mens

Jag fick min mens för två dagar sedan. Det är så konstigt att hoppa på bebis-görar-fabriken igen. Jag vet ju av erfarenhet att det kan dröja. Och det var ingen chock att mensen kom. Tror det är bra att jag får längta. Ibland får jag så dubbla känslor. Jag älskar ju mitt liv just nu. Det är annorlunda, i alla fall för mig, att försöka få ett andra barn...

När jag skulle bli gravid för första gången var det det enda jag tänkte på. Det fanns liksom inget annat på kartan. Så är det verkligen inte den här gången. Jag loggar inte ens min ägglossning, har inget system för att hålla reda på min cykel. Inget sex-schema. Men jag måste ju erkänna att jag är nyfiken på när det kommer att hända...


Sexdrift

Jag har tänkt mycket på det här med hormoner och dess påverkan. Det känns så konstigt och otroligt att denna lilla molekulära struktur kan påverka oss till den grad att man känner sig som en annan människa. Så jag var väldigt nyfiken på att få tillbaka min kropp, en kropp utan de där extra hormonerna från staven. Jag var så nyfiken på hur jag skulle känna mig, hur kroppen skulle reagera... men framförallt var jag nyfiken på sexdriften. 
 
Kan gladeligen konstantera att det fått ett uppsving. Det gick bara från en dag till en annan. Och lite jobbigt också för R är ju inte available 24/7 så att säga. De senaste två dagarna har varit så sjuka. Jag lider av de mest absurda dagdrömmarna. De där drömmarna man inte gärna vill ha på en allmän plats. Blir alltid rädd att någon i folkmassan ska kunna tankeläsa, och få reda på vad jag "råkat" fantisera om.
 
Jag antar att jag hade min ägglossning igår. Jag har inte riktigt koll på min cykel just nu. Men igår hade jag så otroligt mycket mensvärk. Det gjorde så ont hela dagen, men jag fick ju någon sorts blödning för mindre än två veckor sedan... Trots detta förväntade jag mig att mensen skulle komma när som helst. Idag är värken helt borta. Om jag kände av ägglossningen så pass mycket är jag sjukt orolig för mensen.
Blåmärket efter uttaget av staven. Den satt ordentligt fast - mild uttryckt.
 


Grote broer

Jag vet inte riktigt var jag är i cykeln. Jag hade ju min mens en vecka innan jag tog ut staven, men efter att jag tagit ut efter två dagar. Jag försöker att tempa för att se när jag har ägglossning, men jag glömmer varje morgon, haha. Vi tar ju det lilla lugna. Det är ju verkligen ingen stress. Men hade varit nice att veta på ett ungefär när ägglossningen är och när man eventuellt kan testa. 
 
Jag måste medge att jag längtar till att kunna berätta för A att han ska bli storebror. Han är ju fem år gammal nu, stora pojken. Han brukar ibland fråga när vi ska få en till bebis. Han älskar småbarn och bebisar. Längtar, längtar till att se honom som storebror.