Könsstympning

Första dagen på den nya avdelningen. Det är en mindre avdelning med bara två förlossningsrum. Teamet var jätteschysst. Det fram emot att få göra praktiken där. Tydligen är det många patienter från andra länder som kommer dit för att föda, många som härstammar från Indien specifikt. De pratar oftast väldigt dålig nederländska.  Det skulle vara såå nice om jag kunde imponera på dem med mina diverse språkkunskaper. Och att dessutom kunna hjälpa mer utsatta familjer är också någonting som jag verkligen vill göra mer av. 

Idag fick jag även se en kvinna som hade blivit könsstympad som barn. Första gången jag sett något sådant. Som tur var visste jag om detta redan innan jag gick in i rummet. Annars hade det nog varit något av en chock, det är jag säker på. 

Hon fick en dotter dessutom.  Jag ville fråga om denna tradition fortfarande utövades i hennes familj. Vågade inte.  Fan. Varför vågade jag inte? Vet att det händer även här i Europa. Ibland flygs dessa "stympare" hit, ibland görs det privat hemma. Usch. Kommer inte kunna sova i natt. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback