Fosterposition

För ett par veckor sedan lärde jag mig hur man känner på en gravidmage för att få någon uppfattning om hur barnet i magen ligger. Detta görs för det mesta efter vecka 25. Jag hade tränat jättemycket på dockorna i skolan. Fick rätt varenda gång! Jag har dessutom haft turen att ha flera vänner runt omkring mig som är gravida just nu. Fick möjligheten att känna på just en sådan vän. Har skrivit om henne HÄR tidigare. Hon blev ju gravid i början av augusti och närmar sig vecka 35 nu. 
 
Jag försökte känna. Jag vet att det blir allt svårare ju senare i graviditeten man kommer. Jag fick uppfattningen av att bebisen var precis ÖVERALLT. Det var mycket, mycket svårare att känna på en riktig gravidmage. Jag var också rädd för att trycka för hårt. På dockorna spelar det ju liksom ingen roll. Till slut tyckte jag mig ändå känna axeln och kunde därifrån känna ryggen. När jag sedan lyssnade på hjärtljuden kunde jag lokalisera dem på en gång. Det var en underbar känsla att se min vän le när hon fick höra hjärtljuden. 
 
Efter lite fika och prat ville hon bli undersökt igen och höra på hjärtljuden. Jag har även blivit erbjuden att närvara vid förlossningen. Alla hennes barn föddes minst två veckor innan det beräknade datumet, och hon tror att det blir så igen. Bara det blir EFTER den 10e mars för då skriver jag prov. Jag är både nervös och nyfiken. Att få närvara och se en äkta förlossning... 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback