Symtom

Jag har haft ett par tidiga symtom. Små känningar som försäkrar mig om att jag fortfarande är gravid. Jag tänkte sammanfatta de lite för att få en översikt. 

  • Molvärk - ända sedan tre dagar efter ägglossningen har jag känt en tyngd i undre delen av magen. Ibland nästan som mensvärk, men inte riktigt. Ibland känner jag av det mer efter att jag har tränat. Får alltid lite ångest då. Som att jag gör något fel som tränar.
  • Känsliga bröstvårtor - redan 9 dagar efter ÄL kände jag av känsligheterna i bröstvårtorna. Det här har varit mitt tidigaste symtom i övriga graviditeter. Bra att man fortfarande kan lita på dem. 👍
  • Kissnödig - har varit tvungen att gå på toa varannan timme ungefär. Jag har alltid varit en sån som går typ när jag vaknat, en gång under dagen och sen innan jag lägger mig. Himla tidskrävande ju. 
  • Svartnar för ögonen - när jag ställer mig upp från sittande eller liggande position. Har ofta känt att 'nu svimmar jag'. Var tvungen att sätta mig ner på golvet för att jag inte såg någonting. Det är ju fysiologiskt med blodtrycksfall i tidig graviditet, så det är ju orsaken till det här. Men jädrans vad obehagligt. 
  • Svett - jag har börjat LUKTA efter träningen eller i allmänhet, efter en dag med hushållssysslor. Jag svettas ju som alla, men mitt svett luktar inte! Men det här set alltså börjat göra! Jag måste duscha varje dag för att hålla mig fräsch. Har ingen deo hemma för jag har ju aldrig haft det här problemet tidigare. 

Förutom detta måste jag säga att jag mår oförskämt bra. Solen skiner, vi njuter i trädgården, äter god mat, grillar. Livet leker helt enkelt. 

Dagens hälsosamma lunch bestående av blomkål, körsbärstomater, avokado, stekta grönsaker och en kycklingvinge  + kebab från grillningen igår. Har varit sötsugen kom jag på nu, men försöker stå emot eftersom jag nästan hade graviditetsdiabetes förra graviditeten. Gäller att hålla det så nyttigt det bara går denna gång. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback