsyra på typ en månad. Nu har jag börjat igen. Skönt! Det har varit urmysigt att komma tillbaka till babymaking-delen. Förutom det uppenbart roliga i det här projektet, så har det varit skönt att planera lite! Att kunna gå runt och dagdrömma lite om hur det skulle vara - OM det faktiskt gick denna gång! 
 
Jag har längtat till det här faktiskt. Jobbigare lär det bli mot slutet av månaden. Jaja - just nu njuter jag i alla fall. 
 
Min dator fungerar fortfarande inte. Min menskoll är på den, så jag har ingen aning om när jag ska ha min ÄL eller BIM. Jag har lite räknande att göra!

Back

Hejsan, fina ni! 
 
Jag reste tillbaka från Sverige i fredags. R och jag hade varit ifrån varandra sedan julafton. De senaste dagarna har varit himmelska. Nästan så att man vill vara ifrån varandra lite lagom länge för att kunna uppleva den här känslan av att inte kunna hålla sig ifrån varandra. 
 
Min mens har precis tagit slut. Ligger på dag 8 och jag hoppas att R och jag ska kunna hålla den här övertända gnistan i liv tills ÄL är över. Efter det får det gärna dala ner - hihi. Skojar. 
 
Jag hade inte talat om för R att jag färgat håret. Han kunde inte känna igen mig på flygplatsen! Ja - det är verkligen en stor förändring. Jag ser ut som en helt annan person. Han blev rätt chockad, men jag tror att han vant sig och gillar det! 
 
Vill ni ha en före-efter bild? 
 
Ha det så bra hörni! Och alla håller tummar för att det gåååår denna gång!

Irritationsmoment

Jag kunde tidigare inte förstå de hormonstinna kvinnorna på forumen i familjeliv som spydde galla över de som gett råd som "slappna av så händer det" eller "tänk inte på det!". Jag kanske inte förstår de helt nu heller. Men kan någon försöka förklara HUR man ska låta bli att tänka på det? Finns det en off-knapp till den delen av hjärnan jag inte känner till? Ge mig något konkret! Kan jag använda en hammare för att stänga av den delen? TELL ME! 
 
Visst, jag skrev i tidigare inlägg att jag inte tänker på det lika mycket som jag gjorde förr. Men jag kan inte kontrollera var tankarna går när jag sänker guarden lite. Det är inte ens mitt fel! Barnbilder, gravida kvinnor, barnvagnar, dreggel och okokta ägg - det gör att jag minns att jag har ett oavklarat mål framför mig! 
 
Jag har gjort det jag kan för att minska tankarna kring barnproducerandet. Jag har minskat andelen gravidbloggar jag läser - jag själv bloggar mycket mindre! Jag kanske inte förklarat i detalj för min kära livmoder att den får sluta påminna mig om det faktum att jag inte är gravid. Men skulle det hjälpa kan jag ta den konversationen med livmodern nästa gång jag är på toaletten.
 
Min själ längtar. Min andra halva längtar! Jag längtar! Så... hur låter man bli att tänka på det?
 
 
 
Just det! Jag har färgat mitt kolsvarta hår till brunt!

Jag tackar för era peppande kommentarer, de flesta hjälper mig något otroligt! Och jag ÄR verkligen tacksam. När jag får höra att R och jag inte försökt så mycket, inte prickat ÄL, inte försökt länge alls - det sätter verkligen saker i perspektiv! Jag menar, de två senaste gångerna har vi ju inte ens försökt! 
 
Jag erkänner att jag blev hysterisk där ett tag... alla blev ju gravida! Den senaste tiden har två av mina vänner blivit gravida. En av dem, vet jag med all säkerhet, ville definitivt vänta ett år till innan hon blev gravid. Men så vart det inte. Jag känner en press, ja, men den senaste tiden har jag vid väldigt få tillfällen faktiskt TÄNKT på barn. I och med bloggen (som egentligen skulle varit en plats där jag kunde frigöra tankar kring graviditet och planering när det behövdes... Och inte en plats där jag skulle forcera fram tankar kring ämnet för att få ut ett inlägg)  så har jag kunnat gotta mig ner i tankarna kring barn och graviditet. Det blev liksom en ständig påminnelse istället för en frigörelse.
 
Som ni ser nu har inläggen minskat drastiskt - därav tänker jag inte lika mycket på att bli gravid! Så jag vet inte vad jag kan göra mer! Jag VILL uppdatera mer, för jag tycker så mycket om ER och den feedback jag får. Jag får så otroligt bra råd! Men mitt liv kunde inte kretsa kring att skriva inlägg om att bli gravid! (Fast jag vill!)
 

Saknad

Jag är kvar i Stockholm till den 18e. Sedan ska jag tillbaka. Det har varit en lång paus och jag saknar R.

Kollade på TV och under reklampausen var det reklam för blöjor... Såg bebisen och fick en så hemsk känsla i magen. Tänk om det aldrig går för oss...

När jag pratade med R sa han att han misstänkte att hans bästa vän och hans tjej ska ha barn. Varför? Jo, kompisen, J, hade frågat R när vi skulle börja bebisbakandet. R menar att man inte frågar om man inte själv går och tänker på det. Faktum är att hans tjej även frågade mig om detta och skojade om att vi skulle börja försöka tillsammans, minns ni? Tror bestämt att jag skrev om det. Förutom detta fick R reda på att han tagit med hans tjej till sjukhus.

R sa i alla fall med en otroligt ledsen röst att han inte ville hamna efter J. Att han ville sätta igång nu och ha barn. Jag skrattade och frågade honom om det var den enda anledningen för att skaffa barn. Var detta en tävling?

Nej, detta är inte en tävling.

Varför känns det som att jag redan förlorat?