Arg

Igår när jag kom hem runt kl 23 så kunde jag knappt stå upp eller äta något. Detta märkte ju svärmor av som fortfarande var vaken. Så i morse frågar hon mig hur det står till och jag berättar som det är. På något sätt kom vi in på blodgivning eftersom jag donerar regelbundet. Hon undrade vilka tabletter jag tog EFTER donationen, och jag svarade att det bara var järntabletter. 
 
"Ja.. och folic acid, eller?" säger hon. Och jag vart helt chockad. Hur vet hon om att jag tar det? Antingen har hon snokat på mitt rum och hittat tabletterna eller så har hon kollat i min väska. Båda alternativ gör mig vansinnig! Jag vet om att hon tidigare har snokat inne hos mig och det gör mig förbannad, så jag började låsa mitt rum innan jag gick ut. Samtidigt tänker jag att hon inte skulle ställa frågan om det avslöjade att hon snokat.
 
Jag smög mig ur frågan med att: "ja, det är viktiga vitaminer, men ingen man behöver i samband med blodgivning." Då säger hon att man inte ska ta några tabletter om inte läkare skrivit ut att man behöver osv. Att det inte är säkert. Hon vet ju tydligen inte vad folsyra är till för, men det gör hennes dotter, med all säkerhet. Ställer hon frågan till henne kommer hon VETA att vi försöker;
 
Och jag HATAR det! Jag blir så sur! Jag vill inte att någon ska veta ännu. Jag vill inte berätta varför jag mår dåligt OM jag mår dåligt. Och jag hatar att inte kunna må dåligt ifred och ta mina jäkla tabletter utan att någon ska ifrågasätta varför. Jag blir galet irriterad ju mer jag tänker på det.
 
Samtidigt försöker jag lugna ner mig med att det kanske bara var ett sammanträffande och hon bryr sig om mig, och sånt skit. 
 
Jag = missnöjd.


Kommentarer
mamamika säger:

Jag hajar att du blir upprörd! Jag älskar min svärmor - men jag skulle aldrig bo under samma tak som henne. Hehehehe.
Men vadå? Kan man inte ta järn- och folsyratabletter utan att försöka bli med barn? Om de skulle "komma på" dig/er med att du tar folsyra är ju inte det något konstigt? I mina "Mitt val kvinna"-tabletter är det ju både folsyra och järn?

Svar: Jag känner precis likadant. Älskar henne, men vill inte bo MED henne. Jo, det kan man ju göra i och för sig - ta det utan att man är gravid. Men eftersom folsyra är förknippat med något som kvinnor tar vid/innan graviditet så känns det jättejobbigt. Och jag vill helst inte att någon ska få reda på att vi "försöker" ännu. Det känns bara så konstigt... Men mest är jag nog bara arg för snokandet liksom och att man inte kan behålla de små sakerna för sig själv. :)
Snutten

2012-11-12 | 13:06:29
Bloggadress: http://mamamika.blogg.se
mamamika säger:

Men kan du inte förklara för henne att kvinnor generellt har brist på både järn och folsyra, och att någon läkare rekommenderade, eftersom du har mens, att du ska ta sådana tillskott? För det gör de ju faktiskt. ;)

Svar: Vilket bra tips! Det ska ta och säga om hon frågar igen. Som sagt, järn och folsyra är ju bra även om man inte är eller vill bli gravid! :)
Snutten

2012-11-12 | 15:10:20
Bloggadress: http://mamamika.blogg.se
Anonym säger:

kommer ni flytta om du blir gravid?

Svar: Det är de som bor hos oss, och de flyttar riktigt snart till deras egna hus.
Snutten

2012-11-12 | 16:10:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback