Vecka 32+4

Den här graviditeten har flygit förbi. På många sätt har den varit mycket bättre än min förra. Än ligger bebisen med huvudet nere. Vet att han fortfarande kan vända men de senaste veckorna har det ändå varit med huvudet neråt, vilket jag och mina revben är tacksamma för. Jag mår bra. Särskilt på morgonen och förmiddagen. Jag känner fortfarande av mina restless legs på nätterna men det är sååå mycket bättre än min förra graviditet. Jag är så tacksam. Pga att jag sover bra (oftast hela nätter) är dagarna fyllda med energi, jag planerar in mina hembesök hos mina gravida mammor eller hos de nyförlösta. De som vill ta sig till min mottagning är välkomna dit istället. Har inrett den så att den är så mysig som möjligt utan känslan av att komma in i en klinik. 

Allt går bra med det nya företaget. Trodde att det skulle bli en trög start men det har gått så bra. Ibland lite väl bra, för med graviditeten och den kommande förlossningen har jag varit tvungen att sålla lite bland patienterna. 




Den senaste undersökning visade att bebisen väger ungefär 2kg, vilket är perfekt för denna vecka. Nu ska bebis bara lägga på sig lite fett så får han komma. Jag funderar på en hemförlossning även fast det är inte är rekommenderat för någon som har ett kejsarsnitt i bagaget. Men jag vill ha så lite interventioner som möjligt. Om vi bestämmer oss för att ta oss till sjukhuset så vill jag det så sent som möjligt. Jag bor också bara fem min bort från sjukhuset. Skulle kunna promenera dit, haha. 

Min kompis som också är barnmorska kommer vara här under förlossningsarbetet så det känns tryggt, skulle det vara så att vi bestämmer oss att det hellre blir en sjukhusfödsel. Jag förbereder mig mentalt på båda alternativen.