Förklara?

Jag har så många frågor jag inte vet vem jag ska ställa till. Skulle gärna haft en gynekolog till hands 24/7 fram till ägglossningen åtminstone.
 
• Kan lutealfasen förändras? T ex om min mens är sen, betyder det nödvändigtvis att min ägglossning också var sen? Jag vet att min mens brukar bli sen om jag blir sjuk. Men om jag blir sjuk EFTER ägglossningen... då måste väl ändå mensen komma på BIM, om nu lutealfasen är densamma och aldrig kan ruckas på. Eller?
 
• Livmodertappen är öppen vid ägglossning, och detta kan man känna med att tippen av lillfingret går in. Jag vågar inte gå in med mitt lillfinger. Senaste gången någon kände/klämde på min tapp var min gynekolog som förde in en spiral. Det gjorde jätteont, speciellt när hon tog tag i den. Minnet sitter kvar och jag vågar helt enkelt inte. Och om tappen är längre in då? Längre in än mitt lillfinger? Hur ska jag upp då? 
 
• Skengravid när man vet att man är skengravid? Många som säger att "jag är skengravid, det vet jag. Kroppen luras!". Det är väl ändå hjärnan som luras...när man verkligen vill vara gravid? Men hur kan man vara skengravid när man är fullt medveten om det och är superkritisk till sina "symtom"? Eller är det uttrycket bara överanvänt...? Vid tillfällen när mensen är sen pga av något annat? Det kanske är något undermedvetet. Att man gärna (hjärna, hihi) vill. 
 
Shit - det är inte normalt att garva fem minuter till den där sista ordvitsen! Speciellt inte när man sitter på ett bibliotek. 

Kommentarer
Lin säger:

haha, du är inte riktigt klok, du :) Bra att du kan roa dig själv iaf... ;)

Inte för att jag är någon barnmorska direkt, men jag har blivit lite påläst under de åren vi försökt bli gravida...
Som jag förstår det så är din lutealfas alltid den samme (normalt = 12-16 dagar). Har du någon hormonrubbning el liknande så kan den rubbas eftersom man då inte ägglossar som man ska.

Angående livmodertappen - låt bli den! Finns risk för infektioner och grejer... Är man nyfiken på ägglossning så kör antingen med ägglossningsstickor och/eller tempmetoden. Och tror man att man är gravid så tar man gravtest vid tiden för BIM.

Och det där med att vara skengravid... det är man i princip VARJE månad... Det suger.

Detta var alltså dagens kostnadsfria expertråd, givna av hobbybarnmorskan!

Svar: Ditt svar hjälpte mig jättemycket, känner att jag fick lite bättre koll på saker och ting faktiskt! :) Tack så mycket. Jag skulle faktiskt testa och känna livmodertappen, efter att ha tagit modet till mig, men nu låter jag bli. Får ta och beställa de där testerna! :D
Men nåt ska väl hobbybarnmorskan ha betalt? En kram? Jaa! :D
Snutten

2012-10-17 | 16:59:57
Bloggadress: http://www.babybake.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback