Halsbränna

Nytt "symtom"... som jag nu har en dialog med.
 
 
Jag: - Hej, halsbränna! Det var längesedan.
 
HB: - Tjena, ja.. jag tänkte titta in här lite.
 
Jag: - Men du... Om du bara är här för att jävlas får du faktiskt sluta. Det gör ont och är inge' kul. Men om du är här som ett gravtecken så är det väl ändå okej.
 
HB: - Tyvärr kan jag inte säga vad jag beror på.
 
Jag: - Fuck you, halsbränna.
 
 
 
(Aj i min hals.)

Sugen

Fick en spontan men superstark känsla av att jag måste gå hem och testa! Och känslan håller i sig. Fy, jag måste tänka logiskt! Det här gååår ju inte! I och för sig är det ÄL+10 imorgon... och då kan man ju få veta..
 
Varför ska jag vara så otålig för! Nej! Nu väntar jag till efter BIM! 
 
 
Eller?

Jag? Kort?

Tydligen syns gravidmagen tidigare på korta kvinnor. Det har jag läst på några ställen och på den HÄR bloggen. (Har förresten hittat en MASSA gravid/försökerbligravid-bloggar i min smak som jag nu följer! Eller hittat och hittat, ni skrev någon kommentar, och jag fastnade helt enkelt för bloggen! Har ni någon extra följare på BL så är det jaaag! Haha. Ska jag kanske göra en sammanställning på bloggar jag följer nu?)
 

Det jag egentligen skulle prata om var att jag nämnde detta för R häromdagen. Jag tycker ju att jag kanske hamnar i den kategorin med mina korta 165 cm. Så jag berättar för R.
 
Jag: - Det kommer kanske synas snabbare på mig att jag är gravid!
Han: - Hur vet du det?
Jag: - Alltså jag VET ju inte, men jag är ju rätt kort och det ska tydligen synas tidigare än långa kvinnor...
Han: - Fast alltså... Du använder ju högklackat typ varje dag, då blir du minst 1.70. Och det är ju ganska långt!
Jag: ......................
Han: .................................................
Jag: - ...Ja, det är det ju. 
 
 
 

31 Oktober

Tänkte göra en update på läget just nu. Mest för mig själv nu.
 
Idag ligger jag på ÄL+9. Detta är det jag känner:
1. Jag somnar direkt nuförtiden - så otroligt skönt!
2. Jag vaknar rätt pigg och klar i huvudet.
3. Långpromenaderna känns alldeles för långa! I morse gick jag det söligaste jag någonsin gått - EVER.
4. Jag har fått finnar och fler är det på gång.
5. Jag har mensvärk som kommer och går.
6. På måndag är dagen jag ska få min mens.  
           - det är alltså endast 5 dagar kvar till BIM. 
7. Jag är mer kissnödig än vanligt. 
8. Jag har inte känt av något illamående eller några andra symtom än. 
 
 
 
Update: Förra månaden, 6 dagar innan min mens kom kände jag av kissnödigheten. Den var lika verklig som den är just nu... Så jag vågar inte tro att jag blivit gravid denna gång heller. Antagligen kommer mensen. Inställd på det nu. Speciellt när jag gått tillbaka och läst om alla mina "symtom". Att pendla mellan hopp och besvikelse... och sedan äntligen förstå att det inte gick. 

Finnar

Nu tog jag bilden med min webkamera så det syns nästan inte ens. Jag har fått två i ansiktet! Vilket är ganska ovanligt... Jag hoppas att det är ett symtom! Såg dessa i morse, men en var på gång redan igår.
 


Orealistisk jämförelse

Ibland när jag bajsar... då låtsas jag att jag ska klämma ut en bebis. Och jag gör alla grimaser och miner man ska göra när man föder. Om det är en hård och stor bajskorv så känns det mer verkligt.
 
Sen plockar man upp korven och ba: "ååh, älskling, vad jag längtat att få träffa dig!"  *kramis*
 

Jag ska sluta äckla mig nu.

Besviken

Jag är en rätt avslappnad person och tar faktiskt inte illa upp så lätt om småsaker. Men nu har jag på kort tid fått höra att nu borde R och jag sätta igång med bebisbakandet. Men hallå?! 
 
1. Man har inget med det att göra.
2. Fattar man inte att det sårar?
 
Och vi har ändå bara försökt sedan augusti. Det är ingenting jämfört med vad andra går igenom. Det kanske tar mycket längre tid, och inte fan vill jag att någon jagar oss med frågor om NÄR det ska ske...
 
Hur mycket vi än vill är det ingenting man kan styra över. Pressen är alldeles för stor, jag orkar inte svara på när det händer. Varför man väntar... För det är ju det folk tror att vi gör. Vi väntar. Att inte ha barn har på något konstigt sätt blivit = de vill inte ha barn. De vet ju inte ens att man försöker aktivt. 
 
Jag blir så himla less. Sedan när det kommer från ens egen familj är det ännu svårare. För när mensen väl kommer, så är det inte bara ens egen depression man ska ta hand om. Utan det är makens + familjens undran. Och jag ryser av obehag inför de frågor som kan tänkas ställas under nästa månad.
 
Det är ju så när man har en frispråkig familj som säger som de tycker. Sedan förstår jag till 100 % att folk berättar för sina nära och kära när man försökt ett tag. Det skulle jag ha gjort - även om det hade tagit emot så in i helvete mycket.
 
Ja, tråkigt inlägg men jag behövde verkligen skriva av mig. Jag är fortfarande så arg och ledsen. Kan inte förstå att man tycker att man har rätt att uttala sig om någons privatliv. 

BIM -6...

...eller ÄL+8, kan man säga. Jag har ingen aning om hur jag ska få dagarna att gå snabbare! Nu ska jag i alla fall ta en långpromenad hem. Och som alltid går jag förbi den här ursöta affären med de finaste bebisgrejerna. Längtar ju till att jag och R en dag kan promenera in dit! 
 

»»

Jävla skit, jag har varit så kissnödig att jag har haft svårt att sitta still! Sedan kl 09 i morse har jag varit tvungen att kissa hela tre gånger Det kanske är normalt för många men för mig är det helt galet! Eller... förra gången var jag ju kissnödig också och det var ju inget tecken. 
 
Och nu när jag är på biblioteket känns det jättejobbigt att först packa ner alla mina grejer för att gå på toa. Sedan stå och vänta på att någon släpper in mig. Man har ett bib-kort för att gå på toa här, men jag har glömt mitt hemma. Hur jobbigt som helst! 
 
Jag tar ju inte detta som ett tecken dock. Kissnödigheten had me fooled last time too. Så nej! Hah, det går jag inte på igen, sörru!
 
Istället klämmer jag på brösten lite härligt diskret sådär. Känns inte helt okej, det här faktiskt. Sittandes med studerande elever lite här och var. Jodå, nog är de allt lite ömma! Nice...

Längtan

Jag känner ju att jag måste skriva ner allt jag tänker innan jag blir galen. Men alla tankar är liksom huller om buller i hjärnan. Den röda tråden saknas... det längtas till BIM, till gravtecken, till att berätta för alla, till förlossning. Det längtas till att bli tre, bli fyra... osv. Det längtas till att veta hur framtiden ska bli. Och en längtan till den riktiga väntan.
 
Men absolut inte i den fina ordningen som jag skrev upp i alldeles nyss. Nej, nej. Jag hoppar från förlossning till graviditetstester. Från vecka 32 till vecka 3. Det är inga små hopp.. det är megastora bungyjump-hopp. Allt är i oordning, suddigt, oklart.. 
 
Jag skapar minnen om situationer som jag ännu inte upplevt. Jag analyserar, tänker ut de möjliga scenariona. Jag har bilder om reaktioner, om tårar, om glädjen i alla dessa scenarion. Jag ser barnkläder och nappar. Leksaker och stök. Barnkammare och spjälsängar. 
 
Allt detta känns resonligt... nej, det känns till och med nödvändigt att tänka så. Det är oerhört konstigt. Vi vet ju att det lilla embryot tar över hela livmodern och börjar diktera vilka hormoner som ska bildas och vad som ska ske. Men mer än detta tar den ju över hjärnan... 
 
Allt som tidigare var strukturerat och i sin ordning har förändrats till oigenkännlighet. Jag har tappat den röda tråden. Ordningen. Strukturen. Kvar står jag. Helt oförmögen att kunna skriva ner hur jag känner och hur jag mår. Var jag ska börja och hur jag ska sluta? 
 
Kvar finns bara den där längtan. Det enda som styr mina tankegångar just nu. 

Sablans Glitterpalett

Jag hittade graviditetstesterna som jag hade gömt i min låsbara sminkbox. I den finns glitterpaletten och lite mer extrem smink som jag använde mig av i lördags när jag var på fest. Den boxen kommer ju fram så sällan, så jag tänkte att det blir ju SUPERBRA att ha testen där! 
 
Självklart hade jag glömt att det var där jag förvarade dem, och ända sedan jag såg har jag inte kunnat sluta tänka på NÄR jag kan få använda dem. När kan jag testa? Jag vet att jag skrev att jag skulle vänta tre dagar efter BIM... men shit - jag tror inte att det går! 
 
Så jag kom fram till att jag skulle testa på ÄL+12, för då kan jag få ett korrekt resultat! Men jag har volleyboll-träning den dagen. Jag stiger upp jättetidigt, och sedan måste jag snabbt iväg. R och jag kommer inte träffas förrän senare på kvällen. Så ja.. Det är ingen bra dag. Och ska jag vänta till ÄL+13 kan jag ju lika gärna vänta till efter BIM.
 
Efter att ha stått med två av testen i händerna i en halv minut så la jag undan dem, och plockade fram den där sablans glitterpaletten som jag egentligen letade efter. 
 
Såhär såg mitt skrivbord ut när jag var klar... Inte lika snyggt som fejan blev.
 

30 Oktober

Morgonen började lite dåligt med tråkiga nyheter från skolan... Jag hoppas att det vänder snart! 
 
Jag klev upp i morse och gick på toa. Gjorde sedan frukost till R och mig. Och direkt efteråt känner jag mig kissnödig IGEN... Jag har inte druckit vatten alls under natten. Så jag tyckte definitivt att detta var märkligt. Jag har fortfarande inte gått och kissat och har hållit mig i en timme nu. I någon konstig del av hjärnan tänker jag att om jag kan hålla mig så är jag inte gravid. Och det är ju det jag vill tro just nu i alla fall.
 
Jag blir hellre positivt överraskad senare...
 

19:42

Kallt och ruggigt har det varit här idag. Det ösregnade på vägen hem, men jag hade min regnjacka med luva på mig. Så mig gjorde det ingenting. Det var bara mysigt. Promenerade en extra halvtimma i regnet. Nu verkar det som att oväder är på väg. R och jag ska ut till en grekisk restaurang för middag idag. Ska bli härligt! 
Mysig kvällspromenad genom stadens gator.


CHOCK

R och jag kollade igenom lite bilder igår. Sådana som vi knäppt under sommaren lite snabbt sådär. Och några från kvällen.
 
Jag fick en stor chock när jag såg bilder från juni. Vad tjock jag var! Jag minns att jag vägde lite mer och mådde lite sämre. Jag hade slutat med träningen och kroppen var  inte alls på sin topp, men jag visste inte att jag såg ut sådär!
 
Nu känns det inte lika hemskt att jag ätit dåligt och gått ner så mycket. Även om jag VET att det är dåligt. Det är minst lika dåligt att äta för mycket som det är att äta för lite. Men jag vill aldrig se ut sådär igen. Samtidigt VET jag att kroppen lär förändras när man blir gravid. Man blir större och degigare. Jag är helt okej med det. Jag vet ju att jag klarar av att gå ner igen. Har ju börjat med träningen nu så det känns bra.
 
Jag måste medge att jag ändå fick en smärre chock när jag var och hälsade på min vännina som fick barn för några veckor sedan. Jag visste ju att man förändrades. Det är ju en stor påfrestning för kroppen. Vissa kroppar hanterar det bättre, andra inte lika bra. Min kompis såg inte ut som sig själv, men hon hade ju precis fått barn. Man återgår ju inte till det man var direkt efter förlossning. Så mycket vet jag. Varför jag chockades? Det vet jag inte.
 
Även om jag hoppas på att min kropp kommer klara det bra, och återgå till hur det var så vet jag att det kanske inte blir så. Sedan tror jag inte att jag kommer oroa mig över hur jag ser ut när jag har världens finaste skatt i mina armar! Precis som min kompis inte alls brydde sig om hur hon såg ut. Och vill man, så går man ner det mesta en kort tid efteråt. 
 
Vet att detta inlägg inte alls är pk... Men jag skriver ju sådant som jag undrar över och tänker om. Jag vill ju helst se supervacker ut under hela graviditeten OCH under förlossningen. Om det inte blir så? Ja, det gör inte så mycket. :)
 
Nu handlar ju detta inte alls om just storleken... Finnar, fettigt hår, uppblåsta armar och ben... allt det där är ju inte särkilt attraktivt. Och jag älskar att vara attraktiv...
 

14 Juli

14 Juli alltså. Jag hoppas innerligt att detta är sant! Den 14 Juli har jag och R varit gifta i tre år! I år sa han att nästa år ska vi vara tre! Det var då jag fortfarande velade. Det skulle vara helt underbart om det faktiskt blev så nästa år! Vilken underbar tajming! 

Väntandes

Jag har väldigt ont i magen just nu. Som molande mensvärk. En hel vecka kvar till BIM. Men minns att jag hade ont ganska lång tid innan mensen förrförra månaden. Hoppas det går över snart. Det känns verkligen ordentligt. Det började när jag tog morgonpromenaden i morse. 
 
Pratade alldeles nyss med R och han frågade hur jag mådde. "Bra, men jag har ont i magen", tänkte jag säga. Men jag skippade det sista och det blev ett ensamt "bra". Jag vill inte ge honom eller mig själv förhoppningar. 
 
Jag inser att ont i magen/mensvärk så tidigt kan innebära att ägget redan fäst och att det livmodern nu börjar växa. Jag vet också att det kan betyda att mensen är någon dag tidigare än vanligt eller att det faktiskt är normalt att det börjar göra ont en vecka innan mens för mig.

Grejen är att allt är så annorlunda varje månad. Jag har olika symtom varje gång. Hade knappt mensvärk förra månaden. Så... Det är bara att vänta och se. 

ÄL +7

Gästerna som var här igår hade med sig ett litet barn på snart 2 år. Min svägerska älskar barn, hon leker med de tills DE inte orkar mer. Hon tröttnar däremot aldrig. Jag lekte med sötongen också, men eftersom jag var värd kunde jag inte ge honom mer tid.
 
När de har gått säger svägerskan: "ååh, kan inte du göra en bebis snaaaart!" Det var ingen fråga direkt, utan en önskan från hennes sida. Jag vet att de flesta väntar. Alla har ögonen för det där paret som gifte sig för mer än två år sedan... Som har hem och hus och bra jobb.. men varför inga barn? 
 
Det spekuleras och diskuteras. Jag har aldrig brytt mig, men nu när man planerar och vill... Då känns de där orden mycket mer. 
 
Igår pratade R med min mamma också på telefon. Indirekt berättade han att vi planerade inför framtiden. Skulle velat se mammas ansiktsuttryck när hon fått höra detta.
 
Jag längtar till en bebis... Jag längtar till att uppleva allt som hör till. Och jag hoppas att det gick denna månad. Även om jag inte har några som helst förhoppningar just nu. 

29 Oktober

Igår hade vi gäster här, och jag var upptagen med att städa och laga middag. Det var en halvt stressig dag, men mot kl 21 fick jag och R äntligen lite egentid! Det var skönt och välbehövligt! 
 
Mitt i allt detta hann jag faktiskt aldrig stanna upp och lägga märke till vad som hände i magen. Det var väl lika bra antar jag. En vecka kvar till BIM! Yay!

Optimist

Jag hatar att det känns självklart att jag ska bli gravid denna månad! Det är ju precis det jag inte får tycka. Tyvärr kan man inte rå för vad man känner. Jag är la en optimist, minst sagt! 
 
Har ju däremot inte känt mig annorlunda alls, men det är inte så konstigt på ÄL +5. Får nog lite koll på läget när det närmar sig BIM. Önskar att tiden gick lite snabbare. 
 
Ikväll ska vi ha fredagsmys. Väljer ut en film vi ska se. Vill ju definitivt se en skräckfilm, nu med halloween och så! Tipsa gärna! 
 
 
 

Hoppas

I morgon har det gått sex dagar efter ÄL, enligt mina beräkningar. Sex dagar efter ÄL betyder att jag kanske känner ägget fästa. Vi får väl hoppas det! :)

27 Oktober

Igår hade jag ont i magen. Som hugg i äggstockarna.. fast det vet jag inte om det var. Det var inte mensvärksont utan något annorlunda. Fast jag har nog känt det förut men aldrig tänkt på det. Jag tror inte att det var något som fäste eller något sådant.. även om jag hade önskat mig det. Det var liksom inte en specifik plats utan lite på båda sidor.
 
Vi har inte slutat sexa regelbundet även om jag tror att jag redan haft ägglossning. Det tror jag är en dålig idé. Man kan ju inte lita enbart på "känningar". Det bästa vore ÄL-stickor.
 
Det köps efter denna cykel är över! 

26 Oktober

Äntligen hemma igen! Idag har varit bra! Jag har kunnat tänka på annat idag och det har känts så otroligt skönt. Jag älskar mitt graviditets-youtubande, men det får jag sluta upp med. Dagarna går så mycket snabbare när man är fullt upptagen! 
 
Jag youtubar allt från det första plus-tecknet till förlossning. Jag har blivit halvt galen och besatt. Och det har jag tänkt att sluta upp med! 
 
Det här med att videoblogga om sin graviditet, DET tycker jag är mysigt. Jag video-uppdaterar min bästa vän i Sverige om ALLT, så hon ska definitivt få uppdateringar om graviditeten på samma vis! Det ska bli jättekul! 
 
Jag ser så mycket fram emot detta! *glad*

Novemberfin

 
 
Dags att klippa håret. Farväl, adjö, kära ogräs till hår. Det når nu rumpidumpan, vilket är alldeles för långt! Nu ska jag bli Novemberfin! Men innan dess ska jag på en liten tillställning, Nu blir det party! Ses ikväll!
 

Sjuk Dröm

Jag borde göra en egen katergori för endast drömmar... Speciellt om bebisar.
 
Drömmen:
Jag ligger vaken i min säng och undrar när mensen ska komma... Jag vill testa tidigare och få positivt. Vad jag känner liggandes är en sammandragning. Och det dröjer inte alls länge förrän jag klämmer ut världens finaste pojke. Jag gör det själv. Det tar ungefär tre minuter och gjorde inte alls ont! (Dröm, som sagt.)
 
Så jag får upp honom i min famn och tycker så klart att det är jättekonstigt! Det blev en pojke. Jag vill klippa navelsträngen men jag har ingen sax. Och inte heller kan jag klämma åt den som jag ska.. Så den är kvar och stör mig av någon anledning. Min son ligger på mitt vänstra bröst och tittar på mig. Det känns underbart verkligen.
 
Efter tio minuter resar jag mig upp och öppnar min sovrumsdörr. Där står Rs föräldrar. De är inte lika chockade jag vill att de ska vara! De håller honom, och sedan kommer Rs syster och hon är lite mer chockad. Hon säger att det inte alls syntes på mig att jag var gravid, osv.
 
Jag försöker själv förstå hur jag kunde missat en graviditet. Jag tog ju ett negativt test förra månaden. Jag hade ju inte varit gravid. Och så får jag en fullt friskt, tjock son! Jag ringde sedan R, som var på jobbet. Han svarar inte först, men sedan får jag tag på honom! Jag talar om att han fått en son. Han blir heller inte lika glad som jag förväntar mig.
 
Svärmor undrar varför jag inte ropade in henne för att hjälpa till... och påstår att det säkert gör massa ont i muffen nu. Och jag svarar att det gick så snabbt och muffen mår perfa. Utöver det - sängen blev ju inte ens lite blöt, blodig eller äcklig! Men jag var så sjukt besviken på mig själv att jag inte fick uppleva de där 9 månaderna av graviditet! :(
 
Efter detta börjar drömmen bli lite konstig (hahah, som att det inte redan var det).. Nej, osammanhängande är ett bättre ord! Jag fick t ex en beundrare, jag kallade min son för Rasmus (?), sedan såg jag honom som en 9-årig flicka. Och jag var plötsligt 62!
Ândå.. finaste drömmen och känslan EVER. Han låg så fint i famnen på alla och jag kände mig så stolt. Det var otroligt. Han grät bara lite ibland och det var verkligen den finaste gråten på jorden. Tänk att få uppleva detta på RIKTIGT. Vilken mäktig känsla det måste vara!
 
 
 

Jag älskar honom

Han är det finaste jag har Idag kom han hem med en stor bukett vita rosor! "De röda var slut", säger han ledsamt. Röda, vita, svarta, mig spelade det ingen roll! Så en stor blöt kyss fick han tillbaka! Jag kunde inte förstå varför... Var det någon speciell dag? Fyllde jag år? Näe... Det var inget speciellt.
 
Men det blev ju det nu..
 

 
 
Jajajajaja, jag vet att vi är äckligt lyckliga.. Ibland vill jag själv kräkas när jag tänker på det. Någon måtta får det vara på romantiken! 

Chock

Vad kladdigt det är att göra barn egentligen! 

ÄL +3

Den 28/11, söndag ska jag vara uppmärksam på om jag kan känna nån liten blastocyst bädda sig in i endometriumet. Vet att det är många som känner av det, och jag hoppas att jag kan vara en av dem! Känns ju lite som ett tecken på att något händer.
 
Det är så svårt att tänka på något annat än ÄL, BIM, längtan, barn, familj.. gaaah! Jag blir lite halvt galen! Måste släppa dessa tankar på något vis...
 
 

25 Oktober

Jag är så otroligt trött idag. Inte bara idag, jag har varit trött i en hel vecka nu. Jag har svårt att somna på nätterna. Igår somnade jag runt kl 02, detta efter fyra timmars försök. Hade till och med på lugnande musik och R fick klappa min rygg. Dagen innan sov jag 5 timmar. 
 
Och sen ska man upp och iväg. Skittrött. Och när man väl går och lägger sig - utmattad - så somnar man inte. Har huvudvärk och är inte alls på ett bra humör idag. Suck.

Påverkar bebis i magen!

Såg en dokumentär om psykiskt sjuka barn som mördade, och R som satt bredvid blev sur! Han satte en hand mot min mage och sa (läs=skrek): "Men se inte såna här program! Du vet att det påverkar!" 
 
Vadå påverkar? tänkte jag först. Sedan märkte jag hans hand mot min mage. "Du, det är inget här inne!"
 
"Hur kan du veta det? Se något roligt istället!"
 
Så nu ska jag skratta lite till stand-up!

Tips för att bli gravid

Hittade denna lista HÄR, och det ska då vara tips på hur man lättare ska bli gravid. Det kändes som en kul grej så jag tänkte se hur mycket som stämmer in på just mig. Nu vet inte jag vad som egentligen hjälper.. vissa grejer låter ju lite konstigt. Redan första punkten.. Folsyra, ska väl ingen betydelse för fertiliteten? Men ändå, kul grej! Och jag får se hur jag ligger till!

Jag har bara kopierat rakt av, mina egna kommentarer visas kursivt i LILA! 

 

1. Få i dig folsyra. 
500 mikrogram folsyra per dag har visat sig ha stor betydelse för fertiliteten men också för att minska fosterskador i det centrala nervsystemet.

2. Satsa på grönt. Måste bli bättre på äta i allmänhet.
En kost rik på frukt och grönsaker minskar risken för missfall. En brittisk studie visar att ett regelbundet intag av frukt och grönt minskar risken för missfall med 46 procent.

3 Gilla d-vitamin. Jag är aldrig ute i solen, tycker min hud är brun så det räcker.
Brist på D-vitamin hos kvinnor kan leda till ägglossningsproblem. Genom att vistas ute i sol­ljuset minst en halvtimme om dagen, utan solskydd, täcker du ditt dagliga behov av D-vitamin. Under vinterhalvåret kan du i stället äta fet fisk och D-vitaminberikade produkter.

4. Välj de långsamma. 
Den danska gynekologen Bjarne Stigsby menar att den som vill bli gravid bör byta ut de snabba kolhydraterna mot långsamma. Snabba kolhydrater, som vitt mjöl och socker höjer insulinnivåerna, vilket kan påverka äggstockarnas funktion och orsaka infertilitet. 56 procent av de kvinnor Stigsby behandlat på sin klinik har blivit hjälpta bara av att ändra sina kostvanor.

5. Ät rätt fett. 
Undvik transfetter. Enligt amerikanska studier riskerar även små mängder transfetter att stoppa ägglossningen. Enkelomättade fetter, som exempelvis olivolja, ökar däremot fertiliteten.

6. Ge järnet. 
Se till att äta järnrikt, men observera att det är järn från frukt och grönsaker som gynnar fertiliteten, inte från kött.

7. Fimpa. Har aldrig rökt! 
Rökning hos kvinnor hämmar ägglossningen men försämrar också 
produktionen av hormonet progestoron som behövs för att ägget ska fästa på livmoderväggen.

8. Undvik lågfettsprodukter. 
Nya studier visar att kvinnor som väljer mejeriprodukter med låg fetthalt löper större risk att få problem med ägglossningen, än kvinnor som väljer feta mejerivaror.

9. Dra ner på kaffet. Dricker endast 1-2 koppar om dagen. Aldrig mer! 
En nordisk studie visar att ett stort intag av koffein ökar risken för missfall, särskilt i början av graviditeten. Begränsa ditt intag av koffein till 3 koppar kaffe eller 4–5 koppar te per dag.

10. Ät mer jod. 
Jodbrist kan göra det svårare att bli gravid men också öka riskerna att få missfall. De senaste årens trender med oberikat fling- och havssalt gör att vi får i oss allt mindre jod. Använd därför alltid jodberikat salt i maten.

11. Minska intaget djurproteiner och öka intaget växtproteiner, som bönor, nötter och avokado.
Somliga menar att det på så vis går att minska missfallsrisken.

12. Mumsa mörk choklad är lustens egen medicin. Jag fullkomligt hatar mörk choklad. Tycker att det smakar apa men jag verkar vara den enda. 
Den innehåller tryptofan, som ökar serotoninnivåerna i hjärnan och ökar pulsen på samma sätt som en upphetsande kyss.

13. Dra ner på alkohol. Dricker inte! 
(Mer än två flaskor vin i veckan) kan påverka ägglossningen negativt och öka risken för infertilitet.

14. Fixa e-vitaminet. 
Vitamin E har positiv påverkan både på lust och förmåga att bli gravid. Finns naturligt i kallpressade vegetabiliska oljor, mörka grönsaker, avokado, ägg, nötter, lever med mera.

15. Kolla läkemedlet. Går inte på några mediciner överhuvudtaget.
Använder du regelbundet läkemedel bör du rådfråga din läkare om de påverkar möjligheten för dig att bli gravid. Vissa typer av antiinflammatoriska läkemedel kan störa ägglossningen. Värktabletter som exempelvis Magnecyl, Ipren, Treo och Aspirin har också 
visat sig sätta ner fertiliteten något.

16. Träna en halvtimme per dag. Entimmes långa promenader nästan varje dag! 
Det minskar risken för infertilitet. Orsaken till det är bland annat att fysisk aktivitet stabiliserar insulinnivåerna.

17. Sköt om tänderna! 
Kvinnor med ohälsa i munnen har svårare att bli gravida än de med friska tänder, eftersom inflammationsprocesser kan störa kroppens funktioner. Borsta tänderna noga och använd tandtråd varje dag.

18. Lagom vikt är bäst. 
För stor över- eller undervikt kan ge menstruationsstörningar och svårigheter att bli gravid. Ultimat är att hålla sig på ett BMI mellan 20 och 24, men en viktminskning på bara 5 procent kan ge positiv effekt på fertiliteten.

19. Stressa ner. 
Fler barn blir till vid påsk, jul och på sommaren, då vi tar det lugnt. Mindre stress minskar stresshormet kortisol som hämmar hypofyshormonet LH som stimulerar könshormonerna.

 
 20. Stoppa deppet. Ingenting man kan kontrollera direkt. Det går upp och ner. Ibland går det väldigt mycket NER.
Nedstämdhet ökar hormonet prolaktin som kan hämma menstruationscykeln.
 

21. Motionera mera. 
Det ökar blodtillförseln till testiklarna vilket höjer sexlusten. Men cykling över tre timmar i veckan ger risk för erektionsproblem, då sadelns tryck mot ljumsken kan skada artärerna.

22. Stay cool. 
Testiklarna ska hållas kalla, därav deras placering på kroppen. I hög värme fungerar inte spermieproduktionen. Var försiktig med heta bad, bastu, tajta kläder och laptop i knäet.

23. Gilla zink- och folsyra. Folsyra - ja. Zink - nej, inte ännu tyvärr.
Brist kan ge lägre spermieproduktion. Folat finns naturligt i gröna grönsaker baljfrukter, potatis och apelsiner. Zink finns i magert nötkött och mörkt kycklingkött.

24. Boosta d-vitamin. 
Brist på vitamin D kan leda till sämre rörlighet hos spermierna. Ut med karln i solen och mata med fet fisk!

25. Banga soja. 
Män i västvärlden som äter mycket soja har en lägre koncentration av spermier. Det gäller dock inte asiatiska män, möjligen för att den exporterade sojan, ett så kallat TVP-protein, framställs på onaturlig väg, medan det asiatiska sojaproteinet är naturlig.

26. Skippa droger! 
Även droger i små mängder som tas sällan kan ha stor påverkan på fertiliteten hos män.

27. Välj alkoholfritt! 
Alkohol har skadlig effekt på cellerna där spermierna bildas. Så mycket som en tredjedel av manlig infertilitet kan bero på för hög alkoholkonsumtion.

28. Rök mindre. Eller inget alls?!
Män som röker producerar färre och mindre friska spermier.

29. Minska på kaffe och cola. Min karl är minsann duktig, han! 
Konsumtion på över 800 mg koffein per dag ger minskad spermiekoncentration och färre antal spermier.

30. Ligg kvar. Ligger kvar, men när ska allt ut igen då?
Ett gammalt tips är att undvika att resa sig upp direkt efter avslutat samlag, för att hålla spermierna kvar kring livmoderhalsen.

31. Ha en kudde under rumpan. 
Genom att placera en kudde under rumpan kan du låta tyngdlagen hjälpa spermierna in i livmodern till äggledarna. Inte heller detta tips är vetenskapligt bevisat.

32. Go doggy style! 
Ge spermierna goda odds genom att välja missionären eller bakifrån (när kvinnan står på alla fyra). Det hjälper mannen att tränga in djupt så att sperman hamnar nära livmoderhalsens mynning.

33. Sök hjälp. Inte över 35 eller försökt att bli gravid en längre tid.
Om ni har försökt ordentligt att bli gravida i över ett år (ett halvår om kvinnan är över 35 år). Det gäller också om du råkat ut för upprepade, tidiga missfall.

 

 

23/33 fick jag. Det är väl.. bra? Ligger ni också bra till. (Hahaha, ligger ;)  ) Let me know!

 

Otillräcklig

 
Vadå försöka "aktivt"?! Jag har aldrig varit så oaktiv i hela mitt liv. Det känns ju inte direkt som att man försöker. I väntan på ÄL tänker man liksom: "nu jädrar ska vi sätta igång!" och sedan har man sex typ två gånger. Resten av tiden väntar man...(väldigt oaktivt) på resultat. 
 
Aktivt för mig vore att man hade sex typ tre gånger om dagen... Jag förstår ju att detta inte är till någon nytta. Men då GÖR man ju ändå något. Kan komma på mig själv med att sitta och fundera över om varannan dag veeerkligen är tillräckligt, fastän jag vet att det är det.
 
Ändå känns det som att vi inte gör något.

Gravidtävling?

Jag berättade ju om några vänner till mig och R som vi träffade i fredags. Skrev ju att det blev mycket barnsnack och jag fick känslan av att de ville försöka, eller inte hade något emot att få ett barn nu. Glömde helt bort att hon mot slutet av kvällen sa: "Vi kanske ska försöka tillsammans!". Tror inte att hon menade någon sexorgie utan ja... ni förstår.
 
Jag svarade med ett glatt "absolut" (oj, vad fel det kommer bli om hon faktiskt menade sexorgie)! Det skulle faktiskt vara otroligt kul att ha en vän som var gravid samtidigt - ännu bättre - i samma vecka! Tyvärr finns det ingen, förutom hon i min vänkrets som skulle tänka sig bli gravid, tror jag. 
 
Men det är ju det som är så bra med bloggen tycker jag! Kommer nog allt hitta någon med samma vecka, symtom och nojor... Det kanske inte är samma som med en nära vän, men ändå. 
 
Jag tänker inte alls berätta för någon om att vi försöker aktivt, ännu mindre till ett par kompisar som själva försöker. Och be de hänga på! Usch. Jag vet hur det kommer att sluta - som en tävling. Där VI måste komma först och vara bäst.
 
 
Nä-e, tack! Det räcker med den galenskap jag redan har på gång.
 
 
 

ÄL +2

Jag längtar till BIM. Till veckan efter ägglossning. Till symtom. Denna gång känns det mer. Varför? Jag tror att det beror på att jag faktiskt kände av ägglossningen så tydligt denna gång. Det gjorde jag inte alls förra gången. Och gången innan dess hade vi inte sex under/innan ägglossningen ens. Så ja. Det känns mer.
 
Och jag hoppas mer. Två veckor kvar till BIM... Nedräkningen har börjat.

Konversation

 Jag har tänt ljus på vårt nattbord och R håller på och pillar.
 
Jag:  - Snälla, lek inte med elden!
Han: - Jag leker inte med eld!
Jag:  - Snälla, lek inte med stearinljusen!
Han:  - Hehehe, okej.
Jag:  - När ska du bli vuxen egentligen?
Han:  - När vi får barn.
 
Jaha... minst 9 månader till av idioti att stå ut med då.
 
Älskar min plutt!

Höst

Hösten börjar märkas av i detta land... Bilden är från Paris (Château de Versaille) för precis ett år sedan! Jag älskar hösten och Paris är verkligen underbar under denna årstid! 
 
Och sedan är det ungefär 5-6 timmars bilresa härifrån så jag får uppleva det snart igen, hoppas jag!
 
 

BloggLogg

21 okt -  ägglossningsont i magen, sexade
22 okt -  fortsatt ont i magen, sexade inte
23 okt -  ingen ont i magen...
5 nov  - BIM
8 nov  - Testdag!!!
 
Tror alltså att jag hade min ägglossning den 22:a. Hoppas ju att jag har haft den precis däremellan 21:a och 22:a så att vi prickade. Sen om den var igår är det ju en stor möjlighet att det gick ändå. Idag känner jag dock ingenting i magen.
 
Önskar att man var en av de kvinnorna som kunde "känna" när spermien gick in i ägget, haha! (Detta är alltså inte möjligt, men vill man så kan man!)
 

6Snack

Skrev igårkväll att vi skulle försöka igen... som att det var något självklart. Det är det aldrig, ska ni veta. R kom hem vid 21-tiden. Var trött och skulle äta middag. Efter det såg vi på the walking dead och hade en mycket trevlig myskväll. Men tiden gick och fast vi båda var sugna så hände det inte. 
 
Och jag skulle aldrig vilja att han kände sig tvingad till sex, eller att jag skulle behöva känna att jag måste. Det ska inte behöva vara så. Så jag valde att inte säga att jag hade haft ont i magen igår också... Och att man kanske skulle försöka. Det fick bli som det blev. Som det skulle vara om vi inte försökte.
 
Vi får hoppas på det bästa helt enkelt.

Pinsamheter

För ungefär ett år sedan var jag inskriven i en franska språkkurs. Tjejen som satt bredvid mig var en supervacker, men något överviktig tjej i 25-årsåldern. Hon såg lite halvgravid ut.. för hon var inte så mycket större någon annanstans än på magen. Men jag vågade aldrig fråga, tyckte faktiskt att det var väldigt opassande. Och hon berättar väl när hon vill.
 
Jag minns under en rast, att vår lärare frågade henne när bebisen skulle komma. Detta var då framför mig och ett par andra elever. - Vilken bebis? frågar tjejen. Och läraren blir helt paff och inser att hon inte alls är gravid. 
 
Otroligt pinsamt. Och jag blev mycket obekväm under den tiden och tjejen tittade skamset på mig och erkände att hon gått upp i vikt ganska mycket under året.. 
 

 
Ställer numera väldigt få/inga personliga frågor alls. Utan man väntar tills att någon annan vågar! 

Måndagsmys

Lite mycket för en kväll kanske... Jaja, nu börjar min myskväll. Man får göra det bästa utav måndagarna!
 
 
Har inte haft ont i äggstockarna de senaste timmarna. Kanske är det redan över. Och nu börjar ju den långa väntan till BIM... 5/11 alltså. Vet inte om jag kan hålla mig tills dess denna gång för att testa. Ska försöka, men ja... Svårt kommer det att bli. 
 

Scented Candles

Idag blir det mys framför lite film och the walking dead! Har tänt doftljus och städat. Och godis och chips köpte jag på vägen hem. Har fortfarande ont i magen, och det är fortfarande mensvärksliknande. Så jag hoppas att vi får till det i kväll också. 
 

Hopp och Längtan

Jag längtar så otroligt mycket, det är omöjligt att förklara.. Det ska bli kul med denna tid från ägglossning till mensen (som förhoppningsvis uteblir). Jag ser fram emot symtom, som jag ska försöka hålla hemliga för R. Jag vet att även om jag själv är kritisk till symtomen så finns det ett litet hopp inom mig. Att det faktiskt ska ske denna månad. 
 
Så jag säger till R att mensen beräknas komma senare än tänkt så att han inte blir alldeles superglad om den är någon dag sen. Jag hoppas så innerligt att det går denna gång! Hoppas på något som är hälften han, hälften jag. 
 
 
Jag har fortfarande ont i magen. Coolt. Bakar på ännu en gång ikväll dårå. 

Anonymiteten

Just idag känns det jättejobbigt att vara anonym på den här bloggen. Jag vill helst av allt bara visa upp mig och bli... personifierad. Bli mer på riktig. Men det kommer nog aldrig hända.. inte på denna blogg i alla fall. :( 
 
 

Sockerkick

 
Fick inte i mig någon frukost i morse, så fick köpa frukost på väg till skolan. Jag stod och försökte välja mellan de extremt goda bakelserna och en nyttig sallad... Vad tror ni att det blev? 
 
Men jag har mina anledningar:
1. Salladen var DYR!
2. Man kan inte äta en sallad gåendes!
3. Man kan heller inte äta sallad sittandes på lektion. Det är förbjudet!
4. Bakelser är ju sjukt goda. 
 
 
Nu mår jag ju lite illa. Sockerkick x 2000.

22 Oktober

Nu sitter jag och läser om trisomi 13 och 18. Jag har ingen aning om varför jag gör så här. 
 

Igår på kvällen fick jag rejält ont.. för att vara ägglossning alltså. Kändes som mensvärk, och jag sa det till R. Jag hoppas verkligen att det gick! Antar att mensen också kommer tidigare nu då. 
 
5:e Nov är BIM, hur ska tiden gååå? 

Aj i Magen

Jo, det värker rejält i magen. Jag tror minsann att det är ägglossning på gång här nu.. ååh, så spännande! Om jag har ont just nu tror jag att det blir ägglossning i morgon. Det går inte att ta miste på denna värk! Jag är sååå excited!
 
Och denna gång har jag ont på båda sidorna i magen. Annars brukar det vara antingen höger eller vänster. Kan de vara så att det är två äggs som släpps denna månad? *extas* 

En kopp te

Nu sitter jag här och dricker te. Älskar te. Har pluggat sedan morgonen... vill få så mycket som möjligt gjort innan jag blir gravid, och sedan inom de nio månaderna. Nu ska jag i alla fall njuta med maken. Håll tummarna för oss för denna månad! Och att mensen håller sig borta! 

Smågräl

Idag har inte varit en sån jättebra dag. R och jag har mest smågrälat idag. Det kan ju vara mysigt efteråt när man ska bli sams igen. Men idag var det inte så värst mysigt, vi hann liksom aldrig bli sams. Inte förrän han skulle lägga sig och ville gosa. Och jag tänkte att jag kanske hade ägglossning... Men visste inte om jag skulle säga det rakt ut.
 
Jag: - Jag vet inte om jag ska berätta en grej.
Han: - Vad? Jo, men säg!
Jag: - Nä, det gör jag nog inte.
*liten paus, och stor leende på R's fejs*
Han: - Jag vet redan! Du har ägglossning!
 
Och efter denna konversation behöver jag ju egentligen inte nämna att vi inte bråkat så mycket mer. ;) 
Vilket otroligt bra sätt att avsluta ett gräl på... "Älsk, jag vet att råkade krocka med bilen i morse, men jag har faktiskt ÄGGLOSSNING just nu..." 
 
"Ja, men okej då. Då gökar vi!"
 
 
 

21 Oktober

Jag har varit hemskt upptagen de senaste dagarna. Vi var och träffade ett par kompisar i fredags - mycket barnsnack med dem... Jag tror att de också planerar att skaffa barn nu. 
 
Blir så stressad av detta av någon anledning... Skitdumt, jag vet.. Jag tror att jag känner av ägglossningen nu. Kan så klart vara så att jag inbillar mig, men den kanske är på gång redan. Normalt är det fortfarande tre dagar kvar. Men min fertila period har ju börjat. Wuhu!!!
 
 

Idiotiskt

Hormonnivåerna stiger känner jag. Jag kanske närmar mig ägglossning. Hittade av misstag ett halvt romantiskt mail som en tjej skrivit till R (för tio år sedan) och jag kände mig bara så ledsen. Och då blev R ledsen. Allt var så löjligt. 
 
1. Jag grät.
2. Över att mail som inte R ens skrivit själv.
3. Det var för TIO år sedan då R var 18 år gammal.
4. Hon var inte ens hans flickvän eller något i den stilen.
 
Idiotiskt, jag vet. Sååå otroligt dumt. Och R är så fin för han sa: - Men vad gör jag för att göra allt bättre, då?
Näää, jag vet inte...Sätt dig i en tidsmaskin, åk tillbaka tio år och undvik all kontakt med den här tjejen. Och ALLA andra tjejer också för den delen!
 
Känns ju rimligt...
 
 
Om det är såhär NU, hur blir det då när jag är gravid???
 
 
 

Planering

R sitter här bredvid och pratar i telefon angående sjukhusförsäkringen och en eventuell graviditet. Nu har vi ju börjat planera på riktigt, och även om detta är rent teknisk planering... så är det jävligt mysigt att höra honom prata med någon om det! Det blir ju så verkligt, så konkret.
 
Nu har jag druckit kaffe och känner mig mer som en människa. Om två dagar börjar min fertila period! Kul! Får se om jag känner något. Tror att jag hade något på g redan igår men är inte säker. Vi sexar regelbundet denna månad i varje fall.

19 Oktober

Går runt som en zombie såhär kl 06 på morgonen. Somnade runt tvåtiden och nu ska jag upp och iväg. Innan dess - en dusch. Har skitont i munnen. Ena visdomstanden har kommit ut på lite fel ställe... mot köttet i kinden. När jag biter kommer köttet emellan. Har haft skitont i tre dagar. 
 
Typiskt... när jag ändå gett min in för att äta ordentliga och regelbundna måltider så händer det här. Jag kan knappt äta något. Igår tvingade jag i mig halva middagen men  mer än så gick inte. Och det tog ungefär en timma att få i sig. 
 
Idag är jag upptagen, ska försöka mig på att mobilblogga men annars hörs vi mot kvällen. StinaLee har fått sin lilla son förresten! Grattis till henne!  
 
 
 
Känns som att det blir många små pojkar!

Kvällstankar

Har otroligt svårt att sova.  R sover sedan länge. Han är så otroligt fin, min pojke... Idag kom han hem och det första han sa var: "jag är så otroligt glad!" Jag undrade naturligtvis varför... och då svarade han att: "jag ska bli pappa snart!" (Måste erkänna min första reaktion var "VA!? Är jag gravid!?" Men efter en sekunds eftertanke insåg jag att jag inte ens hade haft ägglossning än.)
 
Och sedan kramades vi om. Jag behövde den kramen. Känna att det var vi. Idag har jag verkligen längtat. Något mer än det vanliga. Det har känts så tomt och jobbigt just idag. Har ingen aning om varför. Det blir bättre snart. Det vet jag. 
 
Att R är med mig underlättar. För honom är det nog bara lycka än så länge. Vi får se hur det blir efter att första mensen kommit. Men än så länge svävar han små rosa moln... som jag har lyckats bygga upp. Det var ju lätt - bara att berätta att nu vill även jag starta familj. Då blev han ju sådär lycklig. 
 
Det han inte vet om ännu är att även rosa moln gör så att det regnar. Jag tycker det är mysigt med regn ibland. Men just nu vill jag ju gärna sväva på de där molnen, jag med! Speciellt tillsammans med älskade R... Känns lite halvt omöjligt just nu.

Roliga idéer

Snälla, ta detta inlägg med en nypa salt.
 
 
Sedan länge (innan jag ens var gift) har jag haft lite roliga idéer på hur jag skulle "uppfostra" mina barn. Jag har två idéer jag kan berätta om:
 
 
 
1. Ni vet hur föräldrar berättar sagor och historier när man nattar sina barn? Jag tänkte göra lite annorlunda. Pussa de på pannan, dra täcket upp till hakan och sedan avsluta med:
 
"Har du tänkt på vad som händer... om ett föremål som aldrig kan stanna utan måste fortsätta i konstant hastighet KROCKAR med ett föremål som aldrig kan flytta på sig från sin plats? Godnatt då, älskling." *stänga dörren* 
 
Vilket überbra sätt att utveckla de små hjärnorna på! 
 
 
 
 
2. Jag ska inte säga "Va?" eller "Ursäkta?" när jag inte kan höra vad barnen säger. Istället ska jag göra typ: "Schhh, prata högre, jag hör inte... Schhh?"  Typ ett frågande schh. Ni vet, schhh-ljudet som man gör när man vill tysta ner någon? Tänk, en vacker dag när läraren på deras skola bara: "Seså, ungar, schhhh!" Och de missförstår och börjar prata ännu högre. Sjukt kul ju! 
 
Petra (bästa vän) tycker det är en jättekul idé. Men R var inte så jättepepp på mina idéer. Och mamma bara skakar på huvudet och undrar vad HON gjorde för fel i MIN uppfostran.
 
 

Längtan

Jag försöker låta bli att längta.. men det är så svårt. Jag vet att det kommer ta lång tid. Jag är inställd på det, men jag kan inte sluta önska att jag blir gravid snart. Jag gömde mina graviditetstest (de jag hade kvar) så fort mensen kom, så att jag slapp se dem och påminnas om dem. Tror att jag blev lite beroende av att testa. Även om jag endast tog två... (BIM+3 och +5.) Jag har även gömt strumporna som jag skulle ge R. Fortfarande inte inslagna än...
 
Nu måste jag fräscha upp. Funderar på att duscha... Känner mig rätt ledsen idag. Och nästan tom. Det är nästan som hur jag kände mig i maj... När jag för första gången verkligen trodde att jag var gravid, men inte var det. Känner mig inte hel längre, och just idag är det väldigt påtagligt. Dessutom känner jag mig löjlig just FÖR ATT jag känner så.
 
Saknar R och jag hoppas att han får bort den här känslan. 

18 Oktober

Fortfarande asmycket jag funderar över. Har legat och grubblat ett tag nu... 
 
• Kudde under rumpan efter sex? Det är det många som gör. För att hjälpa spermierna uppåt? Funkar det? Jag har ingen aning... Jag brukade alltid ställa mig upp direkt efter, men sedan jag läst detta ligger jag gärna kvar och tar hand om kladdet senare. Dock utan kudde under rumpan. 
 
• Bråk under ägglossningen? Vad gör man om man irriterar sig på ens partner extra mycket den dagen och absolut inte vill komma nära ens? Om man haft ett ordentligt bråk och absolut inte kan tänka sig ha sex? Vad prioriterar man? Att vara sur eller? Jävligt jobbigt om man blir sams dagen efter och har liksom slösat bort en hel cykel. Eller gör man som Monica i Friends? (Älskar friends!!!)
 
 
 
Dessa frågor skulle sammanställts med frågorna i gårdagens inlägg egentligen...

Intala - Övertala

Intalar mig själv och R att det kommer ta lååång tid till jag blir gravid. När han stressade angående sjukhusförsäkring sa jag med världens lugnaste och mest övertalande röst någonsin: - Men nääää, ta det luuuugnt. Än blir vi inte gravida på fleeeeeera månader!
 
Jag överdriver inte. Det är nästan så att jag själv tror det! Vilket är jättebra, då blir ju jag inte besviken heller. Samtidigt så känns det som att det kommer hända när som helst. Redan nu typ. 

17 Oktober

Jag är så otroligt trött. Gäspar konstant, kan inte koncentrera mig på mina studier och känner mig så otroligt frusen. Planerar resan till Sverige, men det verkar vara så svårt. R har inte så många lediga dagar och jag vill ju spendera julen där. Samtidigt är biljetterna så dyra.. 
 
Jag har precis käkat lunch. Eller frukost borde man kanske säga. Men det är egentligen middagstid. Och tog min folsyratablett. Duktigt där! Tabletterna har jag varit noga med att ta. Men att äta regelbundet och bra - det är något som jag kämpar med. Jag känner inte av hungern alls ibland. Mitt schema är så konstigt och mina måltider blir ju också ändrade.. Ibland ska jag upp kl 6, ibland kl 10. Ingenting är regelbundet. Men jag måste få det under kontroll! 

Förklara?

Jag har så många frågor jag inte vet vem jag ska ställa till. Skulle gärna haft en gynekolog till hands 24/7 fram till ägglossningen åtminstone.
 
• Kan lutealfasen förändras? T ex om min mens är sen, betyder det nödvändigtvis att min ägglossning också var sen? Jag vet att min mens brukar bli sen om jag blir sjuk. Men om jag blir sjuk EFTER ägglossningen... då måste väl ändå mensen komma på BIM, om nu lutealfasen är densamma och aldrig kan ruckas på. Eller?
 
• Livmodertappen är öppen vid ägglossning, och detta kan man känna med att tippen av lillfingret går in. Jag vågar inte gå in med mitt lillfinger. Senaste gången någon kände/klämde på min tapp var min gynekolog som förde in en spiral. Det gjorde jätteont, speciellt när hon tog tag i den. Minnet sitter kvar och jag vågar helt enkelt inte. Och om tappen är längre in då? Längre in än mitt lillfinger? Hur ska jag upp då? 
 
• Skengravid när man vet att man är skengravid? Många som säger att "jag är skengravid, det vet jag. Kroppen luras!". Det är väl ändå hjärnan som luras...när man verkligen vill vara gravid? Men hur kan man vara skengravid när man är fullt medveten om det och är superkritisk till sina "symtom"? Eller är det uttrycket bara överanvänt...? Vid tillfällen när mensen är sen pga av något annat? Det kanske är något undermedvetet. Att man gärna (hjärna, hihi) vill. 
 
Shit - det är inte normalt att garva fem minuter till den där sista ordvitsen! Speciellt inte när man sitter på ett bibliotek. 

Notes

Fertila perioden börjar om fyra dagar! Yay. Jag har sedan några veckor sedan även börjat notera hur ofta vi gökar. Trodde alltså att varannan dag skulle vara jättemycket men det är alldeles lagom. Och ungefär så mycket vi kör normalt... Har aldrig hållit koll tidigare. Faktiskt så är det inte alls svårt varannan dag! Det svåra är att man INTE ska köra på dagarna emellan. Man vill ju inte köra lösa skott. 
 
Fast det är klart... skulle man vara sjuk eller inte alls känna för det blir det ju mycket jobbigare. 

Mamma

Mamma och jag brukar prata om allt möjligt i telefon. Samtalsämnena tar ju aldrig slut. Ibland glider vi in på mindre trevliga saker. Eftersom jag berättar allt för mamma tog jag också upp en dröm som jag hade haft om henne. 
 
Jag: Mamma, jag drömde dåligt om dig i natt..
Mamma: Men herregud, det gjorde också din pappa. Vad ska detta betyda då?
Jag: Oroa dig inte, jag tror inte det är något. Bara ett konstigt sammanträffande.
Mamma: Jaa, jag har ju inte sett mina barnbarn ens ännu.
Jag *efter kort tystnad*: Det händer nog snarare än du tror.
Mamma: Jaså?
Jag *bestämt*: Ja.
 
Och så skrattade hon. Jag är så glad att hon inte säger nej  med samma bestämdhet som hon brukade. Hon har alltid påmint mig om att skydda mig och hur opassande det skulle vara med barn. Men även hon, precis som allt annat i min omgivning, kommer fram till ett och samma beslut.. Det känns så otroligt bra. Jag vet inte hur jag skulle klarat något alls utan mammas stöd. Och har jag mamma på min sida så har jag pappa på min sida! 
 
 
 
 

Skrämd

Idag var jag helt ensam hemma från kl 10 till ungefär kl 16. Jag gjorde saker som... ja, ni vet... Som alla gör när man är alldeles ensam hemma. Passade på att lära mig gangnam style-dansen. Dansade som en galning. Pratade högt med mamma på telefon på, hör och häpna... SVENSKA. (Vet inte om jag skrivit detta innan men det ogillas alltså att jag pratar på svenska av familjen. Jag får alltså inte tala med min mamma på mitt modersmål, i MITT EGET hem när någon från familjen är i samma rum!). Och så passade jag på att vara naken och peta i näsan. Sånt som man gör alltså.
 
Vid tre-tiden började jag laga mat (nu påklädd) och lyssnade på svensk radio på datorn. Jag hade också bloggen uppe. Sedan kom R's syster hem och kollar en grej på min dator. Utan att fråga. Jag var inne i mitt matlagande så jag hann inte reagera. När jag vände mig om var det något hon sökte på google. Visste inte då om hon hade hunnit se bloggen. Hade för mig att den var uppe, men radiosidan var längst fram. Övervakade hennes sökning med en lite lätt sur/skrämd min. 
 
Fan. Vet inte alls vad jag skulle göra om den faktiskt blev upptäckt. :(

Sjukhusförsäkring

Snart är det dags att skaffa sjukhusförsäkring. Redan imorgon blir det av. Detta innebär att jag kan få privatrum för förlossningen och dagarna efter, för ett mycket bättre pris. Detta måste göras 9 månader innan själva förlossningen för att ha tillgång till rummen. Det är ett konstigt system och jag tycker allt blir så jobbigt när man ska hålla reda på det "rättsliga" och sånt. Som jag inte har någon aning om. Så det tar R hand om, hehe. 
 
Det är knappt så jag vet hur sådant går till i Sverige. Men min generella åsikt är ju att ALLT är mycket bättre i Sverige än någon annanstans i världen. 
 
 
 
 

I Sänghalmen

God morgon!
 
Snart bara en vecka kvar till ÄL, tiden gick snabbare än vad jag trodde! Vi "förbereder" och tränar upp oss, med vilodagar emellan självklart. Kroppen måste ju faktiskt få återställa sig också. Och om bara några dagar ska det roliga börja! Blir lite pirrig i kroppen när jag tänker på det.
 
Faktiskt så är sex mycket mer annorlunda nu när jag inte oroar mig för vilken cykeldag jag är i. Om vi måste använda kondom. Om jag har ägglossning. Om det är säkert nu. Jag var helt hysterisk ett tag faktiskt. Varje gång R drog ut, "Kom du i?! Va?! Va?! GJORDE DU?!"
 
Och DET om något är INTE sexigt. Eller mysigt. Snacka om att sabba stunden. Men nu är det så avslappnat och så himla bra! Såå himla bra! Det är mycket härligare och roligare. *ler*
 
 
 
 
 
 
 
 
Var detta för mycket info för bloggen? Blir ni illamående och är och spyr nu? Sorry! 
 

Kissnödigheten

Ett av mina starkaste "symtom" var ju detta med att gå på toa mer frekvent. Jag snackar varannan, var tredje timme. Jag förstod inte varför. Jag förstår inte varför nu heller. Vissa dagar håller jag mig som vanligt väldigt länge. Och idag (inte druckit mycket vatten) måste jag gå och kissa mycket oftare.
 
Detta var i princip det enda tecknet på graviditet som jag hade. Och så var det INGENTING... Nu vet jag till nästa gång att det bara är något konstigt med kroppen om jag blir tvungen att kissa mer än vanligt. 

Varför?

Varför känns det mycket bättre (för mig) när en kvinna som verkligen kämpat med att bli gravid i fleeera månader, kanske med något missfall i bagaget, äntligen blir gravid? Det känns som att den personen verkligen förtjänat detta! Att en person som bara försökt ett litet tag förtjänar det mindre? Nej. Det lät fel. 
 
Att det liksom är mer värt för personen som försökt lång tid. Jag vet inte varför. Skulle någon med en jobbig graviditet vara "värd" sitt barn mer än någon med en lätt graviditet? 
 
Jag kan inte förklara varför jag tycker det känns härligare, lättare och mer speciellt att gratulera någon som försökt länge och lyckats. Min hjärna står bara still.
 

Tankar

Känner definitivt mer oro för ett negativt nu än vad jag gjorde de två senaste gångerna... Kanske för att R nu är med på det. Och det har plötsligt blivit "på riktigt". 
 
Även om jag sagt till R att det kommer ta låååång tid så kommer jag gå sönder om han blir besviken. Han får inte bli besviken för då kommer jag bli ännu mer besviken! :(
 
Så jag oroar mig redan för ett minus. Mycket mer denna gång.

För två dagar sedan

Vi sitter vid matbordet med R's syster och mamma. Då säger R helt plötsligt, väldigt högt och glatt: "Mamma, jag har goda nyheter!" Och fortsätter berätta. Nyheterna handlade bland annat om något jobbrelaterat. 
 
Syster: Hah, du började berätta som att du skulle säga "mamma, du ska bli farmor".
R: *helt tyst*
Jag: *sneglar på R*
Mor: Haha, ja, precis! 
 
 
De väntar på dessa nyheter! Skulle vara så härligt om de inte gjorde det så att det skulle bli så oväntat som möjligt!

Första Magbilderna

Igår tog jag bilderna men hade inte någon tid att ladda upp dem. Detta är då min otroligt vältränade mage. *host*   Fan, jag glömde ta en front-view utan tröja. Men det gör nog inte så mycket. Det är bara före-bilder. Jag ville dock visa min navelpiercing (som jag ÄLSKAR). Har sedan tolvårsåldern velat skaffa en, men mamma sade bestämt nej. Dagen jag fyllde arton gick jag till ett piercingställe. Där fick jag veta att min navel inte alls är lämplig för en navelpiercing. De sa att det fanns en 50/50 risk att den migrerar och faller av. Jag blev jätteledsen. Men funderade över detta (i ytterligare 6 månader). Kände att jag måste få testa ändå. Och jag skaffade en! Nu är det snart två år sedan och den sitter kvar. Jag älskar den! Var sjukt rädd i ett år att den skulle migrera. Ville inte heller bli gravid för då skulle jag vara tvungen att ta ut den innan den läkt färdigt. 
 
 
Nu får jag nog ta ut piercingen när den blir för liten att ha. Men det dröjer några månader innan dess, kanske t o m längre än så. Förhoppningsvis inte. Får se hur det utvecklar sig. Hoppas verkligen att det tar sig denna månad. Jag längtar så. Och R också! Speciellt efter att ha besökt våra vänner som precis fått barn. 
 
Jaja, det var inte det jag skulle prata om! Här kommer bilderna. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ni får ursäkta de otroligt dåliga mobilkamera-bilderna. Kunde inte hitta systemkameran... Så, nu var detta gjort! Ska iväg till bibblan för att plugga nu. 
 

Occupied

Deprimerande inlägg är aldrig kul - så det är bäst att inte uppdatera. Idag är jag ändå upptagen. På kvällen kommer magbilder upp om jag hinner med det. Längtar till att se den växa.

Update

Fy fan vilken äcklig träningsvärk jag kommer ha imorgon. Har spelat volleyboll i 4 timmar med en liten paus på 20 min. Det gör ont i rumpan! 
 
När jag ändå känner mig så tränad och fräsch tänkte jag att jag skulle ta magbilder imorgon! Tänka fota nu, men jag orkar inte. Det får bli imorgon istället. Det är dessa jag kommer använda för att jämföra när jag väl blir lite större! *töntigt fniss*

Ny Halsduk

Aååh, vad jag tycker om den här halsduken! R köpte mig en liten present! Såhär har jag alltså sett ut större delen av dagen. Och körde med mörkrött matt läppstift. Och nej, jag putar inte med läpparna. De ÄR så! -.-
 
Nu ska jag föna håret och sedan blir det mys i sängen! Puss på er! 

13 Oktober

Igår skulle vi träffa våra kompisar som fått barn. Så jag och R skulle köpa något till de nyblivna föräldrarna. Träffade R på stan och vi gick ner till den supersöta affären. Visade R några tekoppar där det stod "farmor" och "farfar". Han höll med mig om att det absolut skulle köpas när det väl var dags! 
 
Sedan skyndade vi oss till en blomsteraffär och sedan till sjukhuset. Denna bebis var den sötaste killen jag någonsin sett! Fick hålla honom ett tag och jag bara smälte! Hade ett långt samtal med mamman, och hon sa att det var som att hon förälskade sig igen första gången hon såg honom. Inte en kärlek som man känner till sin kille, eller mamma. Utan något eget. 
 
Jag fick naturligtvis frågan om när VI skulle skaffa barn. Inte en, inte två, TRE gånger. Normalt skulle jag tagit illa upp, men det gjorde jag inte. Fick rådet att inte vänta så länge för något så fantastiskt ska man inte vänta med. 
 
Vi får se om det tar för oss snart. Blir ju jättesugen nu när man sett typ världens sötaste unge.. 
 
 
Idag har jag varit och tränat. Jag är helt slut och mina ben värker som bara den. Får ta det lite lugnt njuta av denna regniga lördag. 

12 Oktober

Jag, mitt dumma arsle, insåg precis att det är fredag idag! Yihoo!!! Jag har varit helt borta. Får känslan av att jag sitter i Sverige. Jättekonstigt men rätt mysigt samtidigt. Nu är det bara kaffekoppen som saknas i min hand! Annars skulle det vara perfekt! Och trodde helt seriöst att det var måndag idag. 
 
ååh, jag behöver kaffe. Kan knappt koncentrera mig på plugget just nu. Jag vill ha ägglossning...NU. 
 
 

Otäck Dröm

Jag hade en så sjukt konstig dröm i natt som jag såklart glömt bort när jag vaknade. Den var så obehaglig och sorglig. Drömde att jag var på sjukhus och hade precis fött barn. Jag var alltså "klar" med födandet och barnet hade förts till en annan avdelning. Jag träffar R och han är orolig och konstig. Jag anar direkt att det är något "fel" på barnet men förstår inte vad. 
 
R berättar att han har fått förklarat från läkaren att de där pillerna jag tog inte alls var bra för barnet och att jag tagit för många. Jag säger att jag bara tagit en tablett per dag! Och det är bara folsyra jag tagit!!! Jag blir alldeles orolig och han påstår att jag har tagit två st per dag! Och de var dåliga för barnet. Läkaren kommer in tror jag, och jag säger desperat att det var ju rekommenderat för gravida! Men tydligen inte. I bakhuvudet tänkte jag själv på hur dåligt jag hade ätit och inte tagit hand om mig själv. (Det är faktiskt sant, jag äter såå dåligt och jag vet att jag måste börja ta hand om mig själv igen. Jag äter väldigt lite och vissa dagar bara en FET måltid. Så dåligt för kroppen och jag måste ändra på detta.)
 
Så barnet som har fötts har missbildningar och konstigheter. Det mår inte bra. Jag får aldrig se det, men jag får bilder i huvudet och kan ana hur illa det är. Samtidigt är R så otroligt ledsen. Och nu ska vi behöva ta hem det här missbildade barnet och allt är mitt fel, för jag har tagit dåliga tabletter.
 
 
 
Ahh, så jobbig dröm och så skönt det var att vakna. Men rädslan sitter ju fortfarande i... Shit. Det här är ju typ andra gången jag drömt om att jag fått ett barn det är nåt "fel" på. Så otäckt. Men samtidigt är detta något jag tar seriöst - i den aspekten att jag måste må bra och äta bra. Jag tror det blir bättre när det blir R och jag igen här hemma.. För just nu har jag bara ingen lust att sätta mig ner i köket och äta. Jaja, nu blir det långt här...
 
Skulle bara skriva ner drömmen och hoppas att jag slipper fler av denna sort!

Tåg

Godmorgon! Sitter här med ett stort leende på läpparna. Dagen kunde inte ha börjat bättre! 
 
 
Sa precis adjö till maken min. Och själv ska jag snart iväg till skolan. Tåget går snart, så jag är lite stressad! Älskar att sitta på tåget, även om det tar så himla lång tid. Speciellt mysigt om man sitter ensam i vagnen. Det hoppas jag på idag! 
 
 
Gammalt tåg.
 
Nytt tåg och stationen där jag går av! 

Tips...

... på gravidbloggar/försöker bli gravid-bloggar? 
 
Jag fullkomligt hatar att logga in på bloglovin och se "Bloglovin (1)". Så ovärt att klicka sig in på det lilla inlägget. Vill gärna ha tips på bra bloggar! In med de bara! :)
 
Just nu följer jag: (inom bebis-bloggar, alltså)
www.lindatunstrom.blogg.se
www.babybake.blogg.se
www.stinalee.se
www.knivlisa.devote.se
 
StinaLee har man ju läst i flera ååår nu. En snyggare gravid tjej får man ju leta efter! Kan bara önska att jag ser lika strålande ut som HON är just nu! 
 
Och knivlisa är min stora idol. Älskar henne som person men kanske ännu mer som mamma! Följde även Katrin Zytomierska men det var ett tag sedan jag läste hennes blogg. Hon är en sådan där mamma jag skulle hata att bli! En som tycker att ens unge är bäst, sötast, smartast och ingen annan unge är alls lika begåvad. 
 
Nej, inget trashtalk nu. Ville bara tipsa er om dessa bloggar och själv hitta bloggar att följa på bloglovin! 

Hallonte och kokosbollar

Tuff dag idag. Den ska avslutas med en kopp hallonte och kokosbollar. Utan kokos. Men mumma ändå! Just det! En av våra vänner fick barn igår natt! Jag har vetat om att hon var gravid sedan väldigt länge. Långt innan jag börjat tänka på att försöka ens, så jag blev inte annat än glad när jag fick veta att de fått en son! :D
 
Kan tänka mig att det skulle varit jobbigare om vi hade försökt rätt länge och de fick barn. R och jag ska träffa de redan i morgon, men jag tvekade. Inte kul att träffa kompisar redan två dagar efter man har fött. Men R och den nyblivna pappan är riktigt tajta så de bjöd in oss. 
 
Berättade då för R om den supersöta affären nere i stan där det finns massa bebisprylar. Vet inte direkt vad man bör köpa... Hmm... En stor bukett blommor i alla fall. Men mer då? Tips? 
 
Ska i alla fall försöka dra ner R till bebisaffären och se om jag hittar något. Nä, nu får jag dricka upp mitt te innan det blir kallt! Godnatt på er! ♥
 
 
 
 

16-åriga jag

Första gången som jag tog ett graviditetstest var när jag var 16 år gammal. Det enda jag visste var då att jag hade haft oskyddat sex och att min mens var sen och att jag mådde illa. Jag höll även då på att bli sjuk.. 
 
R och jag hade varit ett par i ungefär 1 år och några månader. Vi hade väntat ett bra tag. Väntat kanske är fel ordval. Vi bodde i olika länder och det var väl pga avståndet som vi lyckades vänta så länge även om vi träffades emellanåt. Så han bokade in en resa till Sverige och så träffades vi äntligen. 
 
Allting var perfekt. Faktiskt. Jag hade hört otroligt många historier om den jobbiga "första gången", men för mig var det absolut inte så. Så det var en otroligt fin vecka. De första gångerna var vi noga med att skydda oss, men efter ett tag så var det inte någonting jag ens tänkte på. 
 
Det var dagarna innan min mens. Hade jag läst på lite hade jag vetat att det var en nästan obefintlig chans att jag skulle bli gravid. Men nu hade jag inte läst på. I mitt huvud kunde jag bli gravid när som helst. Så sjuk och febrig gick jag till centrum till det lokala apoteket. 
 
Det var ganska mycket folk och testen hängde precis vid kassan. Jag greppade tag i det billigaste, som inte var så billigt. Skulle jag betala åttio spänn för detta?! 
 
I kassan stod en kvinna som tittade vänligt på mig. Det gick snabbt och snart var jag hemma för att testa. Jag minns inte ens om jag var orolig eller nervös. Vet bara att resultatet var negativt. Jag pustade ut.
 
För några dagar sedan mindes jag denna händelse. Undrade hur det skulle vara om jag faktiskt varit gravid... 

11 Oktober

Usch, har inte gjort någonting sedan i morse. Bara legat i sängen och latat mig. Jag hatar dagar som denna. Känner mig sjukt ofräsch. Borde ta tag i plugget. Fan.
 
R skrev nyss till mig på chatten: 
- Om du blir gravid denna månad får vi barn i Juli!
- Blir inte det lite jobbigt då? Vara gravid när det är så varmt?
- Näää, det är väl inte sååå varmt här på sommaren. 
 
Nä, nä. I år var det ju bara 32°C typ varje dag. 
 

Random Shit

Oj, vad konstigt. Gjorde inlägget här nedanför med en massa text också, men det kom tydligen inte fram. Vad konstigt! Det går inte alls att mobilblogga... man kan bara lägga upp en bild. Gah. Det är så synd för jag har ingen tid alls framför datorn.
 
Jag fick vänta en timme extra på nästa tåg. Jättetråkigt. Tur att man har gratis internet. Satt och läste förlossningsberättelser. Inte bara det... på google söker jag på "hemska förlossningar", alltså medvetet. Jag är fan dum i huvudet. 
 
När det gäller att söka info om något, sätter jag pftast till ordet "hemska" innan. Sjukdomar? - nej, HEMSKA sjukdomar. Det blir så med allt. Jag kan sitta och läsa om kromosomförändringar och söka på de allra värsta i sitt slag. Och tycka att det är jobbigt och intressant på samma gång.
 
Hur som helst. Det var inte alls det jag ville prata om. 
 
Två veckor kvar till ägglossning! Kan tiden gå långsammare? Jag frågade i DETTA inlägg om att ha sex varannan dag för att inte missa ägglossningen. Personligen känns det ganska jobbigt. Jag tycker inte om att ha sådant planerat, men när man längtar till barn är ju nästan alla medel tillåtna. ;) 
 
Förra månaden kände jag inte ens av ägglossningen och om det ska vara såå är ju detta ett bra system. Men jag vet inte. Lite skönare att bara köra när man känner för't, och det är ju faktiskt inte så svårt det heller när man är upphetsad som en häst (brukar hästar vara kåta? Känns som att något annat djur passar bättre in här..) när ÄL sker. 
 
 
Visste ni förresten att kvinnor är mer benägna till att vara otrogna under ägglossning? Tyckte jag var supercoolt när jag först fick veta det! Fast lite självklart också. 
 
Kanin! Upphetsad som en kanin ska det ju vara, eller?. Men hehe, det beskriver mig inte alls under ÄL. Brunstig KOSSA är en mer passande beskrivning.

Missade tåget

 
 

10 Oktober

Har varit upptagen med massa hushållssysslor hela morgonen. Tvättat, strykt, diskat, lagat mat och städat. Pust. Nu har jag sminkat mig och ska snart till universitetet. Idag ska nämligen dissikeras! 
 
Nästa vecka blir ÄNNU mer intressant! Vi ska få se ett ultraljud under lektionen av två gravida kvinnor. Ska bli superintressant! 

Otålig

Har räknat ut att jag brukar ha ungefär 32 dagar lång menscykel när den är regelbunden. Och jag blir så irriterad över att den ska vara så jäkla lång. Önskar att jag kunde ha typ 26 dagar lång cykel och 11 dagars lutealfas. Så jobbigt att vänta så länge... 
 
Jag själv är ganska otålig, men påminner gärna R om att han ska komma ihåg att det kan ta upp till ett år innan det blir något. Och inte ens då kan man pusta ut... 
 
Jag är trots min otålighet ganska inställd på att det kommer ta rätt lång tid. Men man analyserar ju varenda minisymtom ändå.. har jag nu lagt märke till. Jag är så trött nu. Funderar på att lägga mig och sova ett tag. 
 
Kram på er! Ha en fin kväll!

Övningskört

Idag har jag varit ute  och kört R till sina jobbärenden. Jag passade på att köra genom stan, men det var HELT galet. Usch. Såhär mycket har jag aldrig kört på en dag. Har i princip suttit bakom ratten från 09-18 idag. Blev en liten paus för lunch och sedan köra igen! Men det var kul. Jag bara tycker om att sitta på passagerarsätet mer, ha hög musik och dansa loss. Och R vägrar musik när jag ska köra, så det blir lite tråkigare. 
 
 
Hittade mina satans folsyretabletter i baksätet i bilen. Jag hade letat precis överallt - förutom i bilen. Och så köpte jag en ny burk istället. Så nu har jag drygt 230 tabletter folsyra. -.- 
 

Göra Bebis

Min mens är slut... Var tog den vägen? Så ont, men så lite blod? Brukar vara en vecka normalt. Jaja, glad är jag. Då får vi börja göra bebis! Hihi.

Göra Bebis

Min mens är slut... Var tog den vägen? Så ont, men så lite blod? Brukar vara en vecka normalt. Jaja, glad är jag. Då får vi börja göra bebis! Hihi.

Kvällsmys

Ja, R lyckades verkligen vända på denna dag! Det blev en mysig middag och ett långt samtal. R sa att han varit så glad sedan igår. Vi har redan börjat diskutera så mycket tillsammans och det är jättekul verkligen!
 
Nu ska kvällen spenderas med film och mys. Jag är jättetrött men ska försöka hålla mig vaken ett tag till.

Jobbig dag

Idag har inte varit en bra dag alls. Ju mer jag tänker på det desto jobbigare blir det. Ska i alla fall möta upp R om ett litet tag. Det blev senare än vad jag hade trott. Är utsvulten. Har inte ätit något sedan min lilla frukost i morse. Ett knäckebröd med soppa. Det håller man sig inte mätt på.. Glömde även vattenflaskan hemma, så jag har suttit och tuggat tuggummi idag. 
 
Drömmer mig bort till en smarrig och krispig pizza med massa såååååååååås. Shit! Nu kurrade det till ordentligt i magen. Har inte varit på så bra humör. Lyckligtvis har jag inte behövt umgås med någon heller. Hoppas att R kan hjälpa mig vända på den här dagen.
 
Aterstår att se...

Ingen bra dag.

Nu har jag precis ringt och bokat träff med R. Gud, den mannen är det inte lätt att få tag på! Vi har inte bestämt var vi ska träffas ännu, men han sa att han skulle ringa upp. Hm.. Det glömmer han nog. 
 
Jag längtar till att bo ensam med bara R igen. Det är så jävla jobbigt hemma just nu, så jag håller mig ute så mycket som möjligt. Suck. Och så samtidigt ska jag försöka att inte vara stressad och orolig, för annars kommer mensen vara sen och cykeln bli rubbad. 
 
Jag håller modet uppe, för innan året är slut lär allting ha vänt om. Det vet jag. Så jobbigt bara att vänta... Jag ska prata ut om det med R idag. Jag behöver en paus från all stökighet hemma. Alltså BOKSTAVLIGEN stökigt. Jag orkar inte städa upp efter folk hela tiden. Nä, nu börjar bli arg igen. Så, lugn, såja. 
 
Är skithungrig. Och på dåligt humör nu också.

Studerar

Tiden går så långsamt. Vill att det helt plötsligt ska bli cykeldag 19! Långt dit. Idag är cykeldag 3. Så jag pluggar i hopp om att få tiden att gå snabbare. Medicinsk historia. Tråååååk! 

Nej till alkohol

Något som gör mig så arg fortfarande är när blivande mammor fortsätter att dricka alkohol och röka trots att de vet att de är gravida! Helt ofattbart. Det håller de flesta med mig om. 
 
Varför känns det då okej för en eventuellt gravid kvinna att dricka alkohol? Återigen har jag sett på ett forum att man dricker tills man plussar. En tjej försvarar det med att "ägget bara flyter omkring i sitt egna i några veckor så jag dricker tills jag väntar min mens". 
 
Jag blir så ARG på okunskapen! Det första jag gjorde när jag började intressera mig för att skaffa barn var att läsa på om fosterdiagnostik och embryologi. Dels för att jag hade det som ämne men också för att jag tyckte att det var otroligt viktigt att veta hur jag skulle göra för att skapa de bästa förutsättningarna för mig och mitt barn. Läste om vilka vitaminer jag skulle ta, vad jag skulle undvika, men också vad som egentligen sker inom mig och för den lilla zygoten. Och sedan morulan, blastulan och gastrulan. Det är så otroligt mycket som sker INNAN det där blir ett embryo. 
 
Jag ska inte gå in i detalj, för jag vet inte hur många som intresserar sig av det. Jag är hyperinsatt i vad som sker i cellnivå (mest bara för att jag är konstig och alltid varit intresserad av detta), men jag vet att alla inte är det. 
 
 
Redan 6 dagar efter befruktning kan blastocysten inplantera i 
endometriumet, dvs, i livmoderväggen. Detta innebär att den näring den hade från det gigantiska ägget har nu tagit slut. Nu är det DU som har ansvar för vad embryot får i sig. Direkt kontakt genom placentan till ditt blivande barn. Men eftersom du inte fått det där plusset så räknas det liksom inte... Eller hur? 
 
Det kan ju också vara så att du inte får det där plusset, hormonet har inte nått den nivån än för att kunna upptäckas. Det lilla embryots hjärna har dock redan börjat utvecklas - i den tredje veckan av dess liv. Det är ungefär då du väntar dig mensen. Dricker du alkohol under en känslig tid av fostrets nyss påbörjade liv kan det få ödesdigra konsekvenser. 
 
Man vet inte vilka mängder alkohol som är skadligt för fostret men är det inte bättre att ta det säkra före det osäkra? Avstå från alkohol under din graviditet! 
 
Ja, de som blivit oplanerat gravida kan ju inte göra så mycket åt det. Det är bara att se framåt och ta sitt ansvar. Men de som faktiskt planerar en graviditet har ingen som helst ursäkt till varför de väljer att dricka. Usch. Det är hemskt. 
 
Visste man inte förr så vet man det nu. Drick för helvete inte något mer om ni tror att ni kan vara gravida! 
 
 

8 oktober

 
Snart är det säsongsstart för "the walking dead". Den enda serien som jag och R följer tillsammans! Ska bli spännande att se vad som händer denna säsong! 
 
 
R väckte mig i morse när han skulle till jobbet. "Vad fin du är", sa jag. För han såg verkligen stilig ut! Han hade scarfen runt halsen som jag gav honom som present när han för första gången kom till Sverige för att träffa mig. Då svarar han: "Precis som vårt barn kommer bli!". 
 
Sådana småkommentarer har jag fått höra ända sedan vår diskussion. Mysigt att han går runt och tänker på det och blir glad. Men ja, grrrrr... Jag blir så orolig att han ska bli ledsen! 

Skrev precis ett långt inlägg om mina föräldrar. Blev väldigt känslosam efter att ha sett ett videoklipp från när jag var liten. Men det kändes allt för personligt att publicera, fastän jag är anonym här på bloggen. Det var skönt att få det skrivet i alla fall och få gråta ut lite. 
 
Tänk att vi snart kommer att få uppleva hur det är att ge så mycket gränslös kärlek till en ny själ här på jorden! Det sägs att man lär uppskatta sina föräldrar den dagen man själv får barn. Men även idag så känner jag en stor tacksamhet och skuld mot mina föräldrar. Tror inte att jag någonsin kommer att kunna tacka dem för vad de uppoffrat och gjort för oss. 
 
Saknar de något otroligt just nu. Ska försöka boka en resa till Sverige så snart som möjligt. Skulle vara underbart att fira jul där men tror inte att jag kan vänta så lång tid!

7 Oktober

Om någon nu kommit till mig och frågat om vi inte ska ha barn snart skulle jag nog bli ganska sur. Alltså argare än vad jag brukar bli. Grejen är att detta faktiskt brukar hända. Folk här frågar helt öppet om något som är så privat som det här. Jag skulle hata om någon inom familjen faktiskt frågade... går och tänker på det hela tiden. Hoppas att de inte ska nämna någonting om barn överhuvudtaget. 
 
Vet inte varför. Det bara känns jobbigt. Kanske för att jag inte vill att de ska tro att det är pga de som vi sedan skaffar barn. Hmm.. Jag vet inte. Får fundera vidare.

Söndagsmys

Jag sa ju att jag skulle berätta för R om det inte gick denna månad! Vill ju gärna att han ska vara delaktig från första början. Jag funderade över hur jag skulle berätta det här... men jag behövde inte fundera länge till.
 
 
I sängbordets nedersta låda låg g-testet som jag tog i fredags. Hade glömt att slänga det och plötsligt stod R där med testet i handen och undrade vad det var.
 
Jag: Eh, det där är en... termometer!
R: Va? Vad konstig.
Jag *tar testet*: Hehe, ja.
R: Vad står T och C för?? (Test- och kontrollrutan).
Jag: ...temperatur och.. celcius! 
 
Och sedan började jag skratta. Jättemycket. Kunde själv inte fatta vilken skit jag satt och hittade på. Han fattade ju att jag skojade (tror jag). Drog ner honom i sängen och han frågade om och om igen: "Vad är det där för typ av termometer?" Och då skrattade jag bara ännu mer. Jag trodde att HAN skojade, för det var så konstigt att han inte hade någon aning om att det var ett graviditetstest. Och jag svarade om och om igen att "du vet vad det ääär!".
 
Så till slut sa jag som det var. Det var ett test för att se om jag var gravid. Men det är negativt. Han visste verkligen inte att det var det han hade hållit i. Jag sa att jag hade varit en vecka sen med mensen och jag trodde att jag kunde varit gravid. Han var lite chockad, tror jag. Ställde en massa frågor. T ex om jag faktiskt kunde ha varit gravid. Det sa jag att jag mycket väl kunde varit för att jag inte räknat dagar som jag skulle. Och vi hade sex innan ägglossningen. Sen frågade han om jag hade kvar något test. Och jag sa ju som det var. Lättsamt sa han att det var jättebra för de skulle komma till användning nästa gång! 
 
Vi kom överens om att vi skulle försöka nu. Och han blev så gosig och underbar som alltid! Låg i en halv evighet med våra pannor klistrade mot varandra. Jag tror att han blundade... men jag vet inte, för jag hade i alla fall mina ögon stängda. 
 
 
Så! Nu har jag berättat om allt och det ska bli underbart att dela detta med honom. MEN! jag vill inte dela med mig av alla symtom och liknande. Det blir nog bara jobbigt för honom om det visar sig vara ett negativt på testet. Så vi tar ministeg tillsammans mot vårat mål. Och jag väljer att sätta fokus på att det definitivt inte kommer att ta sig på en gång! Det gör det ju oftast inte. 
 
Kram på er! Jag hoppas ni haft en underbar helg!

7 Oktober

Ibland känns det som att man längtar till att bli gravid och inte själva barnet som ska komma. Men det är en dum tanke. Självklart längtar man till både graviditet och barn. Har bara läst det uttrycket så många gånger... "VILL BLI GRAVID!".
 
 
Innan jag skulle somna hade jag så otroligt ont i magen. Men mest i ryggen. R masserade mig till sömns - gose! ♥ På morgonen vaknar jag av att jag har ont, och då masserar han mig igen. Jag mår lite dåligt när han tar hand om mig sådär. Jag vet att han har arbetat som en tok till midnatt och sedan ska han ta hand om sin mensvärkande fru! Så jag ville att han bara skulle lägga sig och få sina 7 timmars sömn. Har mått dåligt av att tänka på detta hela morgonen nu. Jag önskar att det inte gjorde så jävla ont!
 
Det blir så när mensen är rätt sen, men jag har alltid haft väldigt ont. Det har blivit lättare att hantera smärtan nu, men ibland är det fortfarande så att man bara vill gråta för att det gör så ont. Jag minns en tid när jag hade kopparspiral (verkligen ingenting för mig). Hade ont i flera dagar och jättemycket mens. Det var en tid då jag verkligen inte ville ha barn, så jag stod ut med det i ungefär ett år. Och sedan dess har jag räknat dagar! 
 
 

°

Två positiva saker med att mensen kom:
1. Nu kan vi börja om. Jag har koll på min kropp och cykel igen! Yay, jag har saknat det!
2. Jag kissade inte på ett test i morse. Jag slösade inte bort den! Nu har jag fyra test kvarliggande till nästa månad! 
 
 
Ni anar inte hur glad jag är för punkt nr 2! Inte kul att lägga ner pengar på negativa test. Ska alltid testa EFTER bim!
 
Denna Cykel:
 • 32 dagar lång.
 • 6 Oktober: Cykeldag 1
 • 24 Oktober: ÄL
 • 7 November: BIM
 
 

Stökigt

Nu har jag verkligen ordentlig mensvärk. Ont i ryggen och i magen. Mina bröst gjorde inte ont som de BRUKAR göra innan mens. De gör inte heller ont just nu! Jättekonstigt. Det börjar bli mörkt och mitt rum är så stökigt. Måste finna någon sorts styrka och städa det nu! 

6 Oktober

Jag vaknade ganska sent idag och min plutt ville att jag skulle upp, upp, upp! Istället fick jag ner honom i den gosiga sängen och där låg vi ett tag. Allt var så mysigt och trevligt. Tänkte att detta är typ det perfekta tillfället att berätta för honom. Måste bara få det där plusset!
 
Jag klev upp för att kissa (i en kopp). Detta efter att jag tvingat R att lova mig att han inte skulle kliva upp ur sängen förrän jag kom tillbaka. Kände mig konstigt nog inte alls lika kissnödig som jag brukar göra. Så precis innan jag skulle kissa så tyckte jag mig se brunt blod i trosan. Brunt? Det brukar ju vara rosa innan mens? Men den kanske ändå var på gång. Så jag sket i det där testet.
 
Kom upp igen. Utan ett plus. Och lade mig i sängen igen. Myste lite extra med R. Det skulle varit helt underbart och det funnits tre som låg där och myste, men nu var vi två. Det är ju inte heller så dumt, tänkte jag. Vi får försöka igen nästa månad... Två timmar senare när jag klev upp kände jag hur det... kom. Jag var säker på att det var mensen. 
 
Det var det också. Jag blev inte ledsen eller besviken. Det hade liksom byggts upp till det ögonblicket ett tag nu. Två negativa test... två overkliga symtom, det bruna blodet. Jag blev inte gravid denna månad. Det är bara att "kämpa" (= ha en massa sex) till nästa månad och hoppas på det bästa! 
 
Note: Jag hatar när bloggar säger "förlåt för att jag inte bloggat något idaaaag", typ som att någon saknat dem. Men vill bara säga att det är svårare för mig att blogga på helger. Jag har så mycket annat att göra (när jag väl kliver upp ur sängen). Kom precis hem och NU kunde jag prioritera bloggen. Har velat skriva ut det här dock. För det är när jag SKRIVER ut som jag förstår hur jag verkligen känner. Det är så jag processerar mina känslor. Därför är bloggen så viktig. Jag måste skriva allt som händer, känslor osv, annars blir jag galen. 
 
 
 

Borde jag?

När jag känner av mensvärken tror jag verkligen att den kan komma när som helst. Men det gör den ju inte! Har inte haft ont mer idag. Nu ska jag lägga mig, är dödstrött! Ska fundera på om jag ska testa än eller inte... Borde jag? Trots det negativa i morse? 

Graviditetstest

Köpte FYRA tester idag. Helt otroligt! Det blev två paket, och totalt fyra tester. Fick även med mig folsyra. Och nu blev jag sugen på att testa igen imorgon. Fan. Vad borde jag göra? Ska jag verkligen testa igen? I sådana fall gör jag det med stavtestet! 
 
2 tester för 100 kr. Folsyran kostade 23 kr.
 
Och denna kostade 50 kr. 
 
 
 
 
Rätt billigt ändå. Jag känner mig mycket mer illamående just nu. Det känns som att det blir värre på kvällarna. Innan jag gick ut från biblioteket så fick jag väldigt blurrig syn! Det var så konstigt. Jag kom på att jag har haft det tidigare i veckan, men jag har inte kopplat det till en graviditet...
 
Aååh, vad spännande det känns! Kommer nog att testa imorgon. Testomaniac much...

Regn

Jag. Är. Så. Otroligt. Trött!
 
Jag sov ungefär fem timmar i natt så det är inte så konstigt. Sitter och pluggar nu. Det går sådär (= inte alls). Regnet öser ner. Om en en timme hoppas jag att det slutar, jag har inte min regnjacka idag. Det är långt till affären där jag ska inhandla g-test. 
 
En förpackning av de jag redan testat med. Och ett bättre test. Tredje gången gillt blir det. Jobbigt. Jag som hade trott att jag hade fått reda på hur saker och ting låg till för redan en vecka sedan ungefär.  
 
Nu känner jag av yrseln och illamåendet igen. Gud, jag hoppas verkligen inte att jag håller på att bli sjuk. När jag kommer hem ska jag ringa mamma och berätta att testet var negativt. 

Ont i Magen

Jag har haft ont i magen. Mensvärk. Och massa flytningar. Varje gång tror jag att det är mensen som kommit. Det blir mycket springande till toaletten, men det är ingen mens.. Tror att den kommer idag dock. Jag skulle nog bli besviken och lättad på samma gång. Jag har även tappat aptiten och har ingen hungerkänsla. Sådant som är vanligt för mig innan mens. Här kom illamåendet igen. 
 
Är det inte typiskt att mensen ska bli oregelbunden typ första gången man försöker på riktigt?! 

Nytt symtom

Yrsel är ett nytt symtom. Inte särskilt trevligt eftersom det bidrar till illamåendet. Nu är det dock bättre. Blev jättehemskt efter att ha varit på toa och satte mig ned igen. Kändes som att jag flöt över skrivbordet. Ungefär som i en dröm. Inte riktigt karusell-i-gröna-lund-aktig känsla ännu.

Svar

Hej Klara! Tack för din kommentar. Jag vet att det kan verka som att han inte har någon aning, men vi pratar varje dag om att skaffa barn. Har redan berättat i ett inlägg att jag förklarat för honom att jag var redo att ha barn. Du hittar detta inlägg HÄR. Ni som följt bloggen kanske redan vet att han har längtat (och oftast tjatat) om att starta familj under två år nu! Det är jag som inte varit redo... För inte så längesedan gjorde jag ett val. Att jag var redo. R var redan där... för längesedan! Han har väntat på mig. 
 
Ja men, han kanske har ändrat sig NU, tänker du kanske.. Men jag känner min man. Vi pratar om barn varenda dag! Och han skiner upp som en sol, och jag älskar det. Jag har sett detta barnplanerande som en överraskning för honom.
 
Sedan har jag förklarat om hans reaktioner när det visat sig att jag INTE var gravid... Det inlägget hittar du HÄR. Läs gärna det inlägget. Jag är jätterädd att folk ska tro att jag är den galna -villbligravidsnabbt- frugan som lurar sin make till ett barn. Så är det verkligen inte. Ville bara klargöra detta för ALLA. 
 
Men sammanfattningsvis, såhär är det:
1. R vill ha barn
2. Jag vill ha barn!
3. R blir ledsen när det inte blir något barn.
4. För att R inte ska bli ledsen vill jag inte tala om för honom förrän det är 100 %
5. Jag älskar honom. 
6. Och han älskar mig.
 
 
 
 
Update: Min man är den finaste i världen. Han har väntat på detta mycket längre än vad jag har. Det är svårare för honom att inte bli ledsen. Det är inte det att han är en mes (vilket man kanske kan tro), han har längtat till detta ögonblick. Jag vill inte ge honom det och sedan ta det ifrån honom igen...
 

Negativt

Här är ett fint streck på en hcg-bricka från i morse. ETT streck, som sagt. Fick tipset att testa med något annat märke. Jag tror att det är en bra idé. 
 
1. Min mens har inte varit såhär sen på fleeeera månader.
2. Jag har aldrig behövt kissa såhär mycket förut.
3. Testet är kanske inte tillräckligt känsligt för att upptäcka hormonet.
 
Vilket test använde ni? Behöver tips, för jag måste hinna köpa idag om jag vill testa på måndag. Tror att jag för säkerhetsskull köper ett likadant paket igen + ett annat test. Vet som sagt inte vilken... Clearblue har jag hört är bra. Japp, dyrt ska det va. -.-
 
Nu måste jag kissa innan min urinblåsa spricker.

Skrattattack

Lite ledsen, men inte helt eftersom att hoppet, tyvärr, fortfarande finns kvar. Det klänger sig fast... eller är det jag som klänger mig fast? Hur som helst. Skrattade helt okontrollerat när jag och R satt i bilen och samtalade.
 
 
Vi pratar pengar: 
R:
Euro isn't stable.
-några minuter senare, pratar om möblering av huset-
R (byter tillbaka till penga-ämnet): SEK's stable.
(Jag hör: Sex table, varpå jag utbrister): Åhh! Jag trodde inte "you were in to that"! Gud vad glad jag blir! Åh, vill vi spara pengar så kan vi bara plasta in köksbordet. Och det är ju trevligt att ha easy access om man inte orkar gå ända upp till sovrummet.. blablabla...
 
Och han tittade på mig en stund. Förstod ingenting. Och jag insåg sedan vad det var han egentligen hade sagt. Sedan dog jag. Det DÄR händer oss skitofta faktiskt. Men jag brukar inte komma ihåg det. 
 
 
Note: Ja, vi pratar inte svenska med varandra. R talar inte svenska. Men han kan säga: "jag älskar dig" och "helvete". Duktig ponke! 

5 Oktober

Tidig morgon gick jag upp för att testa. Jag visste redan att det skulle bli negativt. Helt inställd på det, var jag. Jag vet inte varför jag kände så. På vilka grunder jag hade förutspått detta. Kissade i koppen. Kände mig extremt kissnödig men det var inte så mycket kiss. Och så med pipetten ner i kisset, suga upp, droppa ner. Plopp, plopp, plopp, plopp, färdigt. Vänta en stund...  
 
Och så bankar det på dörren och R lirkar upp låset! Och kommer in!!! Jag får panik och börjar skrika "Vad gör duuuu?" Vad är det med dig?!" Han tycker att JAG är konstig och säger att han måste gå på toa. Så jag lugnar ner mig. Sköljer koppen med kiss lite sådär diskret. Testet ligger fortfarande där. Och jag kikar. Det verkar vara negativt. Men fem minuter har inte gått än. Så jag tar med mig testet upp till rummet för att se.
 
Och det går fem minuter. Jag ser inget andra streck. Ett litet kanske... väldigt svagt. Nej, det är väl ändå ingenting? Nä. Så det är det jag har bestämt mig. Det är antagligen ingenting. Nästa gång jag testar blir på måndag. Och blir det negativt då ber jag läkaren ta ett blodprov på mig. Förra gången skickade de hem mig för att invänta mens... Undra om man ska överdriva med tiden det gått utan mens? 
 
Nä, det känns inte helt okej. Lite okej... men inte helt. Så R fick inte sin överraskning idag... men det var nog bara bra tycker jag. Han ska vara upptagen hela dagen idag. Kommer inte hem förrän sent på kvällen. Inte heller ska han vara på kontoret så att jag kunde överraska honom där. 
 
 
Just det! Ni kanske ville se det svaaaga (nästan oexisterande) strecket. Men då visar det sig att min mobil har väldiga svårigheter med att ladda upp bilden till bloggen. Och jag hittar inte sladden till laddaren. Yaaay! Not. 
 
Ska till biblioteket nu! Vi hörs under dagen.

Samtal

Pratade med min älskade mamma på telefon idag efter väldigt lång tid. Har saknat henne något otroligt. Nämnde för henne att min mens var sen. Hur sen? frågade hon. Jag svarade att den var sex dagar sen varpå jag fick höra ett "oj!". Hon frågade om inte jag skulle testa mig. Jo, men jag tar ett imorgon, sa jag.
 
Jag tror att om jag bara, pang på, hade berättat att jag är gravid hade hon blivit ganska chockad. Jag är ju hennes lilla flicka, och hon ser mig fortfarande som ett litet barn. Så jag blev glad när hon var så stöttande och gav mig råd.
 
Jag passade även på att fråga henne om hur hon märkte att hon var gravid.. och hon berättade att hon alltid haft regelbunden mens. Så oftast missade hon den, och började sedan känna av illamåendet och minskad matlust. Och blev otroligt trött. 
 
Minns vid något tillfälle att ha pratat med Rs mamma om detta också. Men hon brukade inte märka att hon var gravid förrän fjärde månaden! Eh, men jag vill gärna veta redan innan fjärde veckan, så atteeeh. 
 
Det är kul hur det är så olika från person till person! Och inte ens det! Från graviditet till graviditet! Jag är så nyfiken på hur jag kommer uppleva detta... så himla nyfiken.
 
Nu mår jag illa och är kissnödig igen! Hurra för mina symtom!!! 

Kissar på mig

Gah! Nu har jag bestämt mig för att kissa för sista gången idag! Jag vill ju ha fint koncentrerat urin till morgondagen!  
 
I morse när R och jag vaknade bråkade vi om vem som skulle gå på toa först. Han var verkligen nödig, och jag var skitnära att säga: "Du kanske är gravid!". Har halvt om halvt påpekat hur många gånger jag har behövt att gå på toa idag. Jag är så rädd att försäga mig. Jag är så dålig på att hålla hemligheter, speciellt för honom. Ska visa honom bloggen när jag äntligen blir gravid! 
 
Nä, nu måste jag kissa!

Jag testar imorgon

 
Jag är ännu mer nervös denna gång. Om det är så att jag är gravid så borde hcg:et byggts upp under dess tre dagar för att synas på testet. Är det inte positivt får jag acceptera att mensen helt enkelt är sen, trots att jag har dessa ovanliga symtom. Jag kan inte spekulera kring det så mycket mer. Jag tycker själv att jag börjar låta väldigt irriterande och tjatig. 
 
På något konstigt vis är jag redan inställd på att det kommer vara negativt... Det är liksom för bra för att vara sant. Kanske är det någon slags försvarsmetod. Förbereda sig mentalt så att man inte blir helt knäckt när det andra strecket inte dyker upp. Jag lär testa ganska tidigt, innan alla vaknar... och innan R är uppe. 
 
Vill berätta för honom allra först, men jag vill heller inte väcka honom med den nyheten. Vill liksom inte att han ska vara halvt medvetslös när jag berättar. Vet inte hur närvarande jag själv kommer vara. Aåh, vad jag längtar till att berätta! 
 
 
 

4 Oktober

Finns typ lika många som visat sig vara gravida efter ett negativt test, som det finns de som bara hade konstiga menscyklar... undrar ju självklart var jag hamnar.
 
Har fortfarande inte hittat min folsyra. Blir galen. Jag mår illa. Inte jättemycket men konstant. Ibland hjälps det om jag rapar (sexy lady), men oftast inte. Kissnödigheten håller i sig. Mina starkaste tecken just nu. 
 
Fast jag struntar i hur gravid jag känner mig. Jag vill bara ha mitt jäkla pluss så att jag kan berätta för min älskling nu!!! Jag orkar inte hålla allt detta inom mig. Men jag vet att om jag delade med mig till R hade hans öron trillat av. Och han skulle bara varit väldigt tacksam för det!
 
Jag hoppas att ERA ögon inte trillar ur av mitt tjatande.

Hopp

Ingen mensvärk sedan igår då jag skrev om det. Inga indikationer på att den ska komma heller. Har jag nojat upp mig helt och skjutit upp på den? Gaaaaaaah, det här är så jobbigt! Jag har ju ingen aning om vad som pågår i min kropp. 
 
Jag önskar att mensen skulle komma någon gång. Eller att testet visar positivt. Jag är så nervös... Men nu ska jag släppa det! Jag ska försöka i alla fall. Det är jättejobbigt för det är allt jag går runt och tänker på. Det hade varit så mycket lättare om mensen bara kommit på BIM-dagen, eller dagen efter. Det var ju därför jag väntade till BIM+3, för att slippa detta.
 
Otroligt jobbigt. Jag har ingen aning om vad jag ska göra för att sysselsätta mig och glömma det här jobbiga...
 
Det jag vill göra är att tappa hoppet och inse att det inte gick denna månad. För om jag blev gravid skulle det ha synts på ett graviditetstest.
 
Samtidigt läser jag detta: 
 
 
Och det inger mig hopp. Så jag ÄR förvirrad. Jag vet inte hur länge jag ska klänga mig vid det där hoppet... 

Dröm

Känslan av nattens drömmande sitter fortfarande i kroppen. Jag vet inte alls hur jag kommer att reagera när jag får det där plusset, men efter drömmen igår fick jag i alla fall ett smakprov! Och det var... underbart. Det är bara med det ordet jag kan beskriva den.
 
Jag gick in på toaletten tidigt en morgon. Hade g-testet i handen. Det var fortfarande så väldigt, väldigt tidigt. Jag kunde knappt hålla ögonen öppna. Så jag sättar mig på toalettstolen och gör testet. Håller det i handen medan jag läser av. Och jag SER två streck. Men ingen reaktion kommer från mitt dröm-jag. Jag tror att jag sett i syne, och man ser det man vill se. 
 
Tvättar händerna och ser på testet igen. Två rödrosa streck. Jättetydliga. Och nu slår den här underbara känslan mig. Känslan av att vara gravid! Och jag går till R och ska berätta för honom...och känslan blir bara hundra gånger starkare. 
 
 
Allt var så himla realistiskt! Jag vill inte tro att det bara var en dröm när jag sedan vaknade. Var det verkligen bara en dröm?? Besviken, somnade jag om. 
 
Men jag hoppas så innerligt att drömmen ska få bli sann! Vaknade upp idag och insåg att jag ska testa imorgon. Men ska jag verkligen det? Det känns för tidigt. 
 
Om det blir ett negativt nästa gång jag testar, då är jag inte gravid! Då ska jag bara vänta på mensen som lär komma någon dag efter. Bra, va? 

Fråga

Jag undrar hur det ligger till hos de som är gravida och har kissnödighet som symtom. Är det mycket kiss som utsöndras eller är det en stor kissnödighetskänsla med normalmycket urin? 
 
Just nu tycker jag att jag kissar mer men det är inte såå mycket kiss som kommer ut...

Fredag gäller det

Världens finaste överraskning låg i min säng när jag kom hem. Aååååh, vad fin han är min älskling! Och all min sorg bara rann av mig och nu är jag superglad igen!
 
Blir allt mer säker på mina symtom. Det här med kissandet måste vara det starkaste. Det är helt sjukt. Jag har inte druckit kaffe eller te, eller mycket vatten. Ingenting som kan förklara varför jag känner mig så otroligt kissnödig. Aåååh, vill verkligen få ett positivt test på fredag. Japp, det är då jag ska testa har jag bestämt! Håll tummarna, nu då!
 

Sorgsen

Nu ska jag bege mig hem. Det regnar. Jag känner mig lite sorgsen. Men jag tror att det beror på regnet som öser ner. Jag vill gärna berätta för R vad det är jag går igenom. Det är lite jobbigt att inte ha någon att ventilera detta med... 
 
Nä, nu drar jag hem. Hinner inte köpa de där g-testen, affären stänger om 10 min! Så yaaay. Ska försöka hålla mig till fredag till att testa. Tror inte att jag orkar vänta till nästa vecka. Nu får man hoppas på det bästa! 
 
 
 
 
 
Ett negativt är ett negativt.

Vill testa

Nyss försökte jag intala mig själv att köpa hem fler g-test. Jag har ett liggandes hemma fortfarande. Det känns så himla frestande. Jag vill så gärna testa igen, men jag vet att det lär bli negativt. Kom igen nu! Du får inte testa förrän nästa vecka! Gah, det är så jobbigt när jag inte kan lyssna på mig själv! Förstår nu hur folk kan bli helt testgalna. Det är ju inte lätt att hålla sig ifrån de där. Jag är DEFINITIVT mer kissnödig... Det måste väl ändå vara ett riktigt symtom? Gick på toa för två timmar sedan senast och nu måste jag kissa igen! Otroligt.

°

I min vänstra jackficka stoppade jag ner en tampong innan jag gick ut idag... Jag hoppas så klart att jag slipper använda den. Hade en likadan minimi-mensvärk som igår för en stund sedan. Gaaah, kan kroppen sluta dra ut på skiten??

Illamående

Jag mår illa, men vågar så klart inte tycka att det är ett symtom. Så vi säger att jag håller på att bli sjuk och mår väldigt illa. Jo, men så är det nog! P.S. Jag "råkar" publicera detta inlägg under katergorin 'symtom'. Av misstag.

Chatt

 Chattar med R:
 
 
Jag: Jag saaaaaaknar dig! Det är inte normalt det här. Snälla, säg hur vi kan lösa problemet!
Han: Jag har hört... att när en kvinna får barn så blir hon mer upptagen med barnet och därmed saknar maken mycket mindre. 
Jag: Hah, så jag måste vänta i 9 månader innan problemet blir löst.
Han: Det finns tyvärr ingen genväg.. "/ eller någon annan lösning.
 
Jaja, smarty-pants. I'm working on it!
 
 

3 Oktober

Skulle vara helt sjukt om vi hade lyckats - på allra första försöket. Tänk om.
 
Promenerat till biblioteket genom en regnig stad. Väldigt mysigt. Det hjälpte inte min huvudvärk som jag hade trott. Inte heller blev jag lite piggare. Snarare tvärtom. Känner mig väldigt trött (trots 11 timmar sömn).
 
 
Jag har slarvat bort min folsyra! Jag vet inte var jag har den där jädra tablettburken. Minns att jag slängde in den i väskan en dag då jag var väldigt stressad och skulle hinna med tåget. Tog en tablett med frukosten på väg till skolan. Jag minns inte att jag har sett den efter det. Och jag blir orolig. Tänk om någon annan hittat burken här hemma! Aåh, hemska tanke. Städade i mitt rum idag i hopp om att hitta den under sängen, i lådorna, i garderoben, men nej. Det blir till att köpa nya. Vad irriterad jag blir på mig själv.
 
Har inte haft mensvärk sedan igår kväll. Undra när det ska komma tillbaka...

Fråga

Att ha sex varannan dag för att inte missa ägglossningen.... Vad tycker ni om det?

Kanske

Godmorgon på er!
 
Mensvärken är knappt en värk. Bara en känsla i magen. 10 sekunders värk för att sedan försvinna. Och 30 minuter senare är den tillbaka. Konstigt. 
 
Igår somnade jag runt 20.30 och vaknade sedan när R kom hem runt midnatt. Vi myste ett tag och sedan somnade jag och vaknade kl 8. Jag har sovit länge! Jag behövde väl det. Hade velat ta det som ett tecken, men nä. Det verkar för bra för att vara sant. 
 
Idag är vi inne på BIM+5, yihoo. Tror nästan att mensen kommer idag ändå. Om inte idag, så imorgon. Grejen är att den varit sen förr! Och jag har inte varit gravid! Så en missad mens betyder kanske inte lika mycket för mig som för andra... Det var ändå fem cyklar sedan jag var sen, och trodde jag var gravid. Sedan dess har den bara rört på sig +/- 2 dagar. 
 
Jag mådde ganska dåligt under en period och det visades tydligt i cykelns längd. Det var stress och jag blev sjuk, osv. Det kanske är så att jag mår dåligt. Har inte varit så stressad dock... Har varit lite sjuk, men inte jättesjuk som de där gångerna innan. Jag vet inte... Kanske är jag gravid?

Good Night

Så sjukt trött! Otroligt sömnig. Kan det vara ett grav-tecken? Hoppas verkligen det! Men samtidigt var jag vaken från kvart i 3 till kl 4 i natt. Somnade ändå runt midnatt och vaknade vid 8. Så, jag borde inte vara så trött. Mmm, nu känner jag att jag somnar! 
 
Godnatt på er!

Negativt

Fick plötsligt en känsla av att mensen kommer att komma och att jag inte är gravid. När testet visade negativt kunde jag inte tro det. Jag kollade om och om igen, och letade efter ett litet svagt streck. När jag uteslutit att jag kunde ha missat ett streck försökte jag bortförklara det. 
 
Jag tror att det är lättare att acceptera att man inte är gravid om man får sin mens. Alltså ordentlig mens - som man brukar ha! Inte lite blödande i två dagar och så är det slut. Jag ser det som ett tecken på att man faktiskt är gravid. Därför hoppas jag att min mens kommer snart så att jag ska kunna acceptera att jag inte är gravid. För jag blev inte så jättebesviken av att se det negativa resultatet. Jag tror att det kommer mer som en chock att se mensen komma. 
 
Just nu känner jag att det inte gör någonting om jag inte blivit gravid. Då får vi ta och försöka igen! Försöker tänka positivt och lägga lite mer energi på annat. Det är inte så lätt att sluta tänka på det. 
 
Var nära på att diskutera med R om att mensen var sen. Jag ville. För jag pratar ju inte med någon annan om allt det här. Det är bara den här bloggen som fungerar som min relektions-kladdbok. Men jag tror att det är bäst att jag väntar till jag vet något säkert. 

Mensvärk

Jävla skit. Jag hade mensvärk för en stund sedan, kan den vara på g? Jag hoppas verkligen inte det.

Mellanläge

Jag har hamnat i en situation jag absolut inte vill hamna i. Ett negativt test och fortfarande ingen mens. Ett mellanläge. Hade varit så mycket lättare om mensen kom. Man fick vara ledsen i ett par dagar och sedan börja om. Istället sitter jag fast liksom. I det sista hoppet - jag kanske är en låghormonare (vilket är så inkorrekt, jag hatar att jag använder det ordet, men det finns liksom inget bättre).
 
Det känns som att jag har fler symtom nu efter BIM. Jag är lite rädd för att skriva ner dem. För skriver man ner så blir det på riktigt. Och sedan kommer mensen och man har aldrig varit gravid och då var allt det där bara inbillning, eller? 

2 Oktober

Känner definitivt ett illamående. Och idag tittar jag varken på dissektioner av människokroppen eller äter något olustigt. Antingen håller jag på att få maginfluensa eller så kanske, kanske, (snälla, pretty please) är gravid. 
Har druckit soppa och vilar i sängen. Mensen verkar inte ha några planer på att komma. 
 
Läser en härlig tråd om gravida kvinnor som plussat sent. Den inger mig hopp och lite ro. Detta blir min eftermiddagsläsning innan jag ska börja laga middag.

BIM+4

Just nu söker jag hopp hos andra som testat negativt och ändå varit gravida. Någon testade varje dag efter BIM och fick sitt plus 2 veckor efter BIM. Någon fick aldrig sitt plus utan det var genom ett blodprov man kunde konstantera att hon var gravid. 
 
Om jag haft mensvärk skulle jag nog tycka att mensen var på väg, med några dagars försening. Men jag har varken ont och brösten gör heller inte ont. Något som jag känner VARJE månad.
 
 
 
 

Testdags

Natten var lång, kunde till en början inte sova alls och var skitirriterad på R, som satt och jobba och skulle röra sig hela tiden. Stackarn. Insåg redan då att jag inte alls var rättvis men bad honom sätta sig vid skrivbordet istället. 02.45 vaknar jag. Och jag mår illa. 
 
Jag förstår inte alls varför. Ligger kvar i sängen men jag är verkligen klarvaken. Så trettio minuter senare tar jag ut mitt graviditetstest och går sakta nerför trapporna. Kunde knappt hålla mig, alltså bokstavligen! Detta var verkligen mycket koncentrerat urin. 
 
Gjorde allt som man skulle, men den andra linjen dök inte upp. Inte ens en antydan till en linje. 
 
Så jag gick och la mig igen. Och precis som jag förutsett började jag fundera på alla möjliga orsaker till varför det var negativt. Började planera mitt nästa steg. Så jobbigt. Innan jag somnade tänkte jag: Nä, jag är väl inte gravid denna månad då. Jag får vänta ut mensen och så börjar vi på nytt. 
 
Lite besviken är jag. Men hoppet är ju faktiskt inte helt ute (hatar att tänka så). Om mensen inte kommit till nästa vecka tar jag det andra testet också. 
 
Berättade för Petra om att jag ska ta dessa test. Sa att jag fick ett väldigt bra pris! 2 för 50! "Ja, nästan för bra", svarade hon. Gud, vad jag hoppas att hon har rätt. 


En annan sak som kommer att vara skönt när detta är över: Jag kommer kunna diskutera med R igen om ALLT som har med detta att göra. Om det visar positivt såklart.
 
Det känns så konstigt att INTE prata med honom om allt det här. Jag diskuterar varenda lilla grej med honom. Och jag tror att han märker att jag gömmer något. Inte kul alls. Längtar så till imorgon! 

I ♥ DAD

Trodde att jag skulle hinna med att testa, men det gjorde jag inte idag. Var tvungen att fira med familjen och det var ju i och för sig kul. Skulle bli lite mysko om jag gick in på toa och satt där mitt i firandet. Jag vill göra det i lugn och ro. Och sedan kunna berätta för R i lugn och ro. 
 
Så imorgon ska jag testa. Jag är så otroligt nervös. Jag vill verkligen att det ska bli positivt. I eftermiddags när jag var klar med shoppingen kände jag ett rejält illamående. Det gick inte att förklara bort det som jag gjort med de flesta andra symtomen. Försökte hitta anledningar till varför jag mådde illa. Hade jag ätit något dåligt? Är jag sjuk? Nä. Utan jag mådde bara illa. 

Så nu känner jag mig ändå mer säker på att jag faktiskt kan vara gravid. Tre dagar efter BIM har dessutom inte mensen kommit heller. Det är ju ett ganska stort tecken på att man kan vara gravid. Men just eftersom jag tidigare testat negativt trots utebliven mens vågar jag inte riktigt testa. Jag har dock aldrig känt ett så starkt illamående. Så när jag kände detta fick jag en känsla av att jag inte var helt fel ute.
 
Jag gick in på H&M och köpte Rs lilla "present". Dessa strumpor ska jag packa in vid ett eventuellt plus. På vägen hem gick jag in i världens sötaste affär. Där fanns "jag älskar min pappa/mamma/farmor/farfar"-koppar. De ska lätt införskaffas och ges som presenter till våra föräldrar. Fanns en massa andra fina saker jag ville ta med hem. Det var inte så lätt... Jag vet ju inte ens om jag är gravid eller inte! Tänk att ha alla dessa grejer men att sakna det viktigaste. Det är bäst att vänta.
 
Jag vet inte ens om jag tagit rätt beslut med att köpa dessa. För jag har verkligen ingen aning om vad stickan lär visa imorgon. Jag vet att jag mådde illa idag, men det är ju inte omöjligt att det var en inbillning, eller något annat. 
 
Jag lär få reda på detta imorgon hur som helst, så jag får sluta spekulera nu. Det är ju så svårt att låta bli!
 
 
 
 
 
 
 
 

En dag till

Bageriet där vi skulle köpa tårtan var stängd, så det tog mycket längre tid att komma hem. Nu ska vi fira, så jag vet inte om jag hinner testa idag. Jag ville ju väldigt gärna. Men jag tror att det får vänta till imorgon... Det blir ju bättre resultat om jag testar med morgonurin.
 
Men imorgon ska jag definitivt testa! Jag längtar såå! 
Jag köpte presenten till R också faktiskt... Visar vad det var lite senare. 
 
Önska mig lycka till imorgon! 

Mår illa - mobilblogg

Mår illa som fan. Väntar på R nu, vi ska åka och köpa tårta. Jag har redan köpt alla grejer plus testen de. Två kostade 50 kr. Just nu kan jag inte tänka på något annat än illamåendet. Hoppas att det går över och att det är pga att jag är gravid som jag känner såhär.

Hjälp

Okej, nu drar jag hem och jag ska köpa det testet. Jag är fortfarande väldigt osäker på när jag ska testa. 
Vad säger ni? Idag eller imorgon. Skriv gärna. När jag kommer tillbaka hem vill jag gärna veta hur det är jag borde göra... 
 
P.S. Läser mycket på forum där folk testar typ BIM+1 och får negativa besked. Då har de ju ändå en massa symtom att gå efter. Så jag... känner liksom att det bara är mensen som är lite sen. 
 
 
 
 
 

Jag blir galen.

 
Snälla säg att det inte bara är jag som redan räknat ut när bebisen ska komma... INNAN jag ens fått veta om jag är gravid eller inte. Jag har tydligen redan ställt mig in på att jag är det. Vad besviken jag kommer bli om det inte blir sååå. Just nu längtar jag till att klockan blir tre så att jag kan dra ut och köpa alla grejer jag behöver. Jag till och med funderar på att handla en present till R som jag ger honom när jag berättar. 
 
Jag vet att det låter konstigt, men det är logiskt. Om jag får reda på att jag är gravid idag kommer jag först och främst berätta för R, och jag vill gärna ge honom en present så att han själv kan förstå. Köper jag ingen present, och det visar sig att jag är gravid berättar jag nyheterna utan en present. Jag vill gärna ge honom något litet. 
 
Guuuuud, jag hatar att jag är en tänkande varelse! Det förstör mitt liv! 

Varför jag har valt att undanhålla detta

 
Det är svårt att berätta något som man vet kommer såra någon annan väldigt mycket. Det är den största anledningen till varför jag valt att inte berätta för R om vårt planerande. 
 
En dag för flera månader sedan hade min mens varit sen med fyra dagar. Det var otroligt konstigt då den alltid var punktlig. Jag började undra om jag kanske var gravid eftersom jag hade alla dessa konstiga "symtom". Illamående, ont i brösten och trötthet bland annat. Att jag höll på att bli sjuk var inte något jag tänkte på. På kvällen bad jag R hämta ett graviditetstest. Han blev skinande glad och trodde säkert att det med all säkerhet skulle bli positivt eftersom att mensen var så sen. 
 
Av någon anledning hann han inte hämta det där testet och mensen kom lite senare på natten. Han blev väldigt ledsen. Varför? frågade han. Och jag skämtade ju först bort det och tyckte det var löjligt att bli ledsen. Sedan tröstade jag honom, men han svarade med att barnsligt "jag pratar inte med dig...", på skoj förstås. Så jag kramade om honom lite extra innan vi gick och la oss. Jag tänkte inte mer på detta förrän ett par dagar senare då jag satt vid datorn. Någon hade länkat en video som handlade om en tjej som berättade för maken att de var gravida. R tittade också på detta klipp, och så blev det några fler...
 
Till slut säger han: "Nä, nu blir jag deprimerad..". Jag förstod då att han var ledsen över att inte vara i samma situation. Jag stängde av klippen. Sedan dess har jag varit väldigt försiktig med att berätta om mensen är sen eller om jag mår illa. Eller något annat som kan låta honom tro att det är något i magen.
 
 
Tänk nu om han suttit med mig och planerat. Väntat på ägglossning, och sedan mens, och sedan BIM+4... och sedan testat. Och testet visat negativt. JAG skulle kunna ta det, men jag vill inte att han blir ledsen i onödan. Jag vill verkligen inte det. Varför skulle jag göra något som jag vet skulle göra honom ledsen...? Han kan slippa allt detta och bara vara glad när jag berättar de goda nyheterna.
 
Han har så mycket annat att tänka på. Nu med renoveringen och jobbet. Om en månad är allt över och han får lite mer fritid. Om jag inte är gravid nu, så får han då mycket gärna vara med från start... Men han får vara mentalt förberedd på att detta lär ta tid.
 
 
 
 
 
 
 
 

1 Oktober

I morse:
 
R: Har du fått din mens? *same cheaky smile as before*
Jag: Vad ÄR det med dig?!
R: Nä, jag bara undrar om det kanske ääär någonting här iiiiii. *pussar min mage*.
Jag: Det är det inte.
 
Huuuur kan han vara så intuitiv? Jag som trodde att han hade släppt det. Han är ju lika nyfiken som jag är! Det ska bli kul att berätta för honom. Och jag veeet att han kommer säga: "Jag visste det!". 
 
Och där gick min "överraskning" åt helvete! 

BIM+3

 
Skulle jag ha gått efter förförra menscykeln skulle jag ha haft mens igår.
Så jag tror inte jag ligger helt fel ute om jag vill testa idag. Det är ju bara det att jag varit sjuk också, och det brukar skjuta upp min mens. Som högst fyra dagar.  
 
Kan jag testa idag utan morgonurin? Har hört att det krävs att man håller sig fyra timmar ungefär så går det lika bra. Eller är det bäst att vänta till imorgon? Lite osäker här. 
 
 
 
 

Önsketänkande

Det blev svårt att kliva ur sängen i morse, men kl 8 lyckades jag. Idag firar vi svägerskans födelsedag. Jag har köpt några presenter, men det är inget speciellt så på vägen hem ska jag se om jag hittar något kul. Då ska jag även köpa ett test. Eller kanske fler. Jag vet inte. 
 
Det känns väldigt pirrigt. Jag kan inte sluta tänka på om testet blir negativt. Jag vet redan vilka frågor och tankegångar jag kommer att ha. 
 1. Testet är negativt.
 2. Jag kanske är "låghormonare"...?
 3. Det är nog därför jag inte känt några symtom.
 4. Mensen har inte kommit, det är ju ändå ett tecken?
 5. Jag testar igen om några dagar.
 6. Eller nu? 
Och så samma eviga undran... kan jag vara gravid ändå?
Jag hatar att tänka så mycket! Aååh, vad jag hoppas att det blir ett plus! Då blir det såhär istället: 
 1. Jag är gravid!!!
 2. Vilken lycka! Berätta för R!
 3. Leva lyckligt i alla mina dagar - slut! 
Hoppas så in i helvete på scenario nr 2. 
 
 
 
 
 

1 Oktober

Det blev ingen god natt, och här sitter vi nu.. äkta makar med varsin laptop i sängen. R sitter med sina arkitektritningar och jobbar. Jag borde sova. Imorgon måste jag köpa ett test, annars blir jag galen av nyfikenhet och sedan kanske jag testar nästa morgon. Jag vill ju helst testa med morgonurin. Aååhhh, Gud vad jag hoppas på det där plusset! 
 
Nu vill jag bara veta! Varför måste man vara så nyfiken? Det är ju ändå en väntan på ca 9 månader som väntar en... Längtar dock!