All in all a good day

Dagen har varit helt fantastisk. Jag följde med en av de strängare barnmorskorna (det finns alltid en som hatar studenter), men jag fick jättebra feedback inskrivet av henne. Hon skrev så mycket bra saker och la till att hon inte lätt ger ut ett sådant omdöme. 

Tyvärr fick jag inte vara med om någon förlossningen idag. Det var bara en kvinna inne. Förstföderska så det tar ju sin tid. Men jag fick öva på att känna på öppningen och livmoderhalsen. Fick hjälpa med epiduralen, och jag fick dessutom sätta in en kateter. Allt det gick väldigt bra. 

En av gynekologerna hade under fredagen frågat mig om jag var från Indien varpå jag svarade att jag egentligen är född i Sverige men att jag har rötter i Indien. "Jaha", svarade han ointresserat. "Vet du varför det utförs så mycket kejsarsnitt där?" Jag svarade att jag inte visste faktiskt. Att det antagligen passade gynekologerna bättre att schemalägga födelserna. 

Blev dock rätt nyfiken och gjorde en del research i helgen angående detta. Tydligen är astrologi en stor grej där. Föräldrarna vill ofta att barnet föds specifika dagar då det skulle bara mer gynnande och ge mer tur. Andra faktorer är mentaliteten av människorna där. Barnmorskor/sköterskor är inte bra nog. Man insisterar på att läkaren ska närvara vid födseln. Har en gynekolog privatpraktik är det nästan omöjligt att närvara vid varje födsel. Ganska praktiskt att planera in ett par kejsarsnitt då. 

Idag ställde han frågan igen. När jag kunde ge honom direkta svar på alla frågor high-fivade han mig. Blev ställd men även sjukt glad. 

Den där gynekologen gör mig så nervös btw. Snygg, jättetrevlig men också... vet inte. Dominant på något vis. Låter inte alltid prata till punkt. Avbryter samtal. Står lite för nära. Tittar lite för länge. Får en konstig vibb.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback