v12+6

Nog för att det var nyår igår och att vi firade lite smått. Men jag är i väntan på ett större datum. Två dagar kvar till ultraljudet. Jag tror nu med hela mitt hjärta att allt ska gå bra. Jag tror att jag hade en dröm som var mindre positiv, men jag har fortfarande symtom. Så jag tror på att allt är bra. Jag tänker inte ens förbereda mig på något annat! 
 
R och jag diskuterade kring att ta reda på könet. R vill vänta till födseln. Men jag fattar inte hur han kan tycka så. Han säger att det inte spelar någon roll alls om det är en pojke eller flicka, så varför ska vi ta reda på det? JAG tycker att vi ändå kommer få reda på det, så varför inte tidigare än senare? Och att vi kan använda han/hon istället för den... Och att jag är nyfiken. 
 
Jag slutade mina argument med att jag skulle ta reda på vad det är för kön. Och han kan fortsätta leva i ovisshet. Förhoppningsvis vänjer han sig vid tanken. 
 
Hur tänker ni? 

Kommentarer
Martina säger:

Vi bestämmde oss för att ta reda på kön.
Och nu i efterhand kan jag ju säga att det enbart var positivit,
innan hade jag väldigt svårt att känna
någon sån där glädje alla pratar om, den där lyckan som
borde finnas där när man har en liten skrutt därinne, det kändes så overkligt bara.

Men efter RUL när vi hade fått
sett henne & fått reda på att det var en liten flicka , Så
kände jag en sån enorm kärlek, det kändes så verkligt på en gång. Sen hade det ju inte spelar någon roll om det hade varit en
pojke såklart, men för mig var det stort att kunna
tänka "JAG ska bli mamma åt en liten flicka" . Jag tror jag behövde det för att det skulle bli att kännas verkligt för mig.

Så om du känner att du vill veta så tycker jag faktiskt att pappan får stå åt sidan lite & ge dig den glädjen. Det är så mycket dom slipper under graviditeten som vi får genomlida, så vissa saker måste man faktiskt få bestämma, tycker jag :)

2014-01-01 | 15:01:23
Malin säger:

Gott nytt år snutten! Och detta är inte vilket nya år som helst, vi blir mammor detta år!!! :D
Ang att ta reda på kön så tyckte jag förra kommentaren var bra och intressant, vi ville också ta reda på könet men jag tänkte att "jag får ju uppleva så mycket som inte pappan får, första rörelserna, ett band redan innan barnet är fött, jag sitter ju faktiskt ihop med barnet, så om min R inte/ vill veta könet så får han det". Så han fick bestämma och vi tog som sagt reda på könet. Det är en liten tjej! Vi var säkra på en kille så det var ju lite kul. Men hittills känner jag bara att det är roligt att veta, har hört vissa som blir peppade av att inte veta vid förlossningen, att man då äntligen ska få se, men jag tror det är så mycket annat som peppar en då så det kvittar nog. Jag känner mig iaf mer som ett team med bebisen nu när vi vet, det är hon och jag liksom.
Kram på dig och härligt att det äntligen är dags för ul för er!

2014-01-01 | 15:22:31
Tess säger:

Vi tog reda på det för det kändes mer verkligt för oss att kunna säga "vår son sparkar" och liknande. Var även kul att veta vilken färg på saker man köper, även om båda kön kan ha alla färger, tycker vi att det är lite roligare med rosa till flickor och blått/grönt till pojkar. Klart inte könet spelar roll, men för oss kändes det verkligare och tryggare att veta :)

2014-01-01 | 16:33:35
Anonym säger:

Underlättar en hel del tycker jag. Håller sig pyret kvar så kommer vi defintivt och ta reda på det. Vi har ett tomt rum som väntar på att bli grå/rosa eller grå/blå.

Ps. Jag hoppas att 2014 är vårt år. Det år då vi äntligen får träffa våra efterlängtade frön.

2014-01-01 | 17:15:23
Beyond letters säger:

Underlättar en hel del tycker jag. Håller sig pyret kvar så kommer vi defintivt och ta reda på det. Vi har ett tomt rum som väntar på att bli grå/rosa eller grå/blå.

Ps. Jag hoppas att 2014 är vårt år. Det år då vi äntligen får träffa våra efterlängtade frön.

2014-01-01 | 17:17:12
Bloggadress: http://bbeyondletters.blogg.se/
Stina säger:

Vi var eniga från början om att inte ta reda på könet. Vi gillar båda resan, vad det än gäller, nästan mer än målet. Och fantasin kring vem som är där inne var så spännande. Ena dagen en sprallig blond rakhårig liten flicka, andra dagen en tystlåten krullhårig pojk. Allt grusades när vi var på rul. Så fort ultraljudsapparaten nådde min mage visades tecken på att det blir en pojke. Vi båda kände oss snvuvade på våra fantasier, och jag var besviken och arg där jag låg. Övervägde, om bara för en sekund, att blunda. Jag ville inte se mer. För mig är det viktigt att få fantisera vem det är som bökar där inne och ingen hade kunnat övertala mig att ta reda på kön :), men det är ju så olika. Bara ni kommer överens kring hur ni vill ha det blir det rätt beslut. Lycka till med tillökningen!

Svar: Mycket intressant att läsa om någon annans perspektiv. Det låter jättemysigt att fantisera. Och när jag tänker efter har även jag njutit av att fantisera. Men jag tror också att man kan fortsätta fantisera, men visst begränsas det när man vet vad det är för någonting. Kram!
Snutten

2014-01-01 | 22:04:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback