v33+1

Jag har under de senaste dagarna blivit lite orolig. Jag tycker att bebisen rör på sig mindre. Och mindre starkt. Men jag vet inte säkert. Jag har tänkt att jag inbillar mig, men nu har jag ändå haft denna känsla i ett par dagar. Bebisen har dock alltid rört på sig med jämna mellanrum och låter mig inte sitta orolig allt för länge. Men det räcker inte för att indikera att allt är bra. Rörelserna SKA inte avta eller minska i styrka. Det är ett tecken på att bebisen inte får tillräckligt med syre från navelsträngen. Bebisen kan tackla denna situation, men långsiktigt är det jobbigt för honom, vilket kan leda till att han inte klarar sig lika bra under förlossningen. 
 
Förlossningen är ju inte bara påfrestande för oss kvinnor (och våra stackars partners) utan även den lilla som ska komma in i världen. Och jag vill ju att förutsättningarna ska vara de bästa för lillen. 
 
 
Förresten. Jag tror att någonting hände i natt i magen. Jag vaknade nämligen upp med jätteont i vänster revben. Det gör ont när jag andas och tar på området under brösten. Det gör ont att ligga på vänstra sidan nu. Det suger, för jag kan nämligen inte sova på höger sida alls. Med en massa kuddar under ryggen kan jag sova på rygg dock. Det får bli så i stället. Tror ni att det är brutet? Jag misstänker det... 
 
De senaste dagarna har det blivit värre med halsbrännan. Det känns som att hela svalget fräts bort. Värst är det ju när jag ska lägga mig. Jag kan dricka lite mjölk, eller bara en matsked yoghurt och det gör skitont ändå! Nuförtiden går jag och lägger mig hungrig så att jag ska kunna slippa halsbrännan. 
 
Jaja, nu får det vara nog med mina klagomål. Förutom detta mår jag alltså prima! :D 

Kommentarer
Jenny säger:

I sverige rekommenderar barnmorskan att man ska lita på sin magkänsla, ringa förlossningen och åka in för att titta upp det om man känner mindre eller svagare rörelser. Allt är säkert bra, men det kan ju vara skönt att bli lugnad.

2014-05-22 | 21:04:03
Lin säger:

Håller med ovan, allt är säkert bra men kolla upp det imorgon för säkerhets skull! Kram

2014-05-22 | 21:31:16
Moa säger:

Det är vanligt att det känns mindre när bebis rör sig de sista veckorna, eftersom det är trångt i magen och han kan inte göra lika stora rörelser. Jag minns att jag mest kände hur Anton "pressade" fötter och rumpa mot mina revben. Men som ovan, lita på magkänslan, har det blivit en tydlig förändring på bara ett par dagar kan det kännas bäst att kolla upp det, om inte annat för att lugna!

2014-05-22 | 22:53:50
A säger:

Vart är du? Har det hänt något med er? Håller tummarna att allt är bra iaf! :)

2014-05-25 | 18:23:04
Johanna säger:

Hur går det? Nu börjar man bli orolig efter ett sådant inlägg och så har du inte uppdaterat på länge! Hoppas allt är bra med er alla tre! Kramar!

2014-05-26 | 15:03:28
Inger säger:

Vart har du tagit vägen? Hoppas allt är bra!!

2014-05-26 | 15:09:35
Bloggadress: http://sweetbabyboy.blogg.se
Anonym säger:

En till orolig som ansluter sig till skaran ovan.

2014-05-26 | 15:48:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback