Godnatt

Min svärmor misstänker alltid en graviditet då jag är sjuk, haha. Känns så jobbigt nu när jag faktiskt kan vara det. Hon kommer bli otroligt glad oavsett, men jag vill att det ska vara ganska oväntade nyheter. 
 
Jag är äldst i min syskonskara och R är äldst i sin, och vi är de enda av våra syskon som är i stabila förhållanden. Så våra föräldrar kommer då för första gången få ett barnbarn. Det är ju väldigt speciellt.
 
Det ska bli roligt att berätta. Jag finner mig själv med att sitta och fundera på hur vi ska berätta för dem. R har precis kommit tillbaka. Nu ska jag mysa med honom ett tag, sedan blir det sängen!

Lista! Lär känna mig bättre!

Vad är ditt mellan-namn? Jag har inget mellannamn :(

Vad skulle du vilja heta i förnamn? Jag har alltid älskat namnet Nadja. Det är det finaste tjejnamnet jag vet!

Är du i ett förhållande nu? Ja.

Hur länge har ni varit tillsammans? I lite mer än fem år. Gifta i två!

Vem vet mest om dig? Mamma och R definitivt. R vet mycket mer om hur jag mår och vad som händer i mitt liv. Min mamma känner mig mer på en undermedveten nivå och vet lite mer om hur jag tänker och känner. 

Vad gör du på fredagskvällar? Jag ser en film och gosar med R! Eller så drar vi ut!

Har du någonsin varit full? Nej. 

Har du testat droger? Nej.

Röker du? Nej.

Snusar du? Nej

Saknar du någon just nu? Jag saknar alltid R när han inte är hos mig. Det är helt sjukt. Och sedan när vi suttit med varandra i typ fem sekunder så blir han ibland irriterande. Jag sa det till honom igår att "jag saknar dig en heeel dag och sedan tar det 60 sekunder innan jag bara vill att du ska vara tyst!". Han var ändå inte tyst så jag fick tvångspussa honom istället! 

Hur mår du idag? Jag mår ganska dåligt. Kan knappt hålla ögona öppna, har huvudvärk och är trött. Mina ögon är så konstiga, alldeles glansiga och tåriga. Så har de varit i några dagar.

Hur många tabletter tar du dagligen? Nuförtiden: en tablett. Annars ingen alls.

Vad gjorde du för exakt ett år sen? Jag hade flyttat in till vårat nya hus och började studera igen.

Bästa minnet från sommaren? Jag älskar minnena från vår road-tripp. Inte själva utsikterna utan allt vi gjorde i själva bilen. Sjungandet och den höga musiken och dansandet. Alla galenskaper och friheten. Jag älskade känslan. 

 

Är du rasist? Verkligen inte.

Har du helt svenskt ursprung? Nej, jag är en härlig fifty-fifty. 

Ser du fram emot någonting just nu? Ja, den andra oktober längtar jag till för då kommer jag definitivt veta om jag är gravid eller inte! Yihoo! 

Vilken har vart den bästa tiden av ditt liv? 2010 var ett fantastiskt år för mig, bland annat för att jag gifte mig och flyttade ihop med R. Och gymnasietiden var underbar.

Vilken var den värsta tiden då? Har inte haft en värsta tid faktiskt... Still to come, maybe. Allt går ju upp och ner. Jag minns en väldigt nere-period i slutet av 2010. 

Har du mått jättedåligt psykiskt? Nej, jag är väldigt psykiskt stabil.

Har du haft sömnproblem? Ibland har jag det. 

Hur ofta gråter du? Ganska ofta. Jag gråter när jag ser något fint, sorgligt, när någon annan gråter, när jag ska berätta något som är jobbigt, när jag bråkar med någon, när jag saknar någon, när jag är lycklig och när jag är ledsen. Ja, jag gråter mycket. Jag har liksom ingen spärr! Det är helt sjukt och ingenting jag kan kontrollera. Buhuhu. Haha, nä. 

Vad gör du när du mår dåligt? Jag ligger i sängen och ignorerar problemet. 

Vem vänder du dig för att prata med när du mår dåligt? Mamma och R. Mina klippor. 

Är du stolt över dig själv? Ja! 

Vad är det bästa med dig enligt dig själv? Jag är väldigt rolig. Förutom när jag är fullt upptagen med att gråta alltså. Jag kan få mig själv OCH andra att skratta. Jag älskar mig själv för den jag är och jag tycker att jag är sååå cool. Alltså på riktigt. Ibland kan jag ringa mamma och säga att jag är väldigt snygg idag. Ibland brukar jag nämna för R att han är lyckligt lottad. Nu verkar jag verkligen arrogant och självupptagen - men jag tycker att det är viktigt att inte bara tycka om sig själv men att älska sig själv! Och jag kan skämta om mig själv och låta andra göra det utan att ta illa upp, det tycker jag om. Jag tycker att det är så coolt att jag kan tala flera språk. Finns massa grejer. 

Vad får du ofta komplimanger för? Jag vet inte...Ingenting specifikt men att jag är snygg? R kommenterar dock aldrig detta. För honom krävs det att jag ser annorlunda ut. Det krävs något drastiskt för att han ska uppmärksamma mitt utseende och säga något positivt. 

Har du lätt att få folk att skratta? Ja, väldigt!

Är du kompis med ditt/dina syskon? Ja, det är jag. Vi är fina syskon.

Hur lång är du? 165 cm lång.

Hur mycket väger du? Jag väger 55 kg.

Vad har du för ögonfärg? Honungsbruna.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det var den sista frågan. Hade lite tråkigt och det var så sjukt längesedan jag gjorde en blogglista! Feel free to copy och berätta gärna så att jag kan lära känna ER lite bättre också! 

Symtom-sammanfattning

Tänkte göra en sammanfattning på de symtom jag faktiskt haft. Även om de är sjukt vaga och eventuellt ganska obetydliga: 
 
  • Finnar - inte jättemånga men ganska stora som gör ont. Det är ganska ovanligt för mig. Händer sällan, men ibland innan mens.
  • Illamående - inte alls mycket. Försvinner snabbt och har endast hänt två gånger.
  • Kissnödighet - går upp och ner. Igår gick jag på toa två gånger bara. Och dagen innan sju gånger. Beror inte alls på hur mycket vatten jag dricker.
  • Ingen mensvärk - varför? Jag brukar alltid känna av den tre dagar innan mensen ska komma.
  • Inte ont i brösten - fast det brukar jag ha ALLTID. Detta är så konstigt. Det har alltid varit en av de första tecknena jag letar efter. Båda gånger jag misstänkt att jag var gravid hade jag sjuuukt ont i brösten en hel vecka innan mensen skulle komma. Och nu - ingenting. Jag tar detta som ett tecken, faktiskt. Det här är onormalt för mig. 
Jag hade nog velat ha lite konstigare symtom vid graviditet. Något tydligt. Äh, det kommer nog... 

Misstankar

Råkade lämna mitt excelprogram uppe där jag skriver in lite symtom och håller lite allmän koll på min menscykel. Så när R startar datorn i morse ser han den och säger "du skulle ju ha mens för två dagar sedan! Betyder det något?" med ett leende på läpparna. Jag svarade att den inte är regelbunden och att jag är sjuk och då skjuts den upp. Han sa ingenting efter det. Men jag blir så otroligt glad när jag en vacker dag ska få berätta för honom att han ska bli pappa. Då kommer det där lilla leendet bli hundra gånger större! 
 
Jag tror verkligen inte att han misstänkte någonting efter detta, då jag var väldigt övertygande. Skulle ha satsat på skådespelarkarriären, hehe.

30 September

BIM+2 dagen. 
 
Jag har varit sjuk denna vecka, så det är ganska normalt för mig att mensen skjuts upp bara för det. Det har hänt ett par gånger tidigare. Så jag tar inte den "uteblivna" mensen som ett stort tecken. Inatt har jag haft feber och mått ganska dåligt. Min älskade R gjorde frukost på sängen och jag blev MAAATAD. Hahah, underbart. Älskar honom, han tar så fint hand om mig. Han har åkt iväg för att bygga med huset nu. 
 
Så nu har jag bunkrat upp med filmer och popcorn som det ska njutas av. 
 
 

Ledsen

Känner mig helt utmattad idag. Det har varit en väldigt lång dag och jag känner mig så ledsen pga Rs familj. Det är så jobbigt och jag hatar att jag tar åt mig. Att jag inte kan skaka bort all negativitet. Och jag hatar att jag måste göra R ledsen och säga som det är. Och han tar ju hand om mig så bra, jag har ingenting att klaga på. Dessutom så flyttar de härifrån om tre veckor. Yay. Räknar dagarna. 
 
Dagen är slut och mensen lyser med sin frånvaro. Hoppas att det förblir så. 

BIM+1

Väntar snällt på mensen som kanske kommer snart. Har inte haft mensvärk överhuvudtaget. Jag känner verkligen ingenting. Så synd... Önskar att jag hade någonting att gå på. 
 
Idag åkte jag till huvudstaden och spelade volleyboll. Svettigt men skönt. Efter detta gick jag ut och försökte leta efter någon butik som sålde tester, men hittade ingen. Längre upp på vägen hittade jag ett apotek, men det var stängt. Typiskt. Jag skulle kunna testa på måndag, men jag vill helst inte det. Min svägerska fyller år och jag vill inte stjäla någon uppmärksamhet så då blir det att vänta till 2 oktober. 
 
På söndagar är allting stängt i detta land, vilket är helt jävla sjukt. Jag vill testa nuuu.

Ny Design

Ska ändra lite mer senare när jag har tid. Bara detta var otroligt jobbigt att fixa. Var så länge sedan jag jobbade med designen av en blogg. Men kul. Hoppas ni gillar detta bättre. Det är ju en väldigt personlig blogg och designen reflekterade detta inte alls.

