Svaren

Är det bara två år till läkare i Belgien? / Amanda
Nej, det är totalt sju år, och sedan lite till om man vill specialisera sig i något. 
 
Har äntligen blivit gravid efter 19 försök och är nojjig som tusan! Är i vecka 4+3 och det är det ENDA jag tänker på under dagarna. Hur överlevde du de första veckorna. Några tips. Har ju läst dina symptomsammanfattningar men när började du känna dig gravid med tanke på symptomen. Går runt med lite mensverk då och då, stickningar i magen ibland och lite ömma bröst...Skulle hellre spy spikar och behöva gå runt bh-lös i några månader än att bara ha lite fjuttiga symptom. Tack för svar! / Emmis
 
Det är bara att härda ut denna tid. Jag började pyssla med ett fotoalbum för att få tiden att gå. Men det går inte att komma ifrån oron. Jag oroade mig jämt och ständigt. Ibland hjälpte det att tänka att man faktiskt inte KAN göra någonting om det skulle gå fel. Jag försökte att inte analysera symtom alltför mycket. Men faktum är att man inte kan göra så mycket. Man är så utsatt. Ja, det är bara att härda. Men mitt bästa tips är i alla fall att hålla sig upptagen så mycket det går. Och sedan att prata med sin partner om vad det är man tänker och går igenom. Jag önskar dig all lycka i din graviditet, och håller verkligen alla tummar och tår för att det ska gå hela vägen! Håll mig uppdaterad! 
 
Hej! Grattis till plusset och att det gå bra för er, jag är jäkligt avundsjuk ;) 
Vilket land gifte ni er i? Hur många gäster hade ni? /Johanna. 
Aååh, tack för gratulationen, och din tur kommer väldigt snart hoppas jag! Vi gifte oss i London. Både jag och R har släkt där. Vi hade bjudit 300, men tror att det var 250 ungefär. Jag planerade inte bröllopet, jag höll på att studera, så det var i princip min familj som planerade allting. Till och med vilken klänning jag skulle ha. De skickade ut inbjudningarna. Och eftersom jag är halv indisk så blev det ett "svenskt" bröllop och ett "indiskt". 

Har ni funderat något på namn på bebisen? Är ni överens om det eller har ni olika favoritnamn? 
/Johanna
Jo, vi har funderat lite. Vi båda vill ha enkla namn. Jag älskar namnet Nadja, och har alltid gjort det. Tycker det är lättare att "komma på" tjejnamn. Har i princip inga förslag på killnamn. Jag tycker att Amber är fint också, men R har dålig erfarenhet med en tjej med just det namnet. Och man påverkas ju mycket av namn och personer.

Hur stort hus bor ni i? Bor ni i stan eller lite utanför?
Vi bor i ett ganska stort hus på tre våningar. Vi bor liiiite utanför stan. Men det är nära till tågstationen och en promenad ifrån stadscentrum. 
 
Spännande att du läser till läkare! hur lång är din utbildning? vad jobbar R med? har du hunnit tänka något på förlossningen än? /Simone
Min utbildning är på sju år, men jag tror att jag vill byta inriktning och då är det tre års studier som väntar. R jobbar som säkerhetskoordinator för ett företag här i Belgien. Det är mycket ritningar för energi och lite arkitektur, sådant som inte intresserar mig ett dugg, m.a.o. 
Jag funderar faktiskt inte så mycket på förlossningen, mer än var jag faktiskt vill ha den. Det kanske blir i Sverige. Min bror frågade om jag skulle ta epidural, men jag har faktiskt inte funderat så mycket. Jag tror att det blir mer verkligt efter ultraljudet i januari. Kanske kan jag släppa oron och ställa mig in på att det blir barn snart! :)
 

Varifrån i sverige kommer du? förstår om du inte vill säga exakt men kanske vilken del bara? :)

Jag är från en liten förort i Stockholm, med en halvtimma in till stan med t-banan. 

 

Sååå, det var alla frågor! Hoppas att svaren var tillräckliga. 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback