Planer

Nu har mensen kommit! Det gör otroligt ont den här gången. Trots att jag var väldigt tydlig med R om att jag inte var gravid så blev han besviken när mensen uppenbarade sig. Han hade väl hoppats på en till. Idag nämnde han hur bra det skulle vara om vi lyckades göra ett syskon till Abir inom ett år. Men det finns inte i mina planer alls. Det går inte än. Det är ju nu som jag snart blir fri. När han börjar skolan i vår. Sen när jag har mitt diplom i handen så kan vi börja göka igen.


I NATT

Vet inte hur jag kan drömma sånt här. Vad är det för fel på min hjärna?! Usch. Hoppas ni haft en bättre natt än vad jag hade.


Tänk om...

Idag saknar jag Sverige och mamma så himla mycket. Jag har försökt trycka ner de känslorna med hjälp av kakor och choklad. Det är ju så dåligt, jag borde ha låtit bli för nu mår jag illa. Vet inte hur längesen det var jag åt choklad. Jag tror att kroppen fått en sockerchock. Just det.. jag har fortfarande inte fått min mens. Dåligt. Borde jag testa igen? Men det är typ omöjligt att jag är gravid. Tankarna kommer lite då och då. Tänk om jag ändå är gravid. Tänk om jag haft ägglossning trots p-staven? Tänk om Rs lilla spermie lyckades hitta till det där ägget? Tänk om Abir ändå kommer får bli storebror nu? 
 

Fortfarande borta

Jag förstår inte varför mensen inte bara kommer. Sjukt frustrerande. Idag står städning och träning på schemat. Tänkte köra trettio minuter på löpbandet i morse men jag hann bara tio minuter innan Abir bestämde sig för att löpbandet är till för att sittas på. -.-


KÄNNER MIG GRAVID

Alltså symtomen håller i sig. Är fortfarande kissnödig och har fortfarande ont i brösten. Jag har dessutom börjat få lite mensvärk också. Hoppas mensen är på väg nu.

Abir sover. Hoppas att han inte vaknar mitt i natten eller alltför tidigt som igår. Nu ska jag sova precis i den här positionen med R. (Jag är apan.)


Trött

Uuughh, har haft en sådan jobbig dag. Så uttröttande. R skulle handla på vägen hem från jobbet men jag bad honom komma hem först och ta med sig ungen. Han har varit så grinig idag. Typisk när man har så mycket att göra också. Så nu har jag blivit av med både ungen och maken! Ligger i soffan och slösurfar. Score! 

Färgat håret

Idag färgade jag håret igen. Det gick från kolsvart till oranget (blekte det) till brunt. Behövde en förändring.


Inte gravid

Definitivt inte gravid! Pjuuh. Det var antagligen bara ett spökstreck på förra testet. Tog ett i morse och det var blankt. Skulle dessutom vara konstigt att bli superfertil nu när man kämpat så mycket tidigare.


I morgon vet jag säkert

Jag går tillbaka i arkivet och letar upp de där allra första dagarna i graviditeten. Jag jämför strecken med det nya strecket. Innan hade jag trott att det skulle vara katastrof att bli gravid just nu. Det är fortfarande inte den perfekta tidpunkten att bli gravid på. Jag är dock imponerad av mig själv och min förmåga att kunna anpassa mig till tanken på ett andra barn. Jag gick och köpte två test till idag. Imorgon ska jag testa med färsk morgonurin. Det kommer nog att bli negativt. Faktum är att jag tror att det är ett spökstreck. Det är gråare än mina tidigare plus. Och det kom inte upp inom fem minuter heller. Och man kan inte läsa av ett testa 9 timmar senare och tro att resultatet är giltigt. 
 
Hur som helst, i morgon vet jag säkert. Är jag gravid ska jag boka tid hos läkare för att ta ut skitstaven.
 
 

Vänta nu.

Alltså det här är väl negativt? Men jag ser ett streck. Förra bilden var precis fem minuter efter att jag doppat. Men när jag vaknade på morgonen såg jag det här strecket väldigt tydligt. Ska inte oroa mig för mycket. Köper ett nytt test idag och slå testa med morgonurin imorgon .


Negativt

Jag tog precis ett graviditetstest. Mensen är sen och opunktlig men det är den ju när man har en p-stav. Ett av de säkraste preventivmedlen förövrigt. I flera dagar har jag haft ont i brösten. Det känns som lätt mjölkstockning. I början skyllde jag på att jag hade träningsvärk i bröstmusklerna men när det inte avtog efter ett par dagar började jag undra. Samtidigt var jag väldigt kissnödig, och det är konstigt för att jag är världssämst på att dricka vatten.

Hur som helst, trots att jag var övertygad om att jag inte var gravid kunde jag inte låta bli att slippa undra. Så jag kissade nyss. Det blev såklart negativt. Trots att jag inte vill ha barn än blir jag fortfarande besviken. Jag är glad att det blev negativt, alltså när jag tänker rationellt. Men att se bara ett streck är sammankopplat med besvikelse än idag.

Ett väldigt negativt test här nedan.


Potträning

I början av juli startade vi potträning med Abir. Första dagen hände två olyckor, andra dagen inga och tredje dagen talade han om alldeles själv när han behövde kissa. Och så var vi klara med det. Det var lätt dels för att Abir sedn innan vet vad man gör på pottan. Ända sedan han var sex, sju månader brukade vi sätta honom på pottan på morgonen eftersom han bajsade på fasta tider (fast inte fast bajs på fasta tider, hahahahahajya, mina ordskämt). Och då fattade han att det är där man bajsar och kissar.


Så egentligen behövde vi bara träna honom på att berätta i tid när han var nödig. Så himla duktig kille.


Gravid

Nej, det är inte jag som är gravid. Jag nämnde för ett tag sedan att en kompis till mig har försökt skaffa barn. Hon har redan två sedan tidigare. Och det här var första gången som hon planerat och kämpat för att bli gravid. Hon har räknat dagar och analyserar symtom. Jag har varit vännen hon kommit till för råd.

Nyss fick jag denna bild skickad till mig. Jag började skrika så högt åt lyckan. Jag är så otroligt glad för hennes skull. Minns hur mycket det där plusset/strecket betydde. Jag vill inte blir gravid eller ha barn just nu. Men jag kan sakna att testa. Jag kan sakna att analysera och reflektera kring en eventuell graviditet. Jag ska försöka övertala henne till att ta ett till test så man kan se strecket bli starkare. Hon är mer av en "men nu är jag gravid, så nu behöver jag inte testa mer"-kinda gal. Vilket är väldigt sunt! Hmm, å andra sidan ska jag nog faktiskt låta bli att övertala. Alla är inte lika kokobäng som jag var under början av graviditeten(/graviditeterna).
Alla som minns räcker upp en hand!