Nu är jag ändå rätt nöjd.

Jag är så lycklig idag. Första eftermiddagen med R på väldigt länge. Vi tar vara på detta. Jobbar, pausar, dansar vals och lyssnar på musik. Känns underbart just nu!

Att vara gravid just nu skulle vara pricken över i:et! Jag hoppas så innerligt. Denna gång vet jag med all säkerhet att jag lär bli besviken när (om) mensen kommer... Men nu ska jag tänka positivt och pussa lite på maken.

BIM-dag!!

Gick till affären för att handla. R var med. Fastnade framför graviditetstesterna... igen. Funderade där och då på att säga till R att "ska vi testa idag?", men jag lät bli.. Vill ju att det ska bli en överraskning. Dessutom var de så dyra de testen som fanns. Det är bättre att köpa från affären jag kollade i tidigare. Det kanske jag hinner med imorgon! Eller ååh, jag vet att om jag köper kommer jag definitivt att testa. Gaah, jag vet fortfarande inte vad jag ska göra, men det lutar sig åt att köpa ett test imorgon... 

Att välja

Den efterlängtade BIM-dagen är här. Men som sagt.. det spelar nog ingen roll då den säkert flyttat sig något. Om jag ska räkna efter förra mensen så är det idag den ska komma.
 
Förra cykeln: 29 dagar
Gången innan: 31 dagar
Gången innan: 32 dagar 
Gången innan: 28 dagar. 
(Gången innan: 44 dagar lång)
 
Så ni ser... det är en liten skillnad. Inte på pricken lik alla gånger. Smartast att vänta till den 2 oktober så att jag blir säker på att det är utebliven mens.. Det tror jag är bäst. Men samtidigt. Om jag testar nu kanske jag ändå får se om jag faktiskt är gravid eller inte och slipper undra i de fyra dagarna framöver.
 
Nä, jag vet inte vad jag ska göra... What do I doooo?

När ska jag graviditetstesta?

Gud vad blödig jag har blivit! Shit, jag grät nyss helt oväntat av ett videoklipp på min pappa. Saknar honom så. I alla fall... På vägen hem gick jag genom stan, skulle köpa en present till Rs syster som fyller år på måndag. Gick in i en butik där det även fanns graviditetstest. Jag hade bråttom men var ju självklart tvungen att stå där och kolla. Jag skulle nog köpt om det inte var för att en i personalen packade upp grejer som självklart skulle ligga precis under testerna. 
 
Men det är lika bra. Jag behöver de inte ännu. Jag ska se om mensen kommer först. Ska vi sätta ett datum för när jag ska testa? Vilket i sådana fall? Jag tänker mig typ 2 oktober. Då är det BIM+4. Vad tycker ni? Behöver verkligen råd! 

Kärlek

Det finaste jag har i mitt liv just nu är min pojke. Jag skulle ge upp världen för honom. Han är mitt allt. Jag kan aldrig med ord riktigt beskriva hur mycket jag älskar honom.
 
Det finns inget ord
På något språk
I denna värld
Som kan användas för att beskriva
Det jag känner för honom.

Det finns det inte.
 
Det finns så många minnen som jag vill spara, men jag är rädd att jag glömmer. Så jag tänker skriva ner de här trots att det är väldigt privat. 
 
Jag var arg en natt för två dagar sedan. Jag minns inte för vad. R försökte trösta men jag väste ifrån. Han var trött så han somnade, trodde jag. Jag kunde för allt i världen inte sova. Jag behövde hans axel och mitt ben behövde lägga sig över honom. Det är så vi sover. Alltid. Och vaknar. Alltid. Det är det snabbaste sättet till sömn, annars ligger jag vaken ett tag. Jag vänder mig, om och om igen, "väcker" honom medvetet flera gånger. Så tittar han på mig och säger "kom nu". Vi lägger oss i vår sovposition. "Tro inte för en sekund att jag inte fortfarande är sur på dig, det här gör jag bara för att somna!", sa jag bestämt. "Jag älskar dig", sa han.
 
Gårdagen hade varit lite konstig och trög. Jag saknade honom så och var så ledsen att dagen spenderats ifrån varandra. Jag vill inte förklara vad han gjorde för mig, då det är en lång historia. Mitt i natten gör han detta när han dagen efter ska till jobbet väldigt tidigt. Jag kunde knappt tro det. Drunknade i hans kärlek igår. Innan vi lade oss igen sa jag allt jag hade i hjärtat. Han är mitt liv. Utan honom finns inte jag.
 
Allt låter clichigt och konstigt när jag skriver. Men jag kände att jag måste. Jag måste ha ut detta när han inte är hos mig. Annars blir jag galen.
 
 

Tydliga tecken

Tänk om du ändå vore lätt att veta! Jag önskar! Har kollat bloggar som ba: "jag visste bara, det var helt självklart. En vecka innan själva testet visste jag att jag var gravid!" Jag vet definitivt inte. Det finns ju så sjuuuukt många tecken - men är det ett sammanträffande eller bara vanliga kroppsliga grejer som man tidigare aldrig kände för att man inte letade efter dem?
 
Jag önskar att typ det vänstra lillfingret skulle bli blått, och detta skulle då vara ett tydligt tecken. Och så kanske man märkte att man var gravid när man tittade ner på sitt tangentbord när man skrev och såg det lilla blåa fingret. Sedan ropade man in killen och sa: "Titta, älskling! Titta! Jag är gravid!"
 
Vad synd om någon annan såg lillfingret innan man själv upptäckte det... Det är ju inte kul.
 
Fast... hur skulle ett blå finger underlätta saker egentligen? De som vill noja sig och undra kommer ju ändå att göra det. Istället för att leta ett andra streck på graviditetstesten på olika forum skulle folk posta bilder på sitt lillfinger istället. "Är det blått? Eller är det jag som inbillar mig? Måste säga att det är blåare i verkligheten än på fotot."
 

Nä, det är nog ingenting man kan styra över. Vi är nyfikna varelser, och jag har accepterat det. 

Finnar

En annan grej som hänt typ över natten är att jag har fått finnar! Vilket är jättekonstigt, jag får mycket sällan finnar. Men det är inte vanliga ställen heller! Jag har en i näsväggen, en på ryggen och en på rumpan!
 
Den i näsan gör skintont för jag måste snyta mig också var femte minut. Hoppas att detta är ett tecken! Kan ju också vara mensen som är på g...

27 September

Godmorgon! 
 
Jag har haft en usel natt! Alltså verkligen skitdålig. Vaknade upp flera gånger och kunde knappt somna om. Sedan var jag helt sjukt törstig. Vilken tur att jag fyllde min vattenflaska innan jag gick och la mig. En halvliters flaska! Drack upp allt. Normalt sett brukar jag sova mig genom hela natten utan att vakna en enda gång! Och vattenflaskan förblir oftast orörd. 
 
På kissningsfronten: Trots allt vattendrickande har jag inte känt mig pinkenödig alls. Kunde faktiskt hålla mig ett bra tag på morgonen också. Det går upp och ner det här med kissnödigheten. Vet inte vad jag ska tro. 
 
Idag ska jag ut och promenera. Jag ska försöka låta bli att kanske gå in i en viss affär för att köpa ett gravtest... eller fler. Men gah! Så jobbigt. Ska vänta ut helgen har jag bestämt mig. 
 
En dag kvar till BIM och jag känner inte alls någon smärta i magen. Var dock väldigt uppblåst när jag vaknade. Men det kan ju ha berott på all vattendrickande. 
 
Trött är jag. Ska dricka en varm kopp kaffe. Känner ett släng av illamående. Men inte alls så farligt, eventuellt en inbillning. Och kroppen vill inte alls samarbeta och vara sjukt tydlig med vad det är som pågår... Saknar R. 

Tankar

Jag hade fler symtom förra gången. Denna gång känner jag inte alls så mycket och har väldigt få symtom. Förutom kissnödigheten finns det mycket lite som indikerar en graviditet... tyvärr. 
 
Min bröst är inte alls ömma! Vilket är väldigt konstigt. Förra gången, ungefär fem dagar innan mens, kunde jag knappt sova på sidan! Det känns ingenting i dem just nu. Har alltså varken menssymtom eller gravidsymtom. Kanske kommer mensen lite senare än vanligt då...? Kanske är jag gravid? 

Kissig.

Kissnödigheten är jättekonstig. Märkte av den för två dagar sedan, men igår blev det inte mycket kissandes alls. Idag är det kissnödigt igen. Jättekonstigt. Jag kan hålla mig i flera timmar faktiskt, jättebra och cool egenskap, jag vet -.- . Men denna kissnödighet är typ; du måste kissa nu, nu, nu! Så det är det jag ska göra.

Ni har inget med det att göra!

En av Rs kompisar ringde igår och samtalet ledde till barnplanering. Då säger denna "kompis" att "nu har ni ändå varit gifta i två år! Ska ni inte skaffa barn snart..? Eller... eh, det kanske är något tekniskt problem? Höhö." 
 
R tog ju detta som ett skämt. Jag log lite snett jag med. Sedan tänkte jag efter... tänk om det verkligen var så att vi hade problem. Sårande att prata på det här sättet. Folk här är otroligt angelägna om när vi ska skaffa barn. Det gör mig så irriterad. Tror att det delvis är anledningen till varför jag lyckats vänta rätt länge. Jag fungerar så. När folk jämt och ständigt frågade om barn och framtid gjorde jag precis tvärtom. Jag drog ut på det.
 
Att de ställer raka frågor också är helt sjukt. Jag skulle tagit hundra gånger mer illa upp om det nu var så att vi försökt i flera månader!
 
Smakprov: 1
Tant: Så... du har varit gift i 10 månader nu! Blir det ingen bebis?
Jag: Eh nä.
Tant: Nä, men oroa dig inte! Det kommer säkert, det gör det nog! Men när det gått ett år tycker jag att du ska kolla upp om det är något fel..
Jag: Ooookej! 
 
Smakprov 2:
Dam: Ska du inte göra något annat än att plugga? Ska du inte skaffa barn?!
 
Smakprov 3:
Granne: Folk börjar ju prata efter några år. Jag menar, JAG vet ju att du vill plugga men EN unge får ju tyst på folk. De slutar ju undra om något är fel.
Jag (tänker): Mhmm.. Anledning nr 1 för att skaffa barn: Få tyst på folk! Bra där!
 
Smakprov 4:
Svärfar: Havreflarn, föd ut barn! (På ett annat språk då, han gjorde ett rim för att hinta.)
Jag: HAHAHAHA. Ha. Nä.
 
Jag har fleeera historier. Vissa är bara sorgliga. Det är nu på senare tid jag verkligen insett hur sårande det kan vara för någon som faktiskt kämpar dagligen med detta. Och att de vid vanliga samtal med vanligt folk måste tacklas med dessa kommentarer. Helt obegripligt. 

26 September

Vågar inte tro på något av det jag känner, eller tror mig känna. Förra gången var jag helt inställd på att mensen skulle komma. Denna gången inte så mycket. Dels för att jag vet att vi sexade rätt denna gång till skillnad från förra gången. Jag menar, förra gången var inte ens ett riktigt försök. Nästan som att det inte gills. Så är det i mitt huvud i alla fall.

Två dagar kvar till BIM

Det kan ju vara så att jag omedvetet letar efter tecken på graviditet. Helt plötsligt började jag känna mig illamående - men det gick över lika snabbt som det kom. Vet inte vad det var eller varför. Igår tyckte jag att tvålen luktade konstigt, äckligt rentav, och bad R inte använda den. "Ja, den luktar lite konstigt, va?", sa han. Suck, så det var inte bara jag som var överkänslig för den lukten... Tvålen ÄR bara så. 
 
Så naj. Ska väl inte säga att jag har några symtom. Lite lös i magen, men min mage brukar bli så. Speciellt när kosten blir så varierad och mattiderna ändras. Det var ju likadant förra månaden. Två dagar kvar till BIM - nu börjar det bli spännande!
 
Vet inte varför jag räknar ner till just BIM - lär ju testa efter det ändå. Gaaaah, eller ska vi testa tidigare? Nä, jo, jag veeeet inte! Nyfiken much.
 
Mushy se jo nikalraha hai ajeeb sa he, mota mota aur grynig.

Nys

Varje gång jag nyser får jag ont i vänster sida i nedre delen av magen. Undra vad det kan betyda... Hmm. Det gör ju lite halvont faktiskt.

Reaktioner

 
Får verkligen ingenting gjort när jag är sjuk. Har legat och tittat på "announcing pregnancy"-videon ett bra tag nu. Tycker det är supermysigt och börjar genast tänka på hur vi kommer tala om för familjen och liknande. Jag längtar att kunna berätta för R, och jag ska definitivt filma. Skulle dock inte lägga ut ett sådant klipp på youtube för allas beskådning, men det skulle vara kul att ha. Jag filmar och dokumenterar ju allt annat i vårt liv så varför inte detta? 
 
Att berätta för familjen kommer nog bli jättekul. Jag har fleeera idéer på hur vi ska berätta, och kan inte låta bli att le lite när jag tänker på reaktionerna som kommer bli. Älskar reaktionerna på denna video här nedan och man kan ju bara hoppas på liknande när tiden kommer! 
 

Sjuk

Har åkt på en ordentlig förkylning. Jag mår skit. Hosta, rinnande näsa och ont i huvudet. Detta hände för två dagar sedan men idag är det definitivt värre. Jag vill ligga i sängen och göra ingenting, men tyvärr bor man ju inte ensam...

25 September

Tre dagar kvar till mens. Ingen mensvärk alls. Kanske kommer mensen lite senare än vanligt. Den har blivit så konstig den senaste tiden. Inte alls regelbunden som den brukade vara. Så jobbigt. Det är därför jag vill vänta med att testa till början av oktober i alla fall. Varför måste man vara så nyfiken för? R har ingen aning om situationen just nu trots att vi pratar barn typ varje dag. På ett skämtsamt sätt, men ändå. Tror att han kommer bli riktigt chockad när jag berättar för honom! Längtar!

Syndat

Jag äter aldrig på kvällen precis innan jag ska lägga mig. Även om jag är hungrig så somnar jag istället. Men idag gick det inte! Var så sjukt sugen på några mackor med mjölk, så vi har myst här med nattmackorna i sängen. Vilket låter helt fel när jag läser om det - vi låg alltså inte och myste med mackorna utan jag och R myste medan vi åt!

Tror inte att det var något gravtecken - jag var nog bara väldigt hungrig. Nu är jag mätt och belåten. Hoppas att jag blir lite sömnig nu. Godnatt!

24 September

Jag har inte druckit lika mycket vatten idag som jag brukar, men jag har ändå gått på toa mycket oftare än jag brukar. Hoppas innerligt att det är ett tecken. Förutom detta har jag nära till gråt. Men jag brukar bli lite konstig innan mens också. Sedan är det lite saker som händer här runtomkring som jag blir ledsen över. Jag hoppas på glada nyheter mot slutet av denna vecka! Håll tummarna!

24 September

Jag oroar mig för en sak - jag är så inställd på att det kommer att gå relativt snabbt att bli gravid. Och jag veeeet att så inte alltid är fallet. Men just nu känns det som att det kommer att hända, om inte denna månad så nästa! Tänk om jag står här ett år senare kvar på ruta 1. Det skulle ju inte vara allt i världen - men man måste väl ändå komma ihåg att det är en möjlighet! Jag oroar mig alltså för att jag inte är orolig. Nä, jag är inte ett dugg knäpp.
 
Jag har inte tänkt på det alls den senaste tiden. Allt ska gå galant tydligen.. i mitt huvud i alla fall. Försöker tänka på att det kan ta lång tid, sen kan jag tycka att man inte borde bli orolig förrän man måste. 
 
Vaknade på fel sida av sängen idag och har varit rätt sur. På allt. R var försenad till arbetet och jag satt på toalettstolen och KRÄVDE att han skulle berätta när de flyttar ut. Det kunde han inte göra sa han. Jag satt kvar medan han var tvungen att bajsa. Envist. Till slut höll även jag på att bli sen så då avslutade jag vår diskussion med: "jag kommer aldrig prata med dig igen!" vilket är typ den sämsta come-backen jag gjort sedan jag var 12 år.
 
 

Halsbränna

Nu fick jag sådär superont i halsen. Halsbränna, satans vad det gör ont. Har läst att detta kan vara ett tidigt graviditetstecken. Gah, det gör verkligen superont!

Kissnödig

Fyra dagar kvar till mens! Oj, så spännande, hörni! Jag har inte tänkt på det så mycket de senaste dagarna. Har inte hunnit med det, och nu är det bara några dagar bort. Har ingen mensvärk alls faktiskt, men det är inte så konstigt. Det brukar göra ont högst tre dagar innan mensen ska komma. 
 
Inga symtom alls som indikerar en eventuell graviditet heller. Förutom kissnödigheten kanske. Ja... Det är lite konstigt faktiskt. Är kissnödig bara två rimmar efter toalettbesök, men det kanske är normalt? Jag kan hålla mig ovanligt länge från att gå på toaletten - om det är instressant info för någon. 
 
Jag glömmer att ta folsyra ibland på morgonen. Det är ju redan så stressigt, och så ska man ta den med frukosten. Ibland hinner jag inte med frukost och då blir det ingen tablett heller. Men jag har bättrat mig! Har bara missat tre, fyra gånger allt som allt. 
 
Nu måste jag kissa!!!

BIM -6

Här händer ingenting, känner mig MER än normal! Inte nagon känsla av att vara gravid, eller att nagot är pa gang! Hoppas pa att känna nagonting snart. 
 
 

BLOGLOVIN

Bara att klicka på pluset här nedan för att följa min resa mot mitt egna plus! Som jag förhoppningsvis får se om några dagar. Aah, så svårt att vänta! Spännande dock! Så följ med vetja.
Follow my blog with Bloglovin
Follow on Bloglovin 

21 September

Jag velar inte fram och tillbaka längre om NÄR det är vi ska skaffa barn - om detta var oklart. Vi vet att det blir nu! Vi har bestämt oss för att försöka nu. Det kommer bli så bra det här! Längtar något otroligt!

Magbilder

Det här med magbilder - tänkte lägga ut några "förebilder", men vet inte riktigt hur jag känner för att lägga ut något sådant på bloggen. På internet överhuvudtaget. Jag är väldigt privat med bilder och sådant. Ska fundera vidare över hur jag ska göra, men vad tycker ni? Lägga upp eller inte?

Saknad

En vecka efter ÄL, inga symtom hittills. Känner mig helt... normal. Nästan återställd av jobbigheterna den senaste tiden. Jag saknar R. Han har varit så upptagen den senaste tiden, med renoveringen. Han kämpar så hårt min plutt. Först så är han på jobbet hela dagarna, kommer hem runt fem för att äta, sedan går han och bygger till midnatt. Att han inte är helt slut! 
 
Nu planerar jag en surprise weekend för oss till Schweiz så fort familjen flyttat ut. Längtar!!! Och han förtjänar det. Tänkte spendera dagen med honom men det sket sig. Nu spenderar jag dagen med mig själv! Det är inte så dumt det heller! Men ja, jag saknar honom så mycket! 

8 dagar...

...kvar till beräknad BIM. Varför kan tiden inte gå snabbare? Jag börjar bli otålig. Hur ska jag vänta med att inte testa förrän fem dagar efter BIM? Det är så länge jag tänker vänta. Var i affären och tjuvkika på graviditetstest, men var noga med att inte "råka" få med mig än. Hade jag en liggandes hemma hade jag nog testat redan om en vecka.

20 September

Idag har det äntligen vänt, och jag känner hungern smyga sig på för första gången på väldigt länge! Härligt.
 
Går verkligen tiden såhär långsamt? Jag väntar på dagarna innan mens. Just det - om jag hade ägglossning igår så missade vi den, tyvärr... Gick inte att göra något åt det. Men chansen finns ju där fortfarande, om än liten. Spermierna klarar sig väl upp till 7 dagar i vissa fall i livmodern. Så, jag hoppas! 
 
Håll tummarna för oss nu! 
 

Längtar

Jag till R : Jag längtar till Sverige. Jag saknar mamma och vill bara bli omhändertagen.
R: Men jag tar ju hand om dig!
Jag: Jo, men jag vill åka dit ändå.
R: Du är faktiskt ingen bebis, du ska ju bli mamma snart! 
 

Han kommer jämt med sådana kommentarer, och jag blir glad i hjärtat. Jag har fortfarande inte diskuterat något konkret med honom ännu. Men han är på samma spår som jag. Vi längtar!

Vad är det som händer?

Ehm... var detta en ägglossnings"känningsgrej" i min livmoder? Alltså nu tycker jag bara att det är konstigt. Jag har alltid haft regelbunden mens, men jag får typ aldrig rätt när jag ska pricka ägglossning. Är det idag jag har den? Så konstigt. 
 
Sedan vet jag att min kropp går igenom värsta stressen just nu. Gah, jag har ingen aning nu. Förra månaden var den 3 dagar tidig, denna gång 3 dagar sen? Jaja, jag ska åka och träffa R på hans jobb nu. Nu tror jag verkligen att det är den! Det känns ordentligt. Jag blir gaaaalen!

Läget


Vi lyckades pricka in ägglossning - om det var någon ägglossning, och några gånger innan dess också. Sedan har jag mått ganska pissigt så det blev inte mycket mer efter det. Just nu börjar jag spekulera lite kring om det kanske blivit något, men det har inte ens gått en vecka sedan ÄL, så.. hehe. Det är ganska mysigt tycker jag. Just att spekulera... Jag vet inte hur jag kommer att reagera när det inte blir något - för jag är ganska säker på att det inte blir någonting.... Senaste gången var det mer ett: jahapp, jag visste väl det. Blev inte lika besviken som jag trodde att jag skulle bli, kanske för att jag redan var förberedd på resultatet. Dessutom hade jag mina examens att tänka på. Jag hoppas att jag tar det lika bra även denna gång.

19 September

Kände mig som en ny person efter duschen igår. Och sedan kunde jag le igen. Nu har jag börjat ta mig ur denna jobbiga svacka. Jag försöker i alla fall. Jag har sedan en månad tillbaka ätit väldigt dåligt. Vissa dagar ingenting alls, och jag veeeet att det är hemskt. Jag har verkligen tappat aptiten. Det lilla jag äter har jag verkligen tvingat mig i. Eller mest har R tvingat mig till att äta. Jag känner ingen skillnad från innan jag ätit och till efter. Känner ingen hunger och ingen mättnad. Utöver det anklagar svärmor mig för att ha mat uppe på mitt rum - och det är alltså därför jag inte äter nere i köket. Det har ingenting med att jag mår dåligt eller så. Härligt. 
 
Så jag håller mig långt borta från hemmet tills dess att de flyttar ut. En månad då alltså. Pratade med mamma igår. Det är bara henne jag pratar med utöver R. Och jag vill heller inte säga något till henne för hon blir bara ledsen. Jag har aldrig snackat skit om familjen med vänner eller utomstående, men det känns så himla frestande ibland. Jag vill inte sjunka så lågt dock. Det är så mycket som är fel, men jag försöker se framåt istället. 
 
Så det kanske inte är så konstigt att det blivit en sämre uppdatering på bloggen. Den handlar ju om bebisplanerna, men det blir ju så svårt att tänka på framtiden när nuet faller sönder. Och jag vet inte om jag ska skriva om allt som pågår i livet just nu. Det passar inte riktigt in. 
 

10 dagar

Lite mer än en vecka kvar till beräknad mens... Jag känner ingenting i magen. Ingenting nagonstans. Tror att jag hamnat i en svacka den senaste tiden. Sa himla deppad jämt. Ingenting som har med bebisplanerna att göra. Jag vet inte hur jag ska förklara. Allt är bara väldigt jobbigt.
 
R och jag fortsätter att prata barn. Mest han nuförtiden, eller han tar upp det. Jag är glad att jag har honom.♥

Trött

Vågar inte tro på att det blir något denna månad heller, faktiskt. Har nog inte ens haft ägglossning, det är ovanligt att jag inte känner av den. Men jag vet inte heller hur sport, stress och svält kan påverka. Har inte ätit bra alls, jag har tappat aptiten och mår ganska dåligt. Jag vill att de flyttar ut nu. Jag är så jävla trött på dem.

Trött

Vågar inte tro på att det blir något denna månad heller, faktiskt. Har nog inte ens haft ägglossning, det är ovanligt att jag inte känner av den. Men jag vet inte heller hur sport, stress och svält kan påverka. Har inte ätit bra alls, jag har tappat aptiten och mår ganska dåligt. Jag vill att de flyttar ut nu. Jag är så jävla trött på dem.

16 September

Inga tecken pa ägglossning. Jättekonstigt, men vi pippar på som vanligt! :)
 
Var på IKEA och det är helt underbart om man saknar Sverige! Längtar till att få inreda i vårt hus och babyrummet. 

15 September

Igår var en riiiktigt skön ta-hand-om-mig-själv-dag. Hade en spa-morgon med ansiktsmask och härlig dusch. Fixade håret och sminkade mig riktigt fint. Det var så längesedan jag hade en sådan dag... Jag minns för ungefär fyra, fem år sedan då jag brukade göra detta en gång i månaden i alla fall. Men nu blir det bara en eller två gånger per år!!! Helt sjukt. För jag saknar att vara lite tjejig...
 
Idag har jag varit och spelat badminton och volleyboll. Det gick super. Har inte haft några som helt tecken på ägglossning men enligt mina beräkningar är det idag. Vi kör på idag och så får vi se. 

Graviddrömmar

Nog för att JAG drömmer om att vara gravid. Nu har min väninna drömt att JAG varit gravid, två gånger till och med. Frågade lite skämtsamt om hon brukade ha sanna drömmar. Ja, faktiskt, svarade hon. Hehe. Inte för att det betyder något. 
 
Jag var inte helt otydlig med att jag ville barn snart i vårt samtal. Vilket jag ångrar, eftersom jag är väldigt, väldigt reserverad i dessa konversationer normalt. 

Mamma sa mormor!

Jag blev så glad när jag pratade med mamma i telefon häromdagen. Hon sa "och så blir man mormor om ett eller två år...". Jag blev helt paff, vet att hon inte är totally against it. Men att hon tänker på det och så gör mig ganska lugn. Då kommer det inte som en totalchock när jag väl blir gravid. Jag och min mamma är väldigt nära varandra, jag berättar det mesta för henne. Men just sådana här grejer, grejer som endast R och jag har något att säga om, vill jag inte berätta för utomstående. (Hej, blogg!)
 
Berättade för Petra om det här med att jag börjat längta (hon vet hur mycket jag har snackat om barn sedan innan också, men mest 'på skoj'), och hon tyckte att det var en bra idé att vänta till huset blir färdigt. Men hon vet inte att jag aktivt planerar och försöker nu. Vi flyttar så fort huset är klart och det blir ju det snaaaaart. Nästa månad är det inflyttning, wooohooo.

13 September

Ikväll blir det myyyyys. Inte bara för att jag är mhmmmm, utan för att jag kanske har ägglossning imorgon. Eller i övermorgon. Inga känningar dock, men det börjar väl fran och med imorgon. Just dag 13/14 brukar jag ha ont i äggstockarna och är indikation pa att ägglossningen startat. 

Folsyratabletter

Nu har jag tagit folsyretabletterna i ungefär två veckor. Tror att jag missat en eller två dagar. Jag är aldrig regelbunden med piller men det har gått bättre än förväntat. Jag tycker att dessa är mycket lätta att svälja också. Jag har haft ett sådant problem med att svälja just tabletter. Men dessa är lätta och smala och smakar lite gott också, så det har inte varit ett jättestort problem. Yaay.

Ledsen

Jag mår inte så bra idag. Jag är så ledsen. Och jag kan inte visa det för någon. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Vill bara ha R och kramas.. Och jag vill ha mamma, och jag vill ha någon som fattar dessa beslut för mig. Egentligen är det självklart vad det är jag vill göra, men jag vill inte heller göra någon besviken. 

12 September

Ursäkta min frånvaro, jag har varit mycket upptaget med studierna. Men nu är jag tillbaka, lagom till ägglossningen. Passande, eller hur? 
 
Nu gäller det att ha koll på kroppen (och koll på maken). 

2 September

Hinner tyvärr inte uppdatera, har så mycket annat att göra. Sista examen snart. Hoppas att det går bra. Ska försöka komma igång med träningen igen efter detta och hoppas att tiden mellan mens och ägglossning går snabbt. Hörs när jag har något gravidrelaterat att prata om! 
 
:)

Mens

Hann inte uppdatera igår. Det började med rosa flytningar och sedan ingenting - men jävligt ont. Och mot kvällen satte det igång. Trodde att jag skulle bli mer besviken, men jag visste nog redan att det inte gick denna månaden. Mensen kom två dagar för tidigt, vilket jag misstänkte att den skulle göra. Min ägglossning var ju den 16-17 istället för 19 som jag beräknat. 
 
Och har man inte sex innan eller under ägglossningen så är ju chansen att bli gravid minimal! Och vi körde EFTER. :)
 
Bara att försöka till nästa gång istället